Voleybol Japonya'daki Türk derbisi Neriman Özsoy'un! Tuğba Şenoğlu yıkıldı

Japonya'daki Türk derbisi Neriman Özsoy'un! Tuğba Şenoğlu yıkıldı

12.11.2022 - 12:30 | Son Güncellenme:

Japonya'ya transfer olan milli voleybolcular Neriman Özsoy ve Tuğba Şenoğlu karşı karşıya geldi. Neriman Özsoy mücadelede inanılmaz bir performansa imza attı.

Japonyadaki Türk derbisi Neriman Özsoyun Tuğba Şenoğlu yıkıldı

Türk voleybolunun yetiştirdiği önemli isimlerden olan Neriman Özsoy, Japonya'da son maçında Tuğba Şenoğlu'nun takımı Kurobe karşısında inanılmaz bir performansa imza attı.

Haberin Devamı

YURT DIŞI SEÇİMİ
Kariyerine Eczacıbaşı'nda başlayan tecrübeli oyuncu, Karşıyaka ve Galatasaray gibi kulüplerde oynadı. İtalya, Polonya ve Rusya gibi ülkelerde de görev yapan Neriman Brezilya'da da forma giymişti.

BREZİLYA'DA ŞAMPİYON OLDU
Son olarak Brezilya'nın Minas Kadın Voleybol Takımı formasıyla şampiyonluk sevinci yaşayan Neriman, Brezilya'da en iyi smaçör ödülünün sahibi oldu.

JAPONYA'YA GERİ DÖNDÜ
Geçmişte Japonya’da üç sezon Toyota Auto Body Queenseis, bir sezon da NEC Red Rockets takımında forma giyen ve bu süreçte Japonya’da hem performansı hem de kişiliğiyle gönüllerde taht kuran Neriman Özsoy, Japonya'ya geri döndü.

Japonyadaki Türk derbisi Neriman Özsoyun Tuğba Şenoğlu yıkıldı

Milli voleybolcu Neriman Özsoy, Japon temsilcisi Denso Airybees ile sezon öncesinde anlaşmaya varmıştı. Tüm sporcuları Japon olan Airybees'te tek yabancı isim Neriman Özsoy oldu.

Haberin Devamı

TÜRK DERBİSİ
Japonya'ya transfer olan bir başka milli sporcu ise Tuğba Şenoğlu İvegin'di. Vakıfbank'tan Kurobe AquaFairies'e transfer olan Tuğba'nın takımı Neriman Özsoy'un takımı ile karşı karşıya geldi.

ÖZSOY'DAN 32 SAYI
Denso Airybees sahadan 25-22, 25-16 , 23-25 , 25-22 setlerle 3-1 galip ayrıldı. Kurobe AquaFairies forması giyen Tuğba 3 sayı kaydetti. Neriman Özsoy ise galibiyette büyük rol oynadı. 4 blok, 1 ace yapan Neriman toplamda bulduğu 32 sayı ile maça damgasını vurdu.

ÜST ÜSTE 2. GALİBİYET
Denso Airybee, ligde oynadığı ilk mücadeleden galibiyet çıkaramadı. İlk maçını 3-2 kaybden Airybee, ikinci maçından ise 3-0'lık yenilgiyle ayrıldı. Bir önceki maçta Hitachi'ye 3-1 mağlup olan Airybee dördüncü maçta rakibini yenmeyi başardı. Japon ekibi maçı 25-17, 23-25, 26-28, 25-16, 15-13 setlerle 3-2 kazandı ve sezonun ilk galibiyetini aldı. Neriman Özsoy yine o maçta 25 sayı atarak yıldızlaşmıştı. Kurobe galibiyetiyle Neriman'ın takımı üst üste 2. galibiyetini almış oldu.

2 KEZ TÜRKİYE ŞAMPİYONU OLDU
Neriman Özsoy Eczacıbaşı’nda toplamda üç sezon oynadıktan sonra İtalyan ekibi Despar Perugia’ya transfer oldu. Kısa süre sonra Polonya ekibi Trefi Sopot’a kiralandı. Atom Trefi’te iki sezon oynadı. 2011 senesinde takımla Polonya Bayanlar Voleybol Ligi’nde finale kaldı. 2012 senesinde Polonya kulübüyle yaşadığı maddi sorunlar nedeniyle Ocak ayında Rus kulübü Dynamo Krasnodar’a kiralandı ve 2012 senesinin Mayıs ayına kadar burada kaldı.

Haberin Devamı

2012-2013 voleybol sezonunun başında Galatasaray Daikin ile sözleşme imzalamak için Türkiye’ye döndü. Galatasaray formasıyla 2012-2013 Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonlar Ligi’ni dördüncü sırada tamamladı.

2013-14 sezonunda İtalyan takımı Imoco Conegliano’da forma giydi. 2015 senesinde altyapısında oynadığı aldığı Eczacıbaşı ile sözleşme imzaladı. 2016-2017 sezonunu İtalya’da Liu Jo Nordmeccanica Modena takımı ile geçirdi.

2017’den 2020’ye kadar Toyota Auto Body Queenseis takımında oynadı. Daha sonra, başlangıçta Çin’e ve Ageo Medics ekibine gitmesi düşünüldü. Ancak 2020 senesinin Eylül ayından itibaren NEC Red Rockets’da oynamaya başladı. 2021’de Brezilya’nın Itambe/Mina takımına gitmeden önce sezonu burada tamamladı.

Neriman Özsoy, Voleybol Milli Takımı ile 2009 Voleybol Bayanlar Avrupa Ligi’nde ikincilik, 2010 Voleybol Bayanlar Ligi’nde üçüncülük, 2011 Voleybol Bayanlar Ligi’nde ikincilik, 2011 Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası’nda üçüncülük, 2011 Kadınlar Voleybol Şampiyonası’nda ikincilik ve 2012 FIVB Dünya Grand Prix’te de üçüncülük elde etti. Londra Olimpiyatları’nda da kadroda yer aldı.

Haberin Devamı

Yazarlar