Futbol İtalyan devi küme düşürüldü!

İtalyan devi küme düşürüldü!

22.02.2015 - 23:45 | Son Güncellenme:

İtalya Serie A'nın köklü takımlarından Parma, iflas ettiği gerekçesiyle küme düşürüldü.

İtalyan devi küme düşürüldü

İtalya'nın köklü kulüplerinden Parma, iflas ettiği gerekçesiyle Serie A'da küme düşürüldü. Mali krizle boğuşan ve yakın bir süre önce sembolik bir rakamla satılan kulübün, sezon sonuna kadar Serie A'da oynaması gereken tüm maçlarda 3-0 hükmen mağlup sayılacağı bildirildi.

Haberin Devamı

Parma Başkanı kayıp

İtalya basınında yer alan haberlerde, Parma Başkanı Giampietro Manenti'nin İtalya bankalarındaki paralarını çekerek ülkeden ayrıldığı belirtildi. İki gündür Parma kulüp binasına uğramayan başkanın telefonlara da çıkmadığı bildirildi.

Kurtarılması zor

Konu hakkında açıklama yapan Parma Valisi Pizzarotti, "Futbol Federasyonu ve kulüptekilerle her gün iletişim halindeyiz. Durumun nasıl çözüleceğini tartışıyoruz ama sakinleşmemizi gerektirecek bir çözüm bulunabilmiş değil" diyerek Parma'nın kurtarılmasının zor olduğunu belirtti.

Sadece 40 bin euro kaldı

Kulüp hesabında sadece 40 bin euro kalan Parma'nın durumuyla ilgili olarak 19 Mart'ta bir duruşma düzenlenecek ve mahkeme burada borçların yapılandırılması, iflas veya başka bir kararı onaylayabilecek. Parma'nın durumu ise bu mahkemenin vereceği karardan sonra netlik kazanacak. Öte yandan, o tarihe kadar Parma'nın fikstüründeki maçların yine erteleneceği düşünülüyor.

Haberin Devamı

Kazanılan puanlar ne olacak?

Serie A'nın yaptığı açıklamada Udinese maçınde güvenlik görevlilerine bile para veremeyen Parma'nın iflası sonrasında bu zamana kadar aldığı sonuçların Parma'nın hanesinde kalacağı, sonraki maçların 3-0 hükmen tescil edileceği belirtildi. Bu kararın dayanağı ise lig talimatlarında düşürülme zamanı ile ilgili madde. Madde şu şekilde:

"Düşürülme cezası ligin ilk yarısında verilirse, takımın oynadığı tüm maçlar geçersiz sayılır ve rakiplere hükmen 3-0 veya duruma göre 6-0 galibiyet yazılır. Düşürülme cezası ligin ikinci yarısında verilirse, ceza alan takımın o tarihe kadar oynadığı maçlarda kazandığı puanlar tabloda kalır ve sonraki maçlar 3-0 rakip lehine tescillenir."

Yazarlar