Fenerbahçe Joshua King: Derbi için sabırsızlanıyorum

Joshua King: Derbi için sabırsızlanıyorum

06.01.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Sarı-lacivertlilerin golcü oyuncusu Joshua King, “Derbi için sabırsızlanıyorum. Türk arkadaşlarım, Fenerbahçe’ye transfer olduğumda ‘Galatasaray’a gol atarsan taraftarlar seni daha çok severler’ demişti” diye konuştu.

Fenerbahçe’nin başarılı futbolcusu Joshua King, dün antrenman öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Pazar akşamı oynanacak Galatasaray derbisini değerlendiren King, “Derbinin öneminin bilincindeyiz. Derbi için sabırsızlanıyorum. Türk arkadaşlarım, Fenerbahçe’ye transfer olduğumda ‘Galatasaray’a gol atarsan taraftarlar seni daha çok severler’ demişti. Fikstür açıklandığında da ilk Galatasaray maçının tarihine bakmıştım. Elbette derbide gol atmak önemli ama benim esas amacım Fenerbahçe formasıyla ligi kazanmak. Derbi sadece 3 puanlık bir maç. Eğer Galatasaray’a gol atarsam asker selamı sevincini yine yaparım” dedi.

Dünya Kupası arasından sonra fiziksel olarak iyi duruma geldiğini belirten Norveçli futbolcu, “Her oyuncu için sakatlık zordur. Sakatlık, benim için zihinsel anlamda zordu. Takımdan uzak kalmak beni zorladı. Dünya Kupası arası benim için bir mucize oldu. Fiziksel olarak güçlendim. Her forvet oynamak ve gol atmak ister. Ancak bazen Ronaldo ve Messi’nin bile gol atamadığı maçlar olabiliyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

Teknik direktör Jorge Jesus’tan da övgüyle bahseden deneyimli yıldız, “Jorge Jesus gibi bir antrenöre sahipseniz işiniz çok daha kolaylaşıyor. Böyle iyi bir teknik direktörle büyük başarılar kazanmamanız pek mümkün değil” yorumunu yaptı.

‘Bu bahane değil’

Galatasaray’ın teknik direktörü Okan Buruk’un Fenerbahçe’nin 1 gün daha fazla dinleneceğine dair sözlerine açıklık getiren Joshua King, “Bunun bir bahane olduğunu düşünmüyorum. Biz deplasmanda oynadık. İki takımın da yeterli süresi var” dedi. Taraftarlarına da seslenen yıldız forvet, “Özellikle evimizdeki maçlarda taraftarları gördükten sonra bir futbolcunun kalbinden oynamaması imkansız” diye ekledi.

‘Hakemler de insan’

Son günlerde artan hakem tartışmalarına değinen Joshua King, Premier Lig’den örnek verdi. King, “Daha önce Premier Lig’de oynadım. Orada da bazı takımlar kaybedince kararlardan memnun olmayabiliyordu. Hakemler de hata yapar, onlar da insan. Pazar günü de hakemin mümkün olduğu kadar nötr olmasını umuyorum. Hakem hataları hayatın parçası” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Kapalı gişe

Sarı-lacivertli taraftarlar, 8 Ocak Pazar akşamı oynanacak derbi biletlerine adeta hücum etti. Dün satışa çıkarılan biletler dakikalar içerisinde tükendi.

Stadın büyük çoğunluğunun kombine olması da biletlerin kısa sürede bitmesinde etken oldu. Fenerbahçe’de pazar akşamı derbinin kapalı gişe oynanması kesinleşti. Öte yandan İl Güvenlik Kurulu, Fenerbahçe-Galatasaray derbisine deplasman taraftarlarının alınmayacağını açıkladı.

Arda en iyilerle

UEFA’dan sonra İngiltere’de yayınlanan ünlü FourFourTwo dergisi de Arda Güler’i en iyi genç oyuncular arasında gösterdi. Dergi tarafından hazırlanan “Dünya Futbolunun En Heyecan Verici 50 Genç Oyuncusu” listesinde Fenerbahçe’nin yıldızı Arda Güler, 16. sırada yer aldı.

Değerlendirmede Arda’nın pas başarısı, şutlardaki etkisi, oyun görüşü, her iki ayağını kullanabilmesi gibi özellikleri vurgulandı. 17 yaşındaki yıldızın zamanla daha iyi noktalara geleceği belirtildi.

Öte yandan listede Bellingham, Musiala, Sesko, Gavi, Endrick, Moukoko, Lavia, Garnacho, Elliott ve Chukwuemeka gibi ünlü yıldızlar da bulunuyor.

Haberin Devamı

Yazarlar