Trabzonspor "İyi okumak gerek"

"İyi okumak gerek"

28.03.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Trabzon Başkanı Hacıosmanoğlu, “Infantino, ‘Biz cezaları verdik. Yerel federasyonlar, UEFA’nın şike konusunda aldığı kararlara uymak zorundadır’ diyor. Şimdi zorundadır kelimesi futbolun patronu olarak uymayanlara neler yapılacağının işaretidir” dedi

İyi okumak gerek

Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, UEFA Genel Sekreteri Gianni Infantino’nun, Fenerbahçe aleyhindeki “şike davası” sürecinin UEFA için sona erdiğine yönelik açıklamasıyla ilgili olarak “Infantino’yu iyi okumak gerek” yorumunu yaptı.

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’nun verdiği 6 maçlık seyircisiz oynama cezasına yaptıkları itirazın görüşüldüğü Tahkim Kurulu’ndaki duruşmalı toplantıya katılan Hacıosmanoğlu çıkışta soruları yanıtladı.
Hacıosmanoğlu, “İsteyen istediği gibi yorumluyor. Biz de hem kendisi hem de Platini ile yaptığımız görüşmelerde, bize de aynı şeyleri söylediler. Konuşmasının içerisinde herkes Fenerbahçe’ye ekstra cezaların verileceğinden bahsediyor. Biz onu söylemedik. UEFA’nın kurullarıyla vermiş olduğu kararların Türkiye’de uygulanmadığını, bu konuyla ilgili yaptırımın geleceğini söyledik. Sadece UEFA’yı kastetmedik. Bunun içinde FIFA da var. Müracaat ettiğimiz farklı kuruluşlar da var. Infantino’nun açıklamasına dikkat ederseniz, ‘Bizim için ekstra cezalar yok, biz cezalarımızı verdik. CAS’ın gerekçeli kararını bekliyoruz’ diyor. Peşinden de ‘Yerel federasyonlar, UEFA’nın şike ve ırkçılık konusunda aldığı kararlara uymak zorundadır’
diyor. Şimdi zorundadır kelimesi herhalde futbolun patronu olarak uymayanlara neler yapılacağının işaretidir. Bunu iyi okumak ve algılamak lazım. Yanlı olarak düşünürseniz, farklı sonuçlar çıkarabilirsiniz. Biz konuşmaların hepsini olumlu görüyoruz” ifadelerini kullandı.

Namus davamız
Bir gazetecinin, Infantino’nun, “Hacıosmanoğlu UEFA Disiplin Kurulu’nun değil, Trabzonspor başkanıdır” şeklindeki sözlerini belirtmesi üzerine Hacıosmanoğlu, şunları söyledi:

“Çok doğru söylüyor. Ben UEFA’nın ne disiplin ne tahkim ne de herhangi bir biriminin başkanıyım. Trabzonspor başkanıyım. Infantino art niyetli değil. Bizim hukuk ekiplerimiz var. UEFA’ya yaptığımız müracaata da gereğini yapmasalar, nerelere müracaat edeceğimiz de oradaki dilekçemizde satır satır yazılıyor. Bu bizim hem şahsımız hem Trabzonspor camiası hem de namuslu Türk futbolunu bekleyenlere karşı bir görevimizdir.”

Haberin Devamı

CEMAL ERSEN: Misyonunu tamamladı!

UEFA Genel Sekreteri Infantino’nun Türkiye’deki şike süreciyle ilgili son açıklaması, kuşkusuz en fazla Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’nun canını sıktı. Seçildiği günden beri tüm söylemlerini 2010-11 sezonu şampiyonluk kupası üzerine kurgulayan Hacıosmanoğlu, geçen Eylül ayında şu ifadeleri kullanmıştı: “Eğer o kupayı Trabzon’a getirmezsem, bu koltukta bir dakika oturmanın manası yok. İnsanlar bana kupa ile ilgili söylemlerimden ötürü oy verdi.”
Başkan niçin bu kadar iddialı konuştu, neye güvendi, fikrimiz yok. Ancak gelinen nokta belli. UEFA, Trabzon camiasının beklentilerini karşılayacak yeni bir hamle yapmayacak. Hacıosmanoğlu bunu bilmiyor muydu? Bence biliyordu. Beklentisi, Yargıtay kararından sonra UEFA’nın TFF’den şike kararını gözden geçirmesini istemesi idi. O da olmadı. Peki, Hacıosmanoğlu söz verdiği gibi görevi bırakacak mı? Sanmam. Tıpkı Fenerbahçeli muhatabı gibi, “adalet- hak- hukuk” söylemleriyle bir süre daha unvanını koruyabilir. Lakin ortada bir gerçek var; Gerilim politikalarıyla ne ülke, ne kulüp yönetilebilir. Yönetmeye kalkılırsa, millet ve camialar yara alır. Hacıosmanoğlu kendini bağlayan açıklamalarıyla misyonunu tamamlamış görünüyor.

Haberin Devamı

ERGUN ATA: Deniz bitti!

Trabzonspor’da seçim öncesi ve sonrası daha düne kadar ‘kupa’ ile ilgili o kadar net, o kadar çok açıklama yaptı ki Başkan Hacıosmanoğlu, “Tümüyle olayın içinde, süreci tam biliyor” diye düşündürdü, taraftarını, ‘Kupa geliyor’ beklentisine soktu.
Hatta Aralık ayında Nyon’daki UEFA Avrupa Ligi maçları kura çekiminde UEFA Başkanı Michel Platini ile çektirdiği (anlaşılan selfie!) fotoğrafı servis ettiğinde, Platini’nin kendisine, “Trabzonspor’un uğradığı haksızlıkların farkındayız. Türkiye’deki yargı sürecini izliyoruz. Gereken cezalar verilmediği takdirde UEFA, Türkiye’ye yaptırım uygulayacaktır” dediğini aktardı, beklenti tavan yaptı.
Başkanın, seçim öncesi “koltuğa oturma”, son dönemde de, “koltuğu koruma” amaçlı kupa söylemleriyle taraftarına tatlı hayaller kurduran vaatlerin gerçeği yansıtmadığı dün ortaya çıktı. Mahkeme kararları ile hak ettiklerine inandıkları, “Başkanlarının seçimde “bir ay içinde getireceğim” dediği kupa gelmeyince, gündem değiştirme amaçlı “patlaması sağlanan” Trabzonspor taraftarı, böylece adeta yıkıma uğradı, bu işin en masum-mağdur tarafı oldu. Sonunda, İnfantino’dan sonra Platini de, dün bir anlamda ‘Burada artık deniz bitti’ dedi!

Yazarlar