Diğer İstanbul 2023 Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası başladı! Bakan Kasapoğlu: Spor kardeşlik demek

İstanbul 2023 Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası başladı! Bakan Kasapoğlu: Spor kardeşlik demek

02.03.2023 - 19:14 | Son Güncellenme:

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, “Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası, Cumhuriyetimizin 100’üncü yılının çok uluslu ilk organizasyonu olma özelliğini taşıyor. 47 ülkeden 600’den fazla sporcuyu İstanbulumuzda ağırlıyoruz. Bu organizasyon vesilesiyle ağırladığımız, tüm sporculara, antrenörlere ve yöneticilere dayanışmaları için çok teşekkür ediyorum” dedi.

İstanbul 2023 Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası başladı Bakan Kasapoğlu: Spor kardeşlik demek

2-5 Mart tarihleri arasında İstanbul’da bulunan Ataköy Arena’nın ev sahipliği yapacağı Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası resmi olarak başladı. Organizasyonun açılış konuşmasını Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu yaptı. Ülkemizin yaşadığı deprem felaketleri dolayısıyla içinde bulunduğu süreçten el birliği ile çıkacaklarını belirten Kasapoğlu, “Hepinizin bildiği gibi ülkemiz çok kısa süre önce; sadece bu coğrafyanın değil dünyanın en etkili felaketlerinden birini yaşadı. Geride bıraktığımız yaklaşık 3 haftalık süreçte; devletin tüm imkanlarının, Türk milletinin eşsiz yardımseverlik ruhuyla birleşmesi sonucu yaralarımızı hızla sarmaya başlıyoruz. Acımız elbette büyük, yaşadığımız bu felaketin üstünden el birliğiyle, güç birliğiyle, güçlü dayanışmayla hep birlikte geleceğiz. Bu vesileyle ilk andan itibaren gerek destekleriyle, gerek alanda bizzat olarak bu ortak çabamıza katkı veren herkese ve tabi ki kara gün dostu tüm dostlarımıza bu anlamda şükranlarımızı iletiyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

“BURADAN YÜKSELEN FAİR-PLAY RUHU ÇOK GÜÇLÜ BİR MESAJ VERECEKTİR”

Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası’nın önemli bir organizasyon olduğunun altını çizen Bakan Kasapoğlu, “Spor bir rekabet alanı ama aynı zamanda; Spor dostluk demek, spor kardeşlik demek. Spor kıyasıya yarışırken, mücadele ederken; karşısındakini anlamak, ona saygı duymak demek. Spor; din, dil, ırk ayrımı gözetmeksizin insanlığı bir ortak tutku etrafında bir araya getiren; var olan en etkili olan iletişim dillerinden biri. Sporu sadece bir fiziksel aktivite olarak görmüyoruz, bu yüzdendir ki orta ve uzun dönemde sporun iyileştirici ve rehabilite edebilici özelliklerini önemsediğimizi ve çalışmalarımızı bu persfektifte yürüttüğümüzü ifade etmek istiyorum. Bugün burada dünya sporunun en anlamlı organizasyonlarından birinin açılışını gerçekleştiriyoruz. Buradan yükselecek olan fair-play ruhunun tüm dünyaya çok güçlü bir mesaj vereceğini düşünüyorum. Bugün birlikte ayaktayız, birlikte daha güçlüyüz ve spor yoluyla birbirimizi bağlayan manevi köprüyü birlikte güçlendiriyor, birlikte inşa ediyoruz. Avrupa Atletizm Şampiyonası; Cumhuriyetimizin 100'üncü yılının çok uluslu ilk önemli organizasyonu olma özelliğini taşıyor. 47 ülkeden 600'den fazla sporcu ve binlerce misafiri İstanbulumuzda ağırlıyoruz. Her bir misafirimize; dostluk, kardeşlik ve bir arada olmanın coğrafyası olan kadim uygarlıkların ana vatanı, kültürlerin buluşma noktası Türkiyemize, İstanbulumuza hoş geldiniz diyorum. Bu organizasyon vesilesiyle ağırlamış olduğumuz tüm sporcu, yönetici, antrenörlere gösterdikleri dayanışma için özellikle teşekkür ediyorum. Değerli misafirler; bu anlamlı ev sahipliğinde emek harcayan, katkı sağlayan tüm paydaşlarımızı, emeği olan herkesi gönülden tebrik ediyorum. Spor dünyası açısından unutulmaz bir anlam taşıdığını da vurgulamak istiyorum. Bu vesileyle İstanbul 2023 Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası'nın resmi olarak başladığını ilan ediyorum” ifadelerini kullandı.

Yazarlar