Basketbol İtalya'da karantina altına alınan Latife Selin Şahin kimdir?

İtalya'da karantina altına alınan Latife Selin Şahin kimdir?

13.03.2020 - 16:47 | Son Güncellenme:

Avrupa'da en fazla can kaybının yaşandığı ülke olan İtalya'dan son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Gelen son dakika haberine göre 2019 yılında İtalya'ya transfer olan Latife Selin Şahin karantina altına alındı. Latife Selin Şahin'in karantina altına alınmasının ardından vatandaşlar Latife Selin Şahin kimdir sorusuna yanıt aramaya başladı. İşte merak edilen o sorunun yanıtı...

İtalyada karantina altına alınan Latife Selin Şahin kimdir

Latife Selin Şahin kimdir sorusu vatandaşlar tarafından araştırma konusu olmaya devam ediyor. Avrupa'da en fazla vaka ve ölümün yaşandığı İtalya'dan son dakika corona virüsü haberleri gelmeye devam ediyor. Gelen son dakika haberine göre Tekerlekli sandalye milli basketbol oyuncusu Latife Selin Şahin'in karantina altına alındığı duyuruldu. Latife Selin Şahin Ekim 2019 yılında İtalya'nın Reggio Calabria takımına transfer olmuştu.

Haberin Devamı

LATİFE SELİN ŞAHİN KİMDİR?

26 yaşındaki Latife Selin Şahin, 3 yaşındayken geçirdiği trafik kazasında omurilik felci oldu. Başakşehir'de yaşayan ve İstanbul Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Spor Yöneticiliği Bölümü'nde eğitimine devam eden Şahin, parkede bir ilke imza atarak İtalya'nın Reggio Calabria Kulübü'ne transfer oldu. Avrupa'ya transfer olan ilk engelli kadın basketbolcu olarak tarihe geçen Latife Selin Şahin'in hayatı, Başakşehir Belediyesi'nin düzenlediği bir konserle değişti. Konserde Beşiktaş Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı ile tanışan Şahin, spora başlama serüvenine yönelik şunları söyledi:

“Konser sonrası Beşiktaş’ın genel menajeri Erdem Göksel ile tanıştım. Beni maçlarına davet etti. Galatasaray’la yaptıkları maçı izlemeye gittim ve çok etkilendim. Keyifliydi, çok heyecanlıydı. O maçtan sonra spora başlama kararı aldım ve Beşiktaş Spor Kulübü Tekerlekli Sandalye Takımı’nda basketbola başladım.”