1.Lig İstanbulspor 17 yıl sonra yeniden Süper Lig'de!

İstanbulspor 17 yıl sonra yeniden Süper Lig'de!

02.06.2022 - 16:55 | Son Güncellenme:

TFF 1. Lig play-off finalinde Bandırmaspor-İstanbulspor, Süper Lig'e yükselen son takım olabilmek için mücadele etti. Mücadeleyi 2-1 kazanan İstanbulspor, Süper Lig için son bileti alan takım oldu. Mücadeleye ise VAR kararları damga vurdu.

İstanbulspor 17 yıl sonra yeniden Süper Ligde

TFF 1. Lig play-off finalinde Bandırmaspor ile İstanbulspor karşı karşıya geldi. Play-off finaline adını yazdıran Bandırmaspor, Eyüpspor engelini aşarken İstanbulspor ise BB Erzurumspor'u devirerek adını finale yazdırdı. Maçı 2-1 kazanan İstanbulspor Süper Lig'e yükseldi.

Haberin Devamı

Kocaeli Stadyumu'nda Halil Umut Meler'in düdük çaldığı müsabakada İstanbulspor'un gollerini 33' ve 45+9' (Penaltı) İbrahim Yılmaz attı. Bandırmaspor2un tek golünü 45+3. dakikada penaltıdan Keny kaydetti.

İBRAHİM YILMAZ PERDEYİ AÇTI
Normal sezonda 16 gol atan İstanbulspor'un golcüsü İbrahim Yılmaz, play-off finalinde de Bandırmaspor'a karşı perdeyi açan isim oldu.

İLK YARININ SONUNDA 2 PENALTI KARARI
45+1. dakikada VAR incelemesinin ardından Bandırmaspor penaltı kazandı. Karar sonrası Bandırmaspor'da topun başına geçen Keny 45+3. dakikada takımına beraberliği getirdi.

BİR VAR KARARI DAHA
Golün ardından İstanbulspor'un kullandığı serbest vuruşta ceza sahası içinde bir furbolcu yerde kaldı. Bitime saniyeler kala VAR hakem Halil Umut Meler'i kenara çağırarak izleme tavsiyesinde bulundu. 45+8. dakikada inceleme sonrasında İstanbulspor penaltı atışı kazandı. 45+9. dakikada topun başına geçen İbrahim Yılmaz takımını öne geçirdi.

Haberin Devamı

İlk yarının bitimine 3 dakika uzatma ilave edilmesine rağmen art arda gelen VAR incelemeleri sonrasında mücadele 10 dakika uzadı.  

3. KEZ VAR'A GİTTİ
Bandırmaspor 66. dakikada Alpay Koldaş ile 2-2'lik beraberliği yakaladı. Gol sonrasında VAR'a çağrılan Halil Umut Meler gol öncesi faul olduğu gerekçesiyle karar iptal edildi.

İSTANBULSPOR 17 YILLIK HASRETE SON VERDİ
Süper Lig'de son olarak 2004-2005 sezonunda mücadele eden ligi 17'inci sırada tamamlayarak Süper Lig'den düşen İstanbulspor 3'üncü lige kadar düşmüştü. Bu sezon TFF 1. Ligi 4. sırada tamamlayarak play-off'ta mücadele etme hakkı kazanan İstanbulspor 17 yıllık hasrete son verdi.

KUPA TÖRENİ
Maçtan sonra düzenlenen törende İstanbulspor'a kupasını Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Servet Yardımcı verdi. Kupa ve madalya töreninde TFF Başkan Vekilleri Yılmaz Büyükaydın ve Mustafa Çağlar, Genel Sekreter Kadir Kardaş ile Spor Toto Teşkilat Başkanı Bünyamin Bozgeyik de yer aldı. İstanbulspor Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu da törende bulundu.

BAKAN KASAPOĞLU'NDAN TEBRİK
Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Spor Toto 1'inci Lig Play-Off Finalinde rakibi Royal Hastanesi Bandırmasporu mağlup ederek Süper Lige yükselen İstanbulsporu yayımladığı tebrik mesajı ile kutladı. Kasapoğlu, yayımladığı mesajda şu ifadeleri kullandı;

Haberin Devamı

2021-2022 sezonu Spor Toto 1. Lig play-off final mücadelesi sonrasında Süper Lig'e yükselmeye hak kazanan İstanbulsporu kutluyorum. Başarılarda emekleri bulunan futbolcuları, teknik heyeti ve yöneticileri tebrik ediyorum. Sarı siyahlı camiaya, önümüzdeki sezon mücadele edecekleri Spor Toto Süper Lig'de başarılar diliyorum."

8 İSTANBUL TAKIMI
Gelecek sezon 19 takımın mücadele edeceği Spor Toto Süper Lig'de 8 İstanbul takımı olacak. İstanbul'dan Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş, Başakşehir, Fatih Karagümrük, Kasımpaşa, Ümraniyespor ve İstanbulspor Süper Lig'de olacak.

58 YIL SONRA AYNISI OLDU
Süper Lig'de 1963-1964 sezonunun ardından ilk kez İstanbul'dan 8 takım yer alacak.