1.Lig İsmet Taşdemir'den hakem tepkisi

İsmet Taşdemir'den hakem tepkisi

29.02.2024 - 13:20 | Son Güncellenme:

Bodrum FK Teknik Direktörü İsmet Taşdemir, liderlik koltuğunda oturan Eyüpspor ile oynayacakları maç öncesi açıklamalarda bulundu.

İsmet Taşdemirden hakem tepkisi

 

1'inci Lig'de 4 maçta 3 galibiyet, 1 beraberlikle Süper Lig yarışına ortak olduktan sonra Çorum FK deplasmanını 2 penaltı golüyle 2-1 kaybeden ve ligde 42 puanla 4'üncü sırada yer alan Bodrumspor, hafta sonu oynayacağı Eyüpspor maçının hazırlıklarını sürdürüyor. Antrenman öncesinde teknik direktör İsmet Taşdemir, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Hakem kararlarıyla ilgili düşüncelerini paylaşan Taşdemir, "Özellikle bu zamanda ligin sonu yaklaşırken hiçbir maçın önüne hakem kararlarının geçmemesi lazım. Maalesef hangi maçı seyrederseniz seyredin veya hangi maçın skoruna bakarsanız bakın maçtan sonra sadece hakem kararları konuşuluyor. Hepimiz insanız, evet hakemlerimiz hata yapacak bunu hep söylüyoruz ama hataların çok afaki şekilde olması ve sadece bize değil. Hemen hemen her takıma bu yapılıyor. Aynı kurallar geçerli, bu kuralların farklı şehirlerde farklı şekilde yorumlanıp sahaya sürülmesi artık futbol severlerde sıkıntı yaratmaya başladı" diye konuştu.

Haberin Devamı

"HAKEMLERİN KENDİNE ÇEKİDÜZEN VERMESİ LAZIM"

"Bu hafta biz haksızlığa uğradık ama bir hafta önce de Sakarya'da rakibimiz Çorum FK'ya oldu" diyen Taşdemir, "Her hafta başka birine ve bunun önüne geçemez olduk. Futbolun çok basit kuralları var ve bunları doğru bir şekilde uygulamak var. Bu kuralların hakemlerin istek ve tercihine göre değiştirilmesi kabul edilir bir şey değil. Hakemler adına da çok üzgünüm çünkü her hafta onlar konuşuluyor. Hakemlerin kendine çekidüzen vermesi lazım çünkü biz aynı yolda giden insanlarız. Onlarsız biz, bizsiz de onlar olmuyor. İnşallah bir an önce toparlanırlar. Futbol kuralları belli sezon başında gelip bize yeni kurallarla alakalı bilgiler veriliyor. Bize bu bilgiyi veren hakemlerimiz aynı bilgiyi yanlış derecede değerlendiriyor. Hadi sahadaki hocalarımız görmedi olabilir insanlık hali ama VAR'ın başında, televizyonun başında defalarca seyreden hakemlerimiz de görmüyor veya değerlendirmiyor. Gidişat iyi değil. Süper Lig dahil 1'inci Lig ve alt liglere indiğimizde orada görüntüde yok neler olabildiğini hayal edemiyorum" dedi.

Haberin Devamı

"EYÜPSPOR ZOR RAKİP"

Eyüpspor maçını da değerlendiren İsmet Taşdemir, "Bu haftaki maç çok zor, kadro kalitesi ve oyun gücü olarak ligimizin en iyi takımıyla oynuyoruz. Takım kadrosu ve sahaya sergiledikleri oyun bence çok muazzam ki karşılığını da alıyorlar. Ligimizde erken haftalarda bence şampiyon olma ihtimalleri yüksek. Çok artıları var, gerçekçi olmak lazım. Bizim de kendimize göre bu tarz maçların üstesinden gelebilme özelliğimiz var. O zorluğa göre hazırlanıyoruz, terimizin son damlasına kadar savaşıp bu maçtan mağlup olmadan ayrılmak istiyoruz, ötesi bir de galibiyet olursa bizim için çok önemli bir galibiyet olur" şeklinde konuştu.

CENK ŞEN: VERİLMEYEN PENALTILARA ÇOK ÜZÜLDÜK

Bodrum FK'nın genç yıldızlarından Cenk Şen ise "Verilmeyen penaltılara çok üzüldük, böyle hatalar ligin kaderini belirliyor. Yapacak bir şey yok maçımızı kaybettik, önümüzdeki maçlara odaklanacağız. Eyüpspor ligin iyi takımlarından biri ama eksik yanları var. Takım olarak buna çalışıyoruz ve eksik yanlarından vurmaya çalışacağız. Taraftarlarımızın önünde elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız umarım galip gelen taraf biz oluruz" dedi. İsmail Altındağ Yalıçiftlik Tesisleri'nde karşılaşmanın hazırlıklarını sürdüren Bodrum FK'da sakatlığı bulunan Erkan, Eytüpspor karşısında forma giyemeyecek. Süleyman'ın ise durumunun maç günü netlik kazanacağı belirtildi. Kart cezalı Ahmet Aslan'da Eyüpspor karşısında takımını yalnız bırakacak.