Tenis İstanbul yine tenise doyacak

İstanbul yine tenise doyacak

22.04.2019 - 02:30 | Son Güncellenme:

TEB BNP Paribas İstanbul Cup, bugün ana tablo maçlarıyla başlıyor. Esenyurt’taki Spor Toto Tenis Park’ta 12. kez düzenlenecek turnuvada Navarro, Giorgi, Çağla Büyükakçay gibi önemli kadın tenisçiler var.

İstanbul yine tenise doyacak

ONUR DİNÇER

Haberin Devamı

TEB BNP Paribas İstanbul Cup, 22-28 Nisan tarihlerinde 12. kez düzenlenecek. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Spor Toto’nun desteğiyle Türkiye Tenis Federasyonu organizasyonunda gerçekleşecek turnuvada maçlar Esenyurt’taki Spor Toto Tenis Park’ta oynanacak, toplamda 250 bin dolar para ödülü dağıtılacak.

İspanyol Suarez Navarro 1 nolu seribaşı olarak boy gösterecek. Son şampiyon Parmentier’in yanı sıra İtalyan Giorgi, Rumen Buzarnescu, Çağla Büyükakçay ve Pemra Özgen de ana tabloda korta çıkacak. Turnuvanın tanıtım toplantısında Türkiye’nin spor alanında çok önemli organizasyonlara ev sahipliği yaptığını belirten Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, “Teniste 100’ün üzerinde uluslararası organizasyona katıldık ve ev sahipliği de yapıyoruz. İstanbul Cup’a çok güzel ev sahipliği yapacağız” dedi.

Haberin Devamı

Spor Toto Teşkilat Başkanı Bünyamin Bozgeyik, Türkiye’nin teniste ne kadar ileri gittiğini bu turnuvanın dünyaya göstereceğini ifade ederken TEB Mali İşler Genel Müdür Yardımcısı Aşkın Dolaştır ise “TEB olarak 9 yıldır ülkemizde tenisin gelişmesi ve yaygınlaşması için çalışmalar yapıyoruz” diye konuştu. Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş organizasyonu “Bir tenis klasiği” olarak adlandırırken, Büyükakçay “Bugün bu profesyonel seviyede tenis oynuyorsam İstanbul Cup’ın bunda çok önemi var” diye konuştu.