Fenerbahçe Jorge Jesus'un takımı fark yarattı! Oyun planı netleşti

Jorge Jesus'un takımı fark yarattı! Oyun planı netleşti

12.09.2022 - 12:10 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe'nin tecrübeli teknik adamı Jorge Jesus, göstermiş olduğu performans ile ligin birçok alanında zirvede yer alıyor. Sarı-lacivertli ekip, geçen sezon oynadığı futbolun ardından Jesus sayesinde pozitif anlamda gelişme gösterdi.

Jorge Jesusun takımı fark yarattı Oyun planı netleşti

Fenerbahçe’de teknik direktör Jorge Jesus’un takımın başına gelmesiyle birlikte oynanan futbol pozitif anlamda gelişme gösterdi. Hem Süper Lig’de hem de Avrupa Ligi'nde göstermiş olduğu performans ile taraftarın sevgisini kazanan Jorge Jesus, istatistikleri ile göz doldurdu. Sarı-lacivertli takımın başına geldiği günden beri durmaksızın çalışan Jesus, transfer döneminde kendi raporu doğrultusunda birçok yıldız transfer edildi. Takıma önemli isimler dahil eden başarılı teknik adam, çıktığı maçlarda yeni transferlerin çoğuna forma şansı verdi.

Haberin Devamı

GOL YOLLARINDA BÜYÜK DEĞİŞİM

Jorge Jesus yönetimindeki Fenerbahçe'de gol yollarında oluşan sıkıntı transfer hamleleriyle birlikte sona erdi. Sarı-lacivertliler, Avrupa kupaları ve Süper Lig'de oynadığı maçlardaki gol ortalamasıyla rakiplerine fark attı. Süper Lig devi transfer döneminde kadrosuna Joao Pedro, Lincoln Henrique, Emre Mor, Tiago Çukur, Joshua King,Bruma ve Michy Batshuayi gibi önemli isimleri dahil etti.

Jorge Jesusun takımı fark yarattı Oyun planı netleşti

SAVUNMA KURGUSUNA YENİ İSİMLER

Fenerbahçe'de Jorge Jesus'un raporu doğrultusunda savunma hattına dikkat çeken oyuncular dahil edildi. Süper Lig devi, Marsilya'dan Luan Peres'i 5 milyon 230 bin euro karşılığında kadrosuna kattı. Flamengo'dan tecrübeli orta saha Willian Arao takıma katıldı. Brezilya temsilcisinde forma giyen Gustavo Henrique satın alma opsiyonuyla birlikte kiralandı. Öte yandan sol bek mevkisi için Ezgjan Alioski takıma dahil edildi.

Haberin Devamı

EN AZ TOP KAYBI YAPAN TAKIM

Fenerbahçe'li kurmaylar transfer sezonunda savunma bölgesine yapmış olduğu takviyeler sarı-lacivertli ekibin oyununa da olumlu yansıdı. Süper Lig’de 5 haftalık bölüm geride kalırken en az top kaybı yapan takım Fenerbahçe oldu. Ön alan baskısının getirdiği etki ile rakibe top yüzü göstermeyen Jesus’un ekibi, bu parametrede de ligin en iyi takımı konumunda.

MAÇ SONUNA KADAR PRES

Süper Lig'de bu haftayı bay geçen sarı-lacivertli ekip, geride kalan 5 maçında rakibe yapmış olduğu pres dikkat çekti. 90 dakika durmadan pres hedefleyen Jorge Jesus'un takımı 19 ekip arasında rakip sahada top kapma oranında 14.4 ortalamaya ulaştı ve herkese fark attı.

İLK 5 HAFTANIN ZİRVESİ

Süper Lig'e başarılı bir başlangıç yapan Fenerbahçe, Maç başına 20.2 başarılı dribblig, 31.2 başarılı atak aksiyonu yakalayan Jorge Jesus’un öğrencileri, 2.16’lık gol beklentisi ile de ligin zirvesinde yer alıyor. Maç başına 6.2 başarılı kilit pas ortalaması tutturan Fenerbahçe, söz konusu kilit pasları gole çevirme konusunda da fark yaratmayı başardı.

Jorge Jesusun takımı fark yarattı Oyun planı netleşti

44 GOL BULDU

Fenerbahçe'nin teknik adamı Jorge Jesus hazırlık maçları dahil çıktığı 18 müsabakada 12 galibiyet, 4 beraberlik ve 2 mağlubiyet aldı. Bu süreçte 44 gol attı ve kalesinde 15 gol gördü.

Haberin Devamı

Yazarlar