Fenerbahçe Jorge Jesus'un yeni prensi! Fenerbahçe altyapıda maden buldu

Jorge Jesus'un yeni prensi! Fenerbahçe altyapıda maden buldu

07.12.2022 - 13:16 | Son Güncellenme:

Süper Lig'de Galatasaray'ın 2 puan önünde liderliğini sürdüren Fenerbahçe'de takıma dahil edilen genç isimler dikkat çekiyor. Altyapıda adeta maden bulan sarı-lacivertli kulüpte Jorge Jesus yeni prensini belirledi. Bu sene futbolun yanı sıra diğer spor dallarıyla birlikte kulübe kazandırılan altyapı sporcusu sayısı toplamda 44'e ulaştı.

Jorge Jesusun yeni prensi Fenerbahçe altyapıda maden buldu

Süper Lig'de Galatasaray'ın 2 puan önünde liderliğini sürdüren Fenerbahçe bir yandan altyapıda önemli adımlar atmaya devam ediyor. Özellikle sarı-lacivertli taraftarların üzerine titrediği Arda Güler ile ilgili gelişmeler tüm Türkiye'nin dikkatini çekerken diğer genç futbolcular teknik direktör Jorge Jesus'un gözüne girmeye başladı.  Bu sene futbolun yanı sıra diğer spor dallarıyla birlikte kulübe kazandırılan altyapı sporcusu sayısı toplamda 44'e ulaştı.

Haberin Devamı

ALTYAPIDA ATILIM
Fenerbahçe Spor Okulları'nda yetişen 44 isim 2022 yılında altyapılara kazandırıldı. Futbolda 19, basketbolda 7, voleybolda 11, yüzmede 6 ve masa tenisinde 1 olmak üzere toplamda 44 sporcu sarı-lacivertli kulübün altayapısına dahil oldu.

2022 yılı itibarıyla Türkiye'de 40 şehir ile Almanya’nın Dortmund, Azerbaycan’ın Bakü ve Kazakistan Almatı kentlerinde Fenerbahçe Spor Okulları; futbol, basketbol, voleybol, yüzme, yelken, atletizm, masa tenisi, boks, jimnastik ve kürek branşlarında faaliyet gösteriyor. Özellikle öz kaynak düzenine ağrılık veren sarı-lacivertli kulüpte toplamda 195 sporcu, aktif olarak altyapılarda yer alıyor.

U15'TE TÜRKİYE ŞAMPİYONU OLDULAR
Futbolda önemli bir gelişim gösteren Fenerbahçe, Aktif 195 sporcudan 14’ünün formasını giydiği futbol akademisinde bu sezonki U16 Takımı, geçen sezon TFF U15 Gelişim Ligi’nde Türkiye şampiyonluğunu kazanmıştı.

Haberin Devamı

ÖMER FARUK'UN YOLU BURADAN GEÇTİ
Fenerbahçe'nin spor okullarında yetişen isimler ise dikkat çekiyor. Fenerbahçe'nin Arda Güler'den önce piyasaya sunduğu Ömer Faruk Beyaz bu altyapıda yetişmişti. Sarı-lacivertli kulüp tarihinin en genç kaptanlarından biri olan Ömer Faruk daha sonrasında Almanya'nın yolunu tutmuştu.

Jorge Jesusun yeni prensi Fenerbahçe altyapıda maden buldu

Bir diğer isim ise Muhammed Gümüşkaya'ydı. Yıldız isim sezon başında Fenerbahçe'den ayrılarak Belçika'nın Westerlo ekibine transfer olmuştu.

JESUS'UN YENİ PRENSİ: YUSUF KOCATÜRK
Sarı-lacivertli kulübün altyapısından çıkan son isim ise Yusuf Kocatürk oldu. Fenerbahçe Kulübü, futbol akademisinden 5 futbolcuyla sezon başında sözleşme imzalamıştı. 2004 doğumlu Yusuf Kocatürk kısa zamanda kendini gösterdi ve A Takıma kadar yükseldi.

Yiğit Efe Demir-Yusuf Kocatürk ikilisi: U19 Ankaragücü maçı/Rayo Vallecano maçı

Jorge Jesusun yeni prensi Fenerbahçe altyapıda maden buldu

VALLECANO MAÇINDA OYUNA GİRDİ
Dünya Kupası arasında hazırlık maçlarına devam eden Fenerbahçe, Antalya kampı öncesinde dostluk turnuvasında La Liga ekiplerinden Rayo Vallecano’yu konuk etmiş ve sahadan 3-1 galip ayrılmıştı. Fenerbahçe’de teknik direktör Jorge Jesus, mücadelenin son bölümünde Szalai’nin yerine Yiğit Efe Demir, Rossi’nin yerine ise Yusuf Kocatürk'ü oyunda dahil etmişti.

Haberin Devamı

Fenerbahçe'nin altyapıdan sorumlu yönetim kurulu üyesi Özgür Özaktaç daha öncesinde yaptığı açıklamada: "Bugün Arda ile Ertuğrul Çetin, Yiğit Efe Demir ve Yusuf Kocatürk gibi isimler de A takımımızın kadrosunda zaman zaman yer buluyor. Alt yaş gruplarında da yetenekli, gelecek vadeden oyuncularımız var. Akademi olarak da onların gelişimi için elimizden geleni yapıyoruz. " ifadelerini kullanmıştı.

Jorge Jesusun yeni prensi Fenerbahçe altyapıda maden buldu