Fenerbahçe İstikrarın zirvesi

İstikrarın zirvesi

14.06.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Mathieu Valbuena kariyeri boyunca her sezon ortalama 42 resmi maçta forma giydi.

İstikrarın zirvesi

SENAD OK

Haberin Devamı

Fenerbahçe’nin yeni transferi, Marsilya, Dinamo Moskova ve Lyon’da 425 maça çıkarken müthiş istikrarıyla alkışları topladı. Bu özelliğiyle Aykut Kocaman’ın takdirini kazanan Valbuena geçtiğimiz sezon 43 maçta oynadı, 10 gol ve 7 asistle toplam 17 gole doğrudan katkı yaptı.

Fenerbahçe’nin Lyon’dan yeni transferi Mathieu Valbuena müthiş istikrarıyla adeta parmak ısırtıyor.

Bilindiği gibi Teknik Direktör Aykut Kocaman’ın en çok önem verdiği konuların başında devamlılık geliyor. Hatta Kocaman daha önce sarı-lacivertli takımda görev yaptığı dönemde, Hamit Altıntop gündeme geldiğinde futbolcunun oynadığı maç sayısının düşük olması ve sık sık sakatlanması sebebiyle bu transferden vazgeçmişti. Bu nedenle deneyimli hoca için yetenek ve karakterin yanı sıra futbolcunun antrenman kaçırmaması, sık sakatlanmaması ve oynadığı maç sayısının çok büyük önemi var.

Haberin Devamı

Mathieu Valbuena’nın tercih edilmesinde bu etkenler büyük rol oynadı. Yeteneği ve oyun zekası ile dikkat çeken Fransız futbolcu, yıldız bir isim olmasına rağmen oynadığı takımlarda hiçbir zaman sorun çıkarmadı. Valbuena’nın kariyerinin başından bu yana neredeyse hiç maç kaçırmaması ise transferdeki en büyük faktör oldu.

32 yaşındaki futbolcu 2007-2008 sezonundan bu yana Marsilya, Dinamo Moskova ve Lyon formaları ile toplam 425 resmi maça çıktı. Yetenekli futbolcu her sezon ortalama 42 karşılaşmada görev yaptı.

Valbuena kariyerinin en verimli dönemini ise geçen sezon yaşadı. Daha önce de önemli performanslar sergileyen başarılı futbolcu geçen sezon ise kariyerinde adeta zirve yaptı. Lyon forması altında 43 maçta 10 gol kaydeden futbolcu ayrıca 7 asist yaptı. 17 gole doğrudan katkı yapan futbolcu böylece en iyi performansını da 32 yaşında sergiledi.

İstikrarın zirvesi

Bonservis bedeli 1,5+1 milyon euro

Lyon Kulübü, Fenerbahçe’nin Mathieu Valbuena için ödeyeceği bonservis bedelini açıkladı. Fransız ekibi, sarı-lacivertli kulüp ile 1,5+1 milyon euro karşılığında anlaşma sağladığını duyurdu. Buna göre Lyon’a 1,5 milyon euro ödeyecek olan Fenerbahçe şampiyon olması halinde 1 milyon euro da bonus verecek. Sarı-lacivertli takım şampiyonluğa ulaşırsa Valbuena için yapılacak toplam ödeme 2,5 milyon euro olacak.
Stadı gezdi
Mathieu Valbuena dün Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’ni gezdi. Fenerbahçe Müzesi’ne gidip ardından Fenerium mağazasına ve FBTV’ye geçen Fransız oyuncuya Fenercell hattı hediye edildi. Valbuena, “Fenerbahçe’nin ne kadar büyük bir kulüp olduğunu, dünya çapında bir kulüp olduğunu stadyum gezisi esnasında da görmüş oldum” dedi.
İstikrarın zirvesi
İkinci Fransız
Fenerbahçe’nin 3 yıllık sözleşme imzalattığı Mathieu Valbuena, sarı-lacivertlilerin tarihindeki ikinci Fransız futbolcu oldu. Resmi imzaların atılmasıyla Fenerbahçe, 2005 yılındaki Nicolas Anelka transferinin ardından 12 yıl sonra bir Fransız futbolcuyu kadrosuna katacak. Sarı-lacivertli kulüp 2004-2005 sezonunun devre arasında Anelka’yı Manchester City’den transfer ederek tarihindeki ilk Fransız futbolcuyu renklerine bağlamıştı.

Yazarlar