Kadir Onur Dinçer

Kadir Onur Dinçer

kadironurdincer@hotmail.com

Tüm Yazıları

22. HAFTA

Premier Lig’de Manchester United’ı takibini sürdüren Manchester City deplasmanda Arsenal’i 2-0 mağlup etti. 21. dakikada Milner ve 32. dakikada Edin Dzeko’nun kaydettiği gollerle 3 puana uzanan Gök Mavililer bu sonuçla önemli bir galibiyete imza attılar. Rakibini lig maçlarında en son 4 Ekim 1975’te Londra’da mağlup etmeyi başaran City, 38 yıllık aranın ardından deplasmanda galibiyetle tanıştı.

Arsenal’in sahasında yaşadığı hezimette elbette 9. dakikada Laurent Koscielny’nin kırmızı kart görmesi sonucu 10 kişi kalmasının etkisi büyüktü. Maçın 75. dakikasında City’den Vincent Kompany de kırmızı kart görürken, bu dakikadan sonra oyuncu sayısı olarak iki takım eşitlendi. Ancak Manchester City Teknik Direktörü Roberto Mancini, bu kararı kabullenemedi. Oyuncusunun faul bile yapmadığını söyleyen İtalyan çalıştırıcı, “Bunun için itiraz edeceğiz. Bir oyuncunun yok yere 3 maçı kaçıracak olması mümkün değil” dedi.

Haberin Devamı

62 sterlin eder mi

Londra’da Emirates Stadı’nda oynanan karşılaşma öncesinde ise ilginç bir gelişme yaşandı. City takımı maç için kendilerine ayrılan 3 bin biletin 900’ünü iade etti. Çünkü City taraftarları 62 pound (yaklaşık 100 dolar) fiyat biçilen biletleri pahalı buldular. Taraftarına arka çıkan Manchester City genel sekreteri Kevin Parker “Bu, hayatımda bir bilete ödediğimizi hatırlayabildiğim en pahalı ücret” dedi. Geçtiğimiz ekim ayında açıklanan rakamlara göre City’nin evi Etihad Stadı’nda ise en pahalı bilet 58 pound en ucuzu ise 26 pound olarak belirlenmişti.

Biletleri karşılaşmanın yardımcı hakemlerinden John Brooks da pahalı bulmuş olacak ki oyuncularla ilginç bir diyaloğa girdi. Final düdüğünün ardından gerçekleşen el sıkışma seremonisinde Brooks’un, City’nin iki futbolcusu Joe Hart ve Joleon Lescott’a söyledikleri yayıncı kuruluşun kamerasına takıldı: “Taraftarınız burada olmak için 62 pound ödedi, gidin onları da bir selamlayın.”

Tabi biletleri pahalı olduğu gerekçesiyle geri çeviren City taraftarları Londra’daki maçta ortaya çıkan skorun ardından talihsizlikten de dem vurmuş olabilirler. Öyle ya, 62 poundluk ücrete meğerse Emirates’teki bir koltuğun yanı sıra, 38 yıllık özlemi dindirecek 2 gollü altın değerinde bir galibiyet de dahilmiş.

Haberin Devamı

Dargınlık sona erdi!

Lider Manchester United şampiyonluk yürüyüşünde hız kesmiyor. Son yıllardaki hayal kırıklıklarına bu sezon bir yenisini ekleyen Liverpool’u Old Trafford Stadı’nda konuk eden Kırmızı Şeytanlar ‘acaba bu maçla bir çıkışa geçer miyiz?’ diye düşünen ezeli rakibini 2-1 mağlup etti. Van Persie ve Vidic’in gollerine konuk ekipte Sturridge cevap verdi. İngiltere’nin en önemli rekabeti olarak gösterilen Manchester United-Liverpool karşılaşmasında ortaya çıkan sonucun ardından ligde puanını 55’e yükselten United 22. haftayı geride bırakırken zirvedeki yerini biraz daha sağlamlaştırdı. Persie de gol sayısını 17’ye yükseltti.

62 sterlin eder mi

Öte yandan bu karşılaşmada gözler iki futbolcuya da özel olarak çevriliydi. Liverpool forveti Luis Suarez, Unitedlı Evra’ya ırkçı tacizde bulunduğu için cezalandırılmasının ardından ikili geçtiğimiz yılki karşılaşmalarında el sıkışmamışlardı. Ancak Old Trafford’daki maçta bu gerginliğin sona erdiği görüldü. Karşılaşma öncesindeki seremonide Evra ile Suarez tokalaştılar.

Haberin Devamı

HAFTANIN KARMASI

4-5-1

Julio Cesar (QPR)

-----------------------------------

Rafael (Manchester United)

Nemanja Vidic (Manchester United)

Leighton Baines (Everton)

Luke Shaw (Southampton)

-------------------------------------

Jason Puncheon (Southampton)

Frank Lampard (Chelsea)

Michael Carrick (Manchester United)

Stephane Sessegnon (Sunderland)

Eden Hazard (Chelsea)

------------------------------------------------

Romelu Lukaku (West Brom)

HAFTANIN TAKIMI

Manchester City

City takımı şu anki görüntüsüyle ‘Bu ligde United’ı yakalarsam bir ben yakalarım’ diyor. Arsenal karşısında aldıkları galibiyetle bu iddiasını bir kez daha ortaya koydular. Uzun yıllar sonra güçlü rakiplerini deplasmanda ilk kez mağlup etmeleri de bu 3 puana özel bir anlam kattı.

HAFTANIN HAYAL KIRIKLIĞI

Jonathan Walters

Stoke City ile Chelsea arasındaki maç 4-0 konuk takımın üstünlüğü ile sona erdi. Sadece skoru duyan birisi bu maçla ilgili aklına hemen Chelsea’nin iyi oynadığını ve maçı rahatlıkla kazandığını getirir. Ancak bu karşılaşma için farklı bir faktör olduğunu söylemek gerek. Sahalarda ender görülecek bir şey Britannia Stadı’nda yaşandı. Stoke City’nin İrlandalı oyuncusu Jonathan Walters gol perdesini açan isim olurken ne var ki yanlış fileleri havalandırmıştı ve topu kafayla kendi kalesine gönderdi. Aynı Walters maçtaki ikinci golün altına da imzasını koydu. Ama yine kendi kalesine ve yine bir kafa vuruşuyla. Takımını yıkan peş peşe iki kafa golü kaydeden Walters maçı da rakibe teslim ediverdi. İlerleyen bölümlerde bir de penaltı atışı kaçıran Walters için gerçekten de iyi bir gün değildi.

HAFTANIN GOLÜ

Eden Hazard

Chelsea-Stoke City maçında Hazard’ın uzaklardan sol ayağıyla çektiği şut filelerle buluştu. Topun gidişi akla Hagi’nin vuruşlarını getirdi. Genelde bir takım rakibine karşı farkı açmış ve artık maçı kazanmayı garantilemişse sonrasında gelen gollerin ardından yaşanan sevinçler büyük kutlamalara sahne olmaz, daha sakin yaşanır. Ancak Hazard’ınki gibi güzel goller skoru 4-0’a getiren sayı olsalar dahi adrenalin seviyesini yukarılara taşırlar. Golün ardından takım arkadaşlarının büyük bir coşkuyla Belçikalı oyuncuya doğru koşmaları da bu vuruşun bu kategoriye dahil olduğunun kanıtı gibiydi.

HAFTANIN KURTARIŞI

Mark Schwarzer

1-1 eşitlikle sona eren Fulham-Wigan karşılaşmasında Wiganlı Shaun Maloney’in şutuna güzel uzanan Fulham kalecisi Mark Schwarzer kritik bir kurtarışa imza attı.