Galatasaray İzlemeden verdi izleyip vermedi!

İzlemeden verdi izleyip vermedi!

11.02.2019 - 02:30 | Son Güncellenme:

Galatasaray ile Trabzonspor arasında oynanan dev maça hakem Ümit Öztürk’ün tartışmalı kararları damgasını vurdu.

İzlemeden verdi izleyip vermedi

Galatasaray ile Trabzonspor arasında oynanan dev maça hakem Ümit Öztürk’ün tartışmalı kararları damgasını vurdu.

Haberin Devamı

Hakem Öztürk’ün 18. dakikada Galatasaray lehine verdiği penaltı büyük tartışma yarattı. Kaleci Arda Akbulut ile ceza sahası içinde karşı karşıya kalan Henry Onyekuru yerde kalırken hakem Öztürk penaltı noktasını gösterdi. Ardından da Arda’ya sarı kart çıkardı. Karara büyük tepki gösteren Trabzonsporlu futbolcular, Ümit Öztürk’ten pozisyonu VAR’dan izlemesini istedi. Ancak Öztürk, bordo-mavililerin bu beklentisine yanıt vermeyerek penaltı atışını yaptırdı.

Dev maçtaki ikinci tartışmalı pozisyon 53. dakikada yaşandı. Galatasaray ceza sahasında topla buluşan Caleb Ekuban yüzünü kaleye dönmeye çalışırken, Marcao’nun sol taban darbesiyle yerde kaldı. Ümit Öztürk bu pozisyonun ardından oyunu devam ettirirken, VAR’ın başındaki Bülent Yıldırım’dan uyarı aldı. Kenara gelerek ekran başına geçen hakem Ümit Öztürk pozisyonu birkaç kez izledikten sonra penaltı kararı vermedi. Bordo-mavili futbolcular ve teknik heyet pozisyonu VAR’dan izlemesine rağmen penaltıya hükmetmeyen Öztürk’e yoğun tepki gösterdi.

Haberin Devamı

Bu arada ikinci yarıda Nagatomo ile Abdülkadir Ömür arasında taç çizgisi kenarında yaşanan ikili mücadelede rakibinin ittiği bordo-mavili oyuncu çok sert biçimde yere düştü. Hakem Ümit Öztürk’ün bu pozisyonda Japon futbolcuya sarı kart göstermemesi de tepki topladı.

Yazarlar