Skorer Kadıköy gergin

Kadıköy gergin

20.03.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Kadıköy gergin

Kadıköy gergin


F.Bahçe'nin bugün yönetim toplantısı tartışmalı geçecek


       Fenebahçe'nin bugün yapılacak yönetim toplantısının, ardı arda alınan başarısız sonuçlar nedeniyle gergin geçmesi bekleniyor.
       Galatasaray maçı öncesi ağır yara alan Sarı - Lacivertliler'de kırmızı kart gören Moldovan ile diğer oyunculara ceza konusu tartışılacak. Turhan Sofuoğlu'nun da durumunun masaya yatırılacağı toplantıda Gaziantep yenilgisinden sonra kadro dışı bırakılan Kemalettin ile Boliç'in af edilmesi isteği de tartışma yaratacak. Ceza konusunda istekli, ancak prensiplerden ödün verme konusunda katı tutumlarıyla tanınan Başkan Vekili Uğur Dündar ile Asbaşkan ve Basın Sözcüsü Atilla Kıyat'ın, profesyonel futbol şube sorumluları Şadan Kalkavan ve Selim Soydan'ın kadro darlığı nedeniyle Boliç ve Kemalettin'e af isteğine karşı çıkmaları bekleniyor.
       Adanaspor karşılaşmasında iki buçuk yıl aradan sonra seyircinin ilk kez yönetimin aleyhine bağırması da gündemde olacak, Dündar - Kıyat ikilisi bu tepkinin ortaya çıkardığı "Amigolara bilet" olayını toplantıya taşıyacak. Taraftarların Adanaspor maçında protesto ettiği Şadan Kalkavan'da bu konuda iki yönetici arkadaşına muhalefet etmeyecek.

Soydan rapor verecek

       İdari Menajer Selim Soydan, Lokvenc, Sabroza, Zola, Djalminha, Jardel ve Luis Figo hakkındaki raporunu bugün yönetime sunacak. İspanya'dan dönen Soydan'ın özellikle Lokvenc konusunda olumlu rapor vereceği, fiyatları pahalı olmasına rağmen diğer oyuncular hakkında da görüş bildireceği belirtildi.
       Bu arada Soydan'ın Porto'lu Jardel'den teklifine yanıt beklediği, önceki gün İspanya'da Barcelona - Deportivo maçını izledikten sonra da Barcelona'lı Luis Figo ve Sabroza için devreye girdiği öğrenildi. Deportivo'lu Djalminha için de girişimde bulunan Soydan, Barcelonalı oyuncuları yarın da Sparta Prag karşısında izleyecek. Bu maçta Sparta Praglı Lokvenc ve Barcelonalı Figo ve Sabroza'yı yeniden değerlendirecek olan Soydan, ertesi gün de Marsilya - Feyenord maçında Cruz'u izleyecek. Soydan, Yönetim Kurulu'ndan çalışmalarını sürdürmesi için izin de isteyecek.

'PSG'den ayrılamam

       Fenerbahçe'nin Türk vatandaşı olan ve 17 milyon dolara PSG'ye sattığı Nijeryalı eski oyuncusu Okocha, kendisini telefonla arayan Dış İlişkiler Sorumlusu Ertuğrul Hataylıya "PSG'den ayrılamam" cevabını verdi. Hataylı'nın "Fenerbahçe'ye dönmek istermisin ?" sorusuna Okocha, "Şu anda PSG'nin kaptanlığını yapıyorum. Sorumluluk altına girdim ve Fransız takımını Fenerbahçe'ye dönmek konusunda ikna edemem" yanıtını verdiği öğrenildi. Bu arada Chelsea'nin ünlü İtalyan oyuncusu Zola, kendisine transfer teklif eden Hamdi Akın'a, "İngiltere'den ayrılmak istemiyorum. Ama iki ayda ne olacağı belli olmaz" dedi.

Sistem değişiyor

       Galatasaray maçının hazırlıklarına bugün başlayacak Fenerbahçe yine sistem değiştiriyor. Zeman'ın istifası ile birlikte 4 - 3 - 3 sisteminden, 3 - 5 - 2'ye geçen Sarı - Lacivertliler üst üste gelen başarısız sonuçlar ve rakip Galatasaray'ın hücum gücü nedeniyle daha güvenli bir savunma anlayışına bürünecek. Galatasaray karşılaşmasında altı savunma oyuncusu ile çıkacak Fenerbahçe 4 - 4 - 2 sistemiyle gol yememeye çalışıp ani ataklarla gol arayacak. Bu arada Ogün dün taburcu oldu.