Futbol İsviçre Fransa maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda?

İsviçre Fransa maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda?

19.06.2016 - 16:59 | Son Güncellenme:

İsviçre Fransa maçı için nefesler tutuldu! Grupta son maçlarına çıkacak olan İsviçre Fransa arasında oynanacak olan mücadele için gözler maçın oynanacağı stada çevrildi. Peki İsviçre Fransa maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda? İşte detaylar...

İsviçre Fransa maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda

EURO 2016 A Grubu son maçında lider Fransa Stade Pierre Mauroy'da İsviçre ile karşı karşıya gelecek. Grupta 4 puanla ikinci sırada yer alan İsviçre karşılaşmadan berabere ayrılması durumunda yoluna devam edecek. Peki İsviçre Fransa maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda?

Haberin Devamı

İsviçre ve Fransa arasında bugüne kadar oynanan 37 karşılaşmanın 16sını Fransa 12'sini İsviçre kazandı. İsviçre Fransa arasında oynan 9 karşılaşma ise berabere sonuçlandı.

İsviçre milli takımının Fransa karşısında aldığı son galibiyet 1992 yılında. O günden bu yana oynanan 6 karşılaşmada İsviçre galibiyet yüzü göremedi. Fransa İsviçre ile büyük turnuvalarda oynadığı son üç maçta yenilmedi.

İSVİÇRE FRANSA MAÇI NE ZAMAN SAAT KAÇTA HANGİ KANALDA?

EURO 2016 A grubu son maçında İsviçre ve Fransa karşı karşıya geliyor. İsviçre ve Fransa arasında oynanacak mücadele 19 Haziran Pazar saat 22:00'da başlayacak. Sloven hakem Damir Skomina'nın düdük çalacağı mücadele TRT 1 ve LİG TV ekranından yayınlanacak

FRANSA MİLLİ TAKIMI HAKKINDA BİLİNMEYENLER

Haberin Devamı

Fransa, dokuzuncu defa Avrupa Şampiyonası’na katılıyor. Maviler, 1984 ve 2000’de turnuvayı kazanmıştı ve kupayı üçer kez kaldıran Almanya ve İspanya’nın ardından geliyorlar.

Fransa, turnuvaya en son ev sahipliği yaptığı 1984 Avrupa Şampiyonası’ndaki beş maçını da kazanmıştı. Turnuvayı evinde kazanan son takım da Fransa.

Fransa ev sahibi olarak finallere doğrudan katılıyor.

2004’ten bu yana turnuvaya ev sahipliği yapan takımlardan sadece Ukrayna şampiyonaya galibiyetle başlayabildi. Portekiz 2004’te Yunanistan’a, Avusturya ve İsviçre 2008’de sırasıyla Hırvatistan ve Çek Cumhuriyeti’ne yenilmiş; Polonya 2012’de Yunanistan ile berabere kalmıştı.

Fransa, Avrupa Şampiyonası finallerinde oynadığı son sekiz maçın sadece birini kazanabilirken (15 Haziran 2012’de Ukrayna’ya karşı 2-0); iki beraberlik ve beş mağlubiyet aldı.

Fransa, Avrupa Şampiyonası finallerinde oynadığı son sekiz maçın beşinde gol atamadı.

Michel Platini, Avrupa Şampiyonası finalleri tarihinin en golcü oyuncusu gollerinin tamamını 1984’teki turnuvada atmıştı.

Fransa’nın son şampiyonluğunda (2000) takım kaptanı olan Didier

Deschamps, teknik direktör olarak ikinci defa uluslararası bir turnuvaya çıkacak. 2014 Dünya Kupası’nda çeyrek finale çıkan Fransa’nın başındaydı.