Futbol İsmail Uyanık: “Ertuğrul Sağlam teklifi kabul etmedi”

İsmail Uyanık: “Ertuğrul Sağlam teklifi kabul etmedi”

30.01.2019 - 18:51 | Son Güncellenme:

Yılport Samsunspor Kulübü Başkanı İsmail Uyanık, Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam’a teklif götürdüklerini, Sağlam’ın ise teklifi kabul etmediğini söyledi.

İsmail Uyanık: “Ertuğrul Sağlam teklifi kabul etmedi”

Yılport Samsunspor Kulübü Başkanı İsmail Uyanık, Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam’a teklif götürdüklerini, Sağlam’ın ise camianın hassasiyetini ve dostluğunu göz önüne alarak teklifi kabul etmediğini söyledi. Bir televizyon kanalına konuk olan Yılport Samsunspor Başkanı İsmail Uyanık, önemli açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

“Ertuğrul Sağlam belki yıllar sonra olabilir”

Teknik adam değişikliğine değinen Başkan Uyanık, Amed yenilgisinden sonra olayların kendilerini değişikliğe ittiğini ifade ederek, “Ertuğrul Sağlam, İrfan Buz, Yalçın Koşukavak ve İsmet Taşdemir ile konuştum. Onların içinde İsmet hocamızla anlaştık. Ertuğrul Sağlam futbolculuk döneminde büyük hizmetlerde bulundu. Gitme dediğimiz zaman serbestçe Beşiktaş’a ve Trabzonspor’a gidebilecekken, gitmemiş kalmış. Bir sene sonra büyük paralar kazandırmış birisi. Yıllar sonra geri dönerken bir telefonumuzla geri dönen bir futbolcuydu. Samsunspor tarihinde çok iyi oyuncular var. Futbol hayatları bitince bazılarının dik duruşu sönüyor, menfaat için her yere yanaşmaya çalışan insanlara dönüşüyorlar. Futbolculuktan sonra da hiçbir Samsunluyu kendisine mahcup etmeyecek bir insan. Bize karşı da buydu.

Haberin Devamı

Yılport Samsunspor kendi bütçesiyle, gücüyle antrenör aradı. Biz kimseye bedava hocalık teklif etmeyiz. Bir teklif sunduk anlaşamadık. Ertuğrul hoca Samsunspor'a zarar gelmesini istemedi. Bu lig farklı bir lig, bu ligin hocası olmak lazım. Bu ligde oynayan futbolcular bu lige ait. Ertuğrul hoca hiç alt liglerde görev yapmamış, haliyle oyuncuları tanımıyor. Baktı ki bizim hedefimiz bir an önce buradan çıkmak. Camianın hassasiyetini ve dostluğunu göz önüne alarak teklifi kabul etmedi. Belki yıllar sonra bir birliktelik olabilir” dedi.

“Geçmişteki kötü günleri atlattık”

Maddi konular hakkında da konuşan İsmail Uyanık, “Maddi anlamda Yüksel Yıldırım’ın müthiş performansıyla hiçbir zaman bu kulübün yaşayamayacağı ekonomik disiplin yapıyoruz. Beklentilerimiz de daha yüksek. Aslında baktığımız zaman Samsunspor'un çöktüğü yerden kalkışı söz konusu. Bir sürü çok güzel şeyler söz konusu. Biz Samsunspor'un geleceğini kurtarıyoruz. Biz 8-10 cephede savaşıyoruz. Bunların 7-8 tanesinde kulübümüzün geleceğini kurtarmak, aşağı liglere düşmesini engellemek, kendimizi ve armamızın tarihe karışmasını engellemek adına, Samsunspor'un hayatını yaşamasını uzattık.Artık ‘neden kötü oynuyoruz’u tartışır hale geldik. Geçmişteki kötü günleri atlattık ve algıyı değiştirdik. Artık sadece Samsunspor'la birlikte konuşulması gerekenler konuşuluyor. Biz bunu başardık. Bu hoş bir şey.

Haberin Devamı

Tahtayı açamayan, paraşütsüz düşen bir takım hüviyetinden kurtulduk. Son dakikaya kadar şampiyonluk için gayretimizi göstereceğiz. Bu takım sahada başarılı olamasa bile artık başarıdır. Bu takım ayakları yere basan, itibarını geri almış, kendini sevenlerin eğilmiş kafalarını kaldırmış, sosyal sorumluluğunu yerine getiren altyapıya önem veren bir kulüp olmuştur.”