Skorerİşte Beşik'TAŞ': 2-0

İşte Beşik'TAŞ': 2-0

07.12.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

İşte Beşik'TAŞ': 2-0

İşte BeşikTAŞ: 2-0

Devler'in İnönü'deki mücadelesi nefes kesti, rakibinden daha üstün gözüken Beşiktaş, sahadan üç puanla ayrılmayı bildi ve yenilgisiz olarak liderliğini devam ettirdi. Bordo - Mavili takım ise Mehmet İpek'in kırmızı kart görmesi nedeniyle tam 47 dakika eksik mücadele etmenin faturasını ödedi. Maça hızlı başlayan Kartal, bastırdı, Mehmet'in vuruşunda direkten dönen topu Oktay ağlara gönderdi. Ama hakem, yardımcısının bayrağı kaldırmamasına rağmen ofsayt gerekçesiyle golü vermedi. Beşiktaş, ikinci yarıda da atak oynadı, rakibi karşısında pozisyonlar yakaladı. 64. dakikada Ayhan, nefis bir vuruşla ağları havalandırdı. Öne geçen Kartal, defansa çekildi, Trabzonspor rakip sahaya daha etkili gelmeye başladı. Ancak son saniyelerde ani gelişen bir Beşiktaş atağında Oktay'ın düşürülmesine hakem "penaltı" dedi, Bordo - Mavililer, pozisyonun ceza alanı dışında olduğunu ileri sürerek itiraz etti. Atışı kullanan Oktay, maçın skorunu belirledi.
HAKEMLER: Erol Ersoy (*), Aykut Gümülü (**), Timur Tekinarslan (***)
BEŞİKTAŞ: Fevzi (**) - Erkan (**), Rahim (***), Alpay (***)(Yasin Dk.79 (*), Mutlu (***) - Tayfur (***), Del Solar (***) - Oktay (**), Mehmet (**)(Amokachi Dk.63 (*), Ayhan (***) - Ohen (*)(Ertuğrul Dk.63 (**)
YEDEKLER: Ekrem, Nihat, Hikmet, Savaş
TRABZONSPOR: Milosevski (***) - Recep (**), Ogün (***), Okan (**), Abdullah (***) - Mehmet İpek (*), Ünal (**)(Ünsal Dk.61 (*), Mehmet Zengin (**), Kalitvintsev (**)(Seyit Cem Dk.81) - Campbell (**), Orhan (*)(Selahattin Dk.84)
YEDEKLER: Metin, Osman, Dilaver, Çetin
GOLLER: Ayhan (Dk.64), Oktay (Dk.90 - Pen.)
SARI KART: Rahim, Amokachi, Tayfur (Beşiktaş), Orhan, Ogün (Trabzon)
KIRMIZI KART: Mehmet İpek (Dk.43)
PAF LİGİ: Beşiktaş - Trabzon: 1 - 1
SEYİRCİ - HASILAT: 21.360 - 18 milyar 50 milyon TL

Beşiktaş Teknik Direktörü, olumsuz hava koşullarına rağmen maça gelerek sürekli tezahürat yapan Siyah - Beyazlı taraftarlardan ve futbolcularından gurur duyduğunu söyledi. Toshack, "İyi olan kazandı. İlk 15 dakika içinde iki gol atabilirdik. Ancak ikinci yarıda kazandık. Sabırlıydık, bunun karşılığını gördük" dedi
Oktay, Ohen, Mehmet ve Ayhan'ı beğendiğini belirten Galli hoca, "Beşiktaş, istediğim gibi oynadı. Ali Eren ve Sellami yoktu ama kadromdaki diğer oyuncularım da onların boşluğunu doldurdu" diye konuştu. Toshack, ikinci yarıda yaptığı değişikliklerin Trabzonspor defansının düzenini bozduğunu da söyledi

Trabzonspor Teknik Direktörü Gordon Milne, iki takımın da iyi mücadele ettiğini belirtti, "Ancak biz şanssızdık ve kaybettik" dedi. Mehmet İpek'in kırmızı kart görmesiyle eksik kaldıklarını söyleyen Milne, "Bu da Beşiktaş'ı avantajlı duruma geçirdi. Forvette biraz daha etkili oynayabilseydik sonuç değişik olabilirdi" diye konuştu

Beşiktaş Teknik Direktörü John Benjamin Toshack, Trabzonspor karşısında 90 dakika boyunca baskı kurduklarını belirtti ve "İyi oynayan kazandı" dedi. Galli hoca, Oktay, Mehmet, Ayhan ve Ohen'le atak oynadıklarını söyledi, "İlk yarıyı da önde kapatmamız gerekiyordu. Mehmet'in pozisyonunda yan hakem bayrak kaldırmadı ama orta hakem ofsayt verdi" diye konuştu
İkinci yarıda Trabzonspor'un 10 kişi kalmasını değerlendirdiklerini vurgulayan Toshack, "Yerinde yaptığımızı iki değişiklikle maçı kazanmasını bildik. Son dakikalarda biraz heyecanlandık. Ama maç atmosferinde normal bir şey. Maçı kazandığımız için çok mutluyuz" diye konuştu. Beşiktaş Sakaryaspor maçının hazırlıklarına bugün başlayacak

BEŞİKTAŞ, Trabzonspor'u iki golle devirdi..
Yağışlı ve rüzgarlı bir havada oynanan maçta kalite vasatı aşamadı, ancak Siyah - Beyazlı ekip zirvedeki keyfini sürdürdü. Dakikalar ise şöyle gelişti:
16. DAKİKA: Abdullah, Campbell'ı ceza alanı içinde topla buluşturdu. Fevzi ile karşı karşıya kalan İngiliz futbolcunun, çaprazdan vuruşunda top çizginin önünde Rahim'e çarptı.
19. DAKİKA: Beşiktaş'ın ofsayt gerekçesiyle verilmeyen ve tartışmalara yolaçan golü geldi. Aşırtma bir vuruşu iyi takip eden Mehmet, rakip defansın duraksadığı bir pozisyonda savunmanın arasından sıyrılarak, Milosevski ile karşı karşıya kaldı. Bu futbolcunun vuruşunda direkten dönen topu Oktay tamamladı. Ancak gol ofsayt gerekçesiyle geçerli sayılmadı.
64. DAKİKA: Siyah - Beyazlı ekibin golü geldi. Oktay ceza alanı içine doğru hareketlenen Ayhan'a güzel bir top uzattı. Bu futbolcunun müthiş şutu ağlarla buluştu: 1 - 0
85. DAKİKA: Erkan, kaleci Milosevski ile karşı karşıya kaldığı anda sert vurdu. Top Hırvat kaleciden geri döndü.
90. DAKİKA: Oktay maçın skorunu ilan eden golü attı. Genç futbolcu, Ogün'ün kendisini ceza alanında indirmesiyle kazanılan penaltı vuruşunu gole çevirdi: 2 - 0.

FEVZİ: Böylesine zorlu bir maçta kalesinde yok denecek kadar az tehlike gördü. ERKAN: Savunmanın sağında oynadı. Taktik gereği ofansa çıkamadı. RAHİM: Savunmanın ve takımının iyilerindendi. İkili mücadelelerde başarılıydı. ALPAY: Hava toplarında etkiliydi. Güven verdi. MUTLU: Erkan'ın aksine daha çok hücuma çıktı. Sol kulvarda iyi çalıştı. TAYFUR: Toshack'ın verdiği özel görevi başarıyla yerine getirdi. DEL SOLAR: Sahada basmadık yer bırakmadı, mükemmel oynadı. OKTAY: Golcülüğünü gösteremedi, ancak çalışkanlığı ile dikkat çekti. Ayhan'a gol pasını veren oyuncuydu. MEHMET: Haftalar sonra böylesine önemli bir maçta takımın başında sahaya çıktı. Elinden geleni yaptı. AYHAN: Sürekli hakkında spekülasyon yapıldı. Ancak mükemmel golüyle takımını kurtardı. OHEN: Ağır oluşu nedeniyle hep eleştirildi. Dün de etkisizdi, yerini Ertuğrul'a bıraktı. AMOKACHI: Toshack, Fransa'ya gideceği için O'nu düşünmemişti. Gidişi ertelenince, kadroya alındı. Fazla pozisyon bulamadı. ERTUĞRUL: Önce orta sahada görev aldı, sonra defansa çekildi. İyi mücadele etti. YASİN: Son on dakikada forma giydi.
MILOSEVSKİ: İlk golde yapacağı bir şey yoktu. Kurtardığı pozisyonlarla farkı önledi. RECEP: Eski takımına karşı ilk kez forma giydi. O'nun için zor bir maçtı. Elinden geleni yaptı. OGÜN: Takımın ve savunmanın en iyisiydi. Kaptanlığına yakışır bir futbol oynadı. OKAN: Vasatı aşamadı. Özellikle ilk yarıda rakip ataklarda başarısızdı. ABDULLAH: Ogün gibi çok çalıştı. Sol kanatta etkiliydi. MEHMET İPEK: Maçın başında kırmızı kart görerek, takımın on kişi bıraktı. ÜNAL: Orta alanda bir parladı, bir söndü. MEHMET ZENGİN: İkili mücadelelerde başarılıydı. KALITVINTSEV: Tekniğinin iyi olduğunu gösterdi. Ancak kondisyon eksikliği göze çarptı. CAMPBELL: İstediği pozisyonları bulamadı. Yine de rakip defansı yıprattı. ORHAN: Sahada varlığıyla yokluğu belli değildi. ÜNSAL: Ünal'ın yerine girdi. Sahada dolandı, durdu. SEYİT CEM: Maçın son bölümünde sahaya sürüldü. SELAHATTİN: Soğuk havada terlemeden maçı bitirdi.

Vugrinec sürprizi
TRABZONSPOR'un forvet oyuncularından Vugrinec, Teknik Direktör Milne tarafından son anda kadroya alınmadı. Vugrinec'in "Ayağımdaki sorun tam olarak geçmedi. Oynayabilirim, ancak verimli olamam" diye konuşması üzerine Milne'in bu kararı aldığı belirtildi
Adalılar'ın dostluğu
BEŞİKTAŞ Teknik Direktörü Toshack ile Trabzonspor'un hocası Milne maç öncesine sarmaş - dolaş oldular, birbirlerine başarılar dilediler. Bu arada Milne'in eski yardımcılarından Bahattin Baydar da İngiliz çalışırıcıyı yalnız bırakmadı
Fenerliler maçta
FENERBAHÇE Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ile Sarı - Lacivertli yöneticilerin bir bölümü dünkü dev maçı izlediler. İstanbul Emniyet Müdürü Hasan Özdemir de karşılaşmayı seyredenler arasındaydı