Dünyadan Futbol İtalya'da Zaniolo krizi! Taraftarlar ateş püskürdü: Gereksiz faulü için tebrikler

İtalya'da Zaniolo krizi! Taraftarlar ateş püskürdü: Gereksiz faulü için tebrikler

11.09.2023 - 14:11 | Son Güncellenme:

Galatasaray'ın Aston Villa'ya kiraladığı Nicolo Zaniolo'nun İtalya Milli Takım'ındaki performansları eleştirileri beraberinde getirdi. İtalyan taraftarlar, Kuzey Makedonya maçı sonrası yıldız futbolcu için sert ifadeler kullandı. İşte detaylar...

İtalyada Zaniolo krizi Taraftarlar ateş püskürdü: Gereksiz faulü için tebrikler

EURO 2024 Elemleri 5. hafta mücadelesinde C Grubu'nda İtalya ile Kuzey Makedonya karşı karşıya geldi. Kritik maç 1-1'lik skorla sona erdi. Bonservisi Galatasaray'da olan ve Aston Villa'da kiralık olarak oynayan Nicolo Zaniolo, bu maçta forma şansı buldu. İtalyan taraftarlar, Zaniolo'nun müsabakada sergilediği performanstan sonra adeta ateş püskürdü.

Haberin Devamı

GALATASARAY KARNESİ

Nicolo Zaniolo, Galatasaray forması ile geçen sezon toplam 12 resmi karşılaşmada forma giydi. İtalyan futbolcu söz konusu maçlarda 5 kez rakip fileleri sarsmayı başarırken, 1 kez de takım arkadaşlarına gol pası verdi.

İtalyada Zaniolo krizi Taraftarlar ateş püskürdü: Gereksiz faulü için tebrikler

Genoa ve Fiorentina altyapılarında yetişen Zaniolo, İtalya'da Inter ve Roma formaları giydikten sonra Galatasaray'ın yolunu tuttu.

ASTON VILLA'YA KİRALANDI

Sarı-kırmızılılar, İtalyan futbolcunun sezon sonuna kadar Premier Lig temsilcisi Aston Villa'ya kiralandığını açıkladı. Aston Villa ile yapılan anlaşmada zorunlu satın alma opsiyonu maddesinin yer aldığı belirtildi.

Galatasaray, Nicolo Zaniolo'nun kiralanması bedeli olarak Aston Villa'nın 5 milyon euro ödeyeceğini ve anlaşmada 1 milyon 375 bin euroluk bonus maddesinin yer aldığını aktardı. Nicolo Zaniolo'nun zorunlu satın alma opsiyonunun 22 milyon 500 bin euro olduğu, ek olarak anlaşmada 15 milyon 500 bin euroluk şartlara bağlı bonus maddesinin bulunduğu belirtildi. Öte yandan Aston Villa'nin bir sonraki satışından elde edilecek karın yüzde 10'unun Galatasaray'a ödeneceği vurgulandı.

Haberin Devamı

İTALYA SAHADAN 1 PUAN İLE AYRILDI

Oynanan Kuzey Makedonya-İtalya maçı 1-1'lik skorla sona erdi. Bu sonuçla her iki takımın hanesine 1'er puan eklendi. Ev sahibi Kuzey Makedonya'ya 1 puanı getiren golü Trabzonspor forması giyen Enis Bardhi kaydetti. İtalya'nın golü ise Ciro Immobile'den geldi.

ZANİOLO 46'DA OYUNA GİRDİ

Müsabakanın 46. dakikasında İtalya Milli Takımı'nda Palitano, yerini Nicolo Zaniolo'ya bıraktı.

İtalyada Zaniolo krizi Taraftarlar ateş püskürdü: Gereksiz faulü için tebrikler

PERFORMASI TARAFTARI ÇILDIRTTI

Zaniolo'nun maçta göstermiş olduğu yetersiz performans taraftarı çılgına döndürdü. Corriere dello Sport'ta yer alan haberde Azzurri taraftarları, çok gergin ve aşırı derecede yetersiz olduğu gerekçesiyle maçını takdir etmediler.

Nicolo Zaniolo'nun Makedonya golüne yol açan faulüne öfkelenen İtalyan taraftarlar, "Zaniolo artık temellerini kaybetti" ve "Zaniolo'yu gereksiz faulü için tebrikler" gibi ifadelerle yorum yaptı. Öte yandan birçok taraftar, beklentilerin uygun olmadığını söyledi.

Haberin Devamı

MİLLİ TAKIM PERFORMANSI

Nicolo Zaniolo, İtalya Milli Takımı ile toplam 13 maça çıktı. Genç futbolcu bu maçlarda 2 kez gol atma başarısı gösterdi.