Voleybol İtalya'da Ebrar Karakurt sazı eline aldı! İnanılmaz hareket, Egonu afalladı

İtalya'da Ebrar Karakurt sazı eline aldı! İnanılmaz hareket, Egonu afalladı

04.03.2022 - 09:49 | Son Güncellenme:

Filenin Sultanları'nın yıldız ismi Ebrar Karakurt, transfer olduğu İtalya'da adeta ortalığı kasıp kavurmaya devam ediyor. Ebrar'lı Igor Gorgonzola Novara, Egonu'lu Imoco Volley Conegliano'yu 3-1'lik skorla yıktı. Ebrar'ın Egonu'ya yaptığı hareket damga vurdu.

Filenin Sultanları'nın yıldız ismi Ebrar Karakurt, transfer olduğu İtalya'da adeta ortalığı kasıp kavurmaya devam ediyor. İtalya'nın en iyi iki takımı Novara ve Imoco dün karşı karşıya gelirken mücadeleye damga vuran isim Ebrar Karakurt oldu

Haberin Devamı

Büyük çıkış yakaladı
'En İyi Smaçör' ödülünün sahibi olan Karakurt, geçtiğimiz mayıs ayında İtalya Kadınlar Voleybol Ligi takımlarından Igor Gorgonzola Novara'ya transfer olmuştu.

İtalya'nın en iyi iki takımı Novara ve Imoco dün karşı karşıya geldi. Mücadele damga vuran isim ise Türk yıldız Ebrar Karakurt oldu. Ebrar Karakurt’un forma giydiği Igor Gorgonzola Novara, dünya yıldızı Paola Egonu’nun da forma giydiği Prosecco Doc Imoco Volley'i 3-1 mağlup etti. Novara, rakibi Prosecco Doc Imoco Volley’i 25-19, 25-21, 23-25 ve 25-19’luk setlerle 3-1 mağlup etti.

İtalyada Ebrar Karakurt sazı eline aldı İnanılmaz hareket, Egonu afalladı

Egonu'ya blok
İtalya ve Dünyanın en iyi voleybolcularından olan Paola Egonu'yu durduran isim Ebrar Karakurt oldu. 2. setin sonunda Ebrar'ın yaptığı blok büyük alkış aldı. Blok sonrasında aşırı sinirlenen Egonu arkadaşlarının rutin toplmasına katılmadı. Kendisini çağıran takım arkadaşına ise sert bir jest yaptı.

Haberin Devamı

Ebrar 4. kez üst üste MVP seçildi
Karşılaşmada Takımına 23 sayı katkıda bulunan Ebrar Karakurt, maçın En Değerli Oyuncusu(MVP) seçildi. Milli voleybolcu böylece Ebrar Karakurt 4 haftada 4. kez MVP seçildi. Ligde 17. galibiyetini alan Novara, Imoco'yla galibiyet sayısını eşitledi.

Türkçe açıklama
Ebrar daha önceki maçın ardından İtalyan medyasına demecini Türkçe vermişti. Milli voleybolcu, "Bizi takip etmeye devam edin. Daha bir sürü MVP ödülü alacağım. Çok güzel şeyler yapacağız" dedi.

İtalyada Ebrar Karakurt sazı eline aldı İnanılmaz hareket, Egonu afalladı

 

Herkesin gönlünü kazandı
Igor Gorgonzola Novara'ya çabuk ısınan Ebrar Karakurt kısa sürede İtalya'da taraftarların sevgilisi durumuna geldi. Eğlenceli tavırları gönülleri kazandırdı. Takım arkadaşlarıyla iletişimi en üst seviyede tutan Ebrar zaman zaman şaka yapmaktan geri kalmıyor. Antrenman sonrası takım arkadaşlarına şaka yapan Karakurt o anları kayıt alına alıyor.

Yeni saçları takipçilerinden tam not aldı
Uzun zamandır pembe saçlarıyla büyük beğeni toplayan genç voleybolcu, saç rengini siyah yaptı. Sosyal medyada yeni imajını "Bu yakışıklı da kimmiş. Benmişim" ifadeleriyle paylaşan Karakurt, takipçilerinden tam puan aldı.

İtalyada Ebrar Karakurt sazı eline aldı İnanılmaz hareket, Egonu afalladı

Çocukluk fotoğrafı şaşırttı
Mayıs ayından beri Igor Gorgonzola Novara'da forma giyen ünlü voleybolcu Ebrar Karakurt'un çocukluk fotoğrafları görenleri şaşırttı. İlkokuldayken masa tenisi oynayan Karakurt, Balıkesir'de masa tenisi birinciliğini kazandı. Taşındığı mahalledeki okulda masa tenisi olmadığı için voleybola yönelen Karakurt, bir süre Balıkesir Belediye'sinin voleybol takımında yer aldı. Bursa'da voleybol oynadığı yıllarda Eczacıbaşı ve Vakıfbank tarafından istenen Karakurt, en sonunda Vakıfbank Spor Kulübü ile anlaştı.

Haberin Devamı

İtalyada Ebrar Karakurt sazı eline aldı İnanılmaz hareket, Egonu afalladı

"Eleştiriler sökmüyor bana"
Ebrar Karakurt, kendisine yöneltilen "Eleştirilere ve baskılara nasıl dayanıyorsun? Duygusal çöküntü yaşadığın oldu mu?" sorusuna, "Hiç olmadı. Ben gülüyorum sadece. Zaten dili olan konuşuyor. Ben en iyi yaptığım şeyi yapıp sahada cevap vermeye devam ediyorum. Gamsızım ben. Eleştiriler sökmüyor bana." cevabını verdi.

İtalyada Ebrar Karakurt sazı eline aldı İnanılmaz hareket, Egonu afalladı

Yazarlar