Diğer İSTANBUL ÇOK ÖZEL

İSTANBUL ÇOK ÖZEL

20.10.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

"2012 Wimbledon finalisti Agnieszka Radwanska, TEB-BNP Pariba İstanbul Şampiyonası’nın çok çetin geçeceğini söylerken, İstanbul’u yere göğe sığdıramadı. Polonyalı raket, “İnsanlar size sürekli yardımcı oluyor. Seyirci bir harika. Bu kez maçlardan sonra şehri gezmeyi çok istiyorum” dedi."

İSTANBUL ÇOK ÖZEL

ULAŞ?GÜRŞAT - ÖZEL RÖPORTAJ

Haberin Devamı

Polonya tarihinin en iyi tenisçilerinden Agnieszka Radwanska, 23-28 Ekim tarihleri arasında Sinan Erdem’de düzenlenecek olan TEB-BNP Paribas WTA İstanbul Şampiyonası’nda yine tenisseverlerin karşısına çıkacak. Bu yaz Wimbledon’da final oynayarak kariyerinin zirvesine çıkan başarılı tenisçi turnuva öncesinde sorularımızı yanıtladı.

- 2012 kariyerinin en iyi yılı oldu. Bunun bir sebebi var mı?
* “2012 kesinlikle kariyerimin en iyi yılıydı. Wimbledon’da final oynadım ve ikinciliğe yükseldim. Bunun bir sırrı var mı yok mu bilmiyorum. Ama şunu söyleyebilirim kesinlikle çok çalıştım. İyi maçlar çıkardığım için kendime olan güvenim arttı ve bütün bunlar başarıyı getirdi.”

- TEB-BNP Paribas WTA İstanbul Championships’ten beklentilerin neler?
* “Bu turnuvada oynamak için bütün yıl diğer turnuvalarda oynuyorsunuz ve sonunda ilk 8’deyseniz buraya geliyorsunuz. Dünyanın en iyi 8 oyuncusu burada ve kesinlikle kolay bir turnuva olmayacak. Burada en iyi oyunumu çıkaracağım ve sonunda neler olacağını hep beraber göreceğiz. Geçen sene yarı finali bir maçla kaçırmıştım ve gerçekten iyi oyun çıkarıyordum. Bence bu sene katılmaya hak kazanması muhtemel olanların yanında farklı isimler de görebilirsiniz. Çok çetin geçeceğine kuşku yok!”

Haberin Devamı

İSTANBUL ÇOK ÖZEL

- Seni en çok kim zorlayacak?

*“Dediğim gibi en iyi 8 oyuncu burada olacak. Ama aralarında Serena Williams’ı en zor rakip olarak gösterebilirim.”

- Serena’ya karşı Wimbledon Finali’nde oynadın...
* “Wimbledon’da final oynamak gerçekten çok farklı bir duyguydu. Serena Williams, çimde çok fazla oynamış ve çok fazla Grand Slam finali görmüş bir isimdi. Kazanmaya çok yaklaşmıştım ama yine de güzel bir deneyimdi. Bence bir Grand Slam finaline çıkmak her oyuncunun hayalidir. Benim için de bir hayalin gerçekleşmesiydi. O maçı kaybetmiş olsam da, merkez kortta Grand Slam finali oynamak için başka fırsatlar bulabilmeyi umuyorum. Wimbledon’da merkez korta doğru yürümek çok özeldi. Elbette başka büyük organizasyonlarda da final oynamıştım, ama bunun yerini hiç bir şey tutamaz.”
- Bu sefer karşılaşırsanız bir intikam duygusu oluşacak mı?
* “Eğer karşısına çıkarsam elbette bu sefer yenmek isteyeceğim. Ama bunun intikamla bir ilgisi yok. Sporda her zaman kazanmak istersiniz.”

Haberin Devamı

- Serena’yla karşılaşmak istiyor musun?
* “Evet kesinlike istiyorum. Ona karşı oynamaktan hep keyif almışımdır.”

- İstanbul’daki bu organizasyon sizden çok fazla övgü aldı. Burayı ve bu turnuvayı özel yapan nedir?
* “Kesinlikle burası çok özel. İnsanlar hep bize yardımcı oldu. Özellikle seyirciler harikaydı. Onların desteğini almak çok güzel. Çok fazla kişi gelmiş ve bizi desteklemişti. Aynı desteği bu yıl da bekliyorum. İstanbul’a çok kez geldim. Çok fazla turnuvada oynadım ve çok güzel anılarım var. Turnuva öncesinde çok fazla o şehri görme şansınız olmuyor ama maçlardan sonra kesinlikle çıkıp biraz gezmek istiyorum.”

- Teknik olarak konuşmak gerekirse seni öne çıkaran özelliklerin neler?
* “Tenis herşeye biraz sahip olmanız gereken bir spor. Biraz ondan biraz şundan ama her şeyden. Her zaman çok fazla zaman ayırıp çok çalışmayla ilgili. Her zaman daha iyi olmaya çalışıyorum. Teknik olarak bir özelliğim daha iyi diyemem ama hep çok çalışıyorum.”

Haberin Devamı

- Hepiniz çok iyi arkadaşsınız ama senin en iyi arkadaşın kim?
* “Wozniacki çok yakın arkadaşım. Sürekli beraber zaman geçiriyoruz.”

2020 için destek verdi

- 2012 Olimpiyat Oyunları’nda Polonya bayrağını taşıdın. İstanbul’un 2020 adaylığıyla ilgili neler düşünüyorsun?
n “İstanbul çok büyük bir şehir ve çok fazla fırsatların bulunduğu bir yer. Bu turnuva daima çok büyük bir olay oldu. Böyle organizasyonlar çok büyük bir artıdır. Eğer İstanbul, Olimpiyatlar’ı düzenleme şansını elde ederse bu ülke için de çok iyi olacak.”

BÜYÜK?ÖDÜL VİŞNELİ?PASTA

- Profesyonel bir tenis oyuncusu olarak, beslenmenize ne kadar dikkat ediyorsun? Büyük bir zafer için kendini ödüllendiriyor musun?
* “Aslında bir diyete sıkı sıkıya bağlanmak zorunda olmuyorum. Hiç kilo problemi olmayan o şanslı insanlardan biriyim. Ama kendimi büyük bir zafer için ödüllendireceksem, işte o zaman bir dilim vişneli pastaya mutlulukla teslim olurum!”