Beşiktaş İstanbulspor-Beşiktaş maçı sonrası eski hakemden Atilla Karaoğlan'a tepki: İhracı gerekirdi!

İstanbulspor-Beşiktaş maçı sonrası eski hakemden Atilla Karaoğlan'a tepki: İhracı gerekirdi!

26.02.2024 - 00:29 | Son Güncellenme:

İstanbulspor, Trendyol Süper Lig’in 27’nci haftasında Beşiktaş ile karşı karşıya geldi. Atilla Karaoğlan’ın tartışmalı kararlarını eski hakemler değerlendirdi.

İstanbulspor-Beşiktaş maçı sonrası eski hakemden Atilla Karaoğlana tepki: İhracı gerekirdi

Trendyol Süper Lig’in 27’nci haftasında İstanbulspor, Beşiktaş’ı konuk etti. Karşılaşmada Atilla Karaoğlan düdük çaldı. Atilla Karaoğlan’ın yardımcılıklarını Cevdet Kömürcüoğlu ile İlker Takpak üstlendi. VAR’da Emre Malok, AVAR’da ise Özgür Yankaya görev aldı.

Haberin Devamı

İstanbulspor - Beşiktaş maçının tartışmalı kararlarını eski hakemler canlı yayında değerlendirdi. Yayıncı kuruluş beIN Sports’un hakem programı beIN Trio’da Deniz Çoban, Bahattin Duran ve Bülent Yıldırım dikkat çeken ifadeler kullandı.

İşte beIN Trio ekibinin İstanbulspor - Beşiktaş maçının tartışmalı kararları hakkında yaptıkları yorumlar…

Haberin Devamı

"Gedson Fernandes'in, Mendy Mamadou'ya faulünde sarı kart kararı doğru mu?"

Bahattin Duran: Gedson gördüğü bu sarı kartla birlikte gelecek maç cezalı duruma düştü. Bizde derbi maçları daha önemlidir diğer maçlardan. O yüzden daha hassasiyetle takip edilir bu pozisyon. Gedson Fernandes'in bu yaptığı kontrolsüz hareket. Top yok, topla ihtimali var mı? Hayır. Geldi, rakibinin ayağına net bir şekilde bastı. Bu basmanın karşılığı sarı kart. Atilla Karaoğlan doğru yerden baktı ve doğru değerlendirdi. Sarı kart kararı doğru.

Haberin Devamı

Deniz Çoban: Tartışmasız sarı kart.

Bülent Yıldırım: Ben sadece şunu anlamıyorum. Çok önemli bir maç oynayacaksınız, oyuncu olsam oynamak isterim yani. 3 tane sarı kartım varsa kart görmemek için elimden geleni yaparım. Allah aşkına Gedson Fernandes burada neden böyle bir hamle yapıyor? Yani oyun istemiyor, sıkışık bir durum değil. Biraz daha yukarı bassa kırmızı olur bu. Topuğu yerde olduğu için net bir sarı kart. Hakem yanılmamış.

Bahattin Duran: Vitrin maç bu. Beşiktaş konum itibarıyla iyi durumda değil. Bütün oyuncular derbilerde ekstra performans gösterirler. O maçları beklerler, isterler.

Haberin Devamı

Bülent Yıldırım: Süper Lig'in en formda orta saha oyuncularından, en çok top çalan orta saha oyuncularından, kendisine en çok faul yapılan orta saha oyuncusu. Çok değerli oyuncu. Şurada gördüğü gereksiz bir sarı kartla kendisini cezalı duruma düşürmüş.

İstanbulspor-Beşiktaş maçı sonrası eski hakemden Atilla Karaoğlana tepki: İhracı gerekirdi

"Gedson Fernandes'in Ali Yaşar'a faulünde hakemin ikinci sarı kartı göstermemesi doğru mu?"

Bahattin Duran: Bence gerekir. Yardımcı hakemin önünde, yardımcı hakem faulü doğru bir yerden seyredir, doğru bir şekilde görüyor. Top İstanbulsporlu oyuncunun kontrolünde, Gedson Fernandes'in ayağının oraya yetişme şansı var mı? Yok. Gedson'un sol ayağı geldi ve rakibinin ayağına bastı. Topla oynama ihtimali yokken. Benim için bunun karşılığı da bir sarı kart. Bu maçta bu hareketinden dolayı Gedson Fernandes ihraç edilmeliydi.

Deniz Çoban: Net, tartışmasız, açık ikinci sarı kart. Yardımcı hakem bayrak kaldırınca çok yakın bu yardımı da yapması lazım.

Bülent Yıldırım: Hakem o derinlikte çözemeyebilir basmayı.

Deniz Çoban: Elini taşın altına koyacak. Tam iş birliğine ihtiyaç olunan zaman. Hakem ondan daha fazla yaklaşamaz. Bulunduğu yer itibarıyla, topun yönüne o kadar yaklaşır. Yardımcı da faulü işaret ediyor, sarı kartı gösterttirmiyor.

Haberin Devamı

Bülent Yıldırım: Önde rakibe basıyor, topla oynama şansı hiç yok. Top için uzanmış bir ayak değil.

İstanbulspor-Beşiktaş maçı sonrası eski hakemden Atilla Karaoğlana tepki: İhracı gerekirdi

"Beşiktaş'ın iptal edilen golünde karar doğru mu?"

Deniz Çoban: Şüphe yok. Yarı Otomatik Ofsayt Sistemi de tespit etti. Ofsaytta şüphe yok.

Bahattin Duran: Yardımcı hakemin yeri iyi. Zamanlaması çok doğru, topun ağlarla buluşmasını bekledi. Çok net ofsayt.

İstanbulspor-Beşiktaş maçı sonrası eski hakemden Atilla Karaoğlana tepki: İhracı gerekirdi

"Bakhtiyor Zaynutdinov'un gördüğü sarı kartta karar doğru mu?"

Bahattin Duran: Rashica'ya yapılan pozisyon gibi değil. Bakhtiyor Zaynutdinov elini doğal olmayan şekilde açıyor. Omuz seviyesinden yukarıda açıyor. Rakibinin arkada olduğunu biliyor, geliyor ve yüzüne yapıştırıyor. Kırmızı kart değil ama bunun cezası bir sarı kart. Atilla Karaoğlan doğru değerlendirmiş.

Deniz Çoban: Sarı kartta sorun yok.

Bülent Yıldırım: Sarı kartta sorun yok. Atilla Karaoğlan yine yanılmamış.

İstanbulspor-Beşiktaş maçı sonrası eski hakemden Atilla Karaoğlana tepki: İhracı gerekirdi