Kadir Onur Dinçer

Kadir Onur Dinçer

kadironurdincer@hotmail.com

Tüm Yazıları

17. HAFTA

Başbakanın tahminleri





Başbakanın tahminleri


ABD Başkanı Barrack Obama’nın seçim bölgesi Chicago’da seçmenlerle buluşarak basketbol oynaması gibi İngiltere Başbakanı David Cameroon da İngiliz askerleriyle ortak noktası futbol olan bir buluşma gerçekleştirdi. Afganistan Futbol Federasyonu’ndan yetkililerin de bulunduğu ziyarette başkan askerlerle de uzun uzun sohbet etti.

Buluşmada Afgan futbolu ile İngiliz futbolunun ortak hareket kararı alındı. Ünlü İngiliz futbolcu Michael Owen’ın da yer aldığı buluşmada iki ülkenin yeni yılın ilk ayında ortaklık anlaşması imzalaması kararlaştırıldı. Futbolda ilk profesyonel liginin açılışını 2012’de gerçekleştiren Asya ülkesi, futbolun beşiği İngiltere’den ülkelerinin gelişimine katkı sunmalarını istedi. İngiltere Başbakanı David Cameron iki ülke arasında önümüzdeki dönemde özel bir karşılaşmanın oynanabileceğini söyledi.

Haberin Devamı

Üsteki askerler Perşembe günü gerçekleşen buluşmada sıradaki Premier Lig maçları ile ilgili tahminlerde de bulundular. Başbakan Cameroon da burada -tıpkı askerler gibi- maç tahminleri gerçekleştirdi. Premier Lig’de 17. haftada oynanacak karşılaşmalara dair skor tahminleri yürüten Cameroon, bu maçların yarıdan çoğunda isabet sağlamayı başaramadı. Yarıdan azında ise hangi takımın kazanacağı veya maçın berabere biteceği ile ilgili isabetli tahminlerde bulunabildi.

Adebayor’un dönüşü

Andre Villas Boas’ın görevine son verilen Tottenham’da bu hafta takımın sergileyeceği oyun merak konusuydu. Londra ekibi Southampton deplasmanına, Boas’ın yerine takımın başına geçen Tim Sherwood ile çıktı. Yeni hocanın ilk icraatı kenarda paslanmaya yüz tutmuş Emmanuel Adebayor’a forma vermek oldu.

Togolu golcü bu sezon ligdeki ilk gollerini attı. Adebayor’un iki gol attığı maçta, Southampton öne geçen taraf olsa da Tottenham mücadeleden 3-2 galip ayrıldı. Bu maçın ardından kulüpten yapılan açıklamada Sherwood’un 2014-15 sezonunun sonuna dek geçerli kontratla birlikte teknik direktör olarak atandığı belirtildi.

Adebayor’un sahalara dönüşü haftanın en çok konuşulan konular arasındaydı. Ada’nın yayıncı kuruluşu Sky Sport’ta yorumculuk yapan, eski Liverpoollu futbolcu Jamie Carragher, 29 yaşındaki forvetin istikrarsız yapısına dikkat çekti.

Haberin Devamı

Adebayor’u Drogba ile karşılaştıran Carragher şunları söyledi: “Bence onun gibi bir oyuncu dünyanın en iyilerinden bir tanesi olmalı. Bu başarabilecek herşeye sahip. Andre Villas Boas’ı, onu rezerv takıma gönderdiği için eleştirebilirsiniz. Ama Arsene Wenger de bunu yapmıştı. Ve belki şimdiki hoca da zamanı gelince bunu yapacak ve kendisinden kurtulmak isteyecek. Ortaya çıkıyor ve birkaç maç çok iyi oynuyor. Ondan sonra herkes onun ne kadar iyi bir futbolcu olduğundan bahsetmeye başlıyor. Neden bunu her hafta yapmıyor? Yapması gerekir. Neden Didier Drogba gibi olamıyor?”

*****

Haftanın karşılaşması şüphesiz Arsenal ile Chelsea arasındaydı. Emirates Stadı’ndaki mücadele zirve mücadelesi veren iki ekip için de büyük önem taşıyordu. Sonuçta 90 dakika boyunca her iki takımın da geliştirdiği ataklar sonuç vermedi ve maç 0-0 sona erdi. Arsenal’in düşüşü sürdü. Kırmızı beyazlılar üst üste üçüncü haftada da galibiyet yüzü göremediler. Ayrıca ligin başlarında görece kolay fikstürünün avantajını kullanan Arsenal’in zor maçlarla birlikte bir bir puan kaybetmeye başlaması gözden kaçmadı. Geçen hafta Manchester City karşısında 6-3’lük bir yenilgi almış, Manchester United’a da 1-0 mağlup olmuşlardı.

Haberin Devamı

Öte yandan geçtiğimiz hafta Arsenal’in Manchester City’ye yenildiği maçta yan hakemle girdiği diyalog ve takım arkadaşı Mertesacker ile tartışmasıyla gündeme gelen Mesut Özil için bu hafta yine olaylı geçti. Arsenalli futbolcu bu kez rakip savunmacı Ivanovic ile bir pozisyon sonrasında nerdeyse birbirine giriyordu. Chelsea için ise bu skorun tatmin edici olduğu söylenebilir. Sonuçta rakip üzerinde büyük baskı kurdukları bir karşılaşma değildi.

Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi’ndeki rakibi, dirençli ve güçlü bir takım olduğunu gösterdi. Chelsea Teknik Direktörü Jose Mourinho maçın ardından yaptığı açıklamada, “Aslında maçı kazanabilirdik. Oyunu kontrol eden taraf bizdik. Zaman zaman onlara bilerek topla oynama fırsatı verdik. Topu vererek Arteta’nın bir sağa bir sola pas yapmasına imkan tanıdık. Bizim için en önemli taraf bu maçı kaybetmemekti. Liderin iki veya beş puan arkasında olmak arasında ciddi bir fark var” dedi.

Manchester United haftayı rahat bir galibiyetle kapadı. Kırmızı Şeytanlar evinde West Ham United’ı 3-1 mağlup etti. Welbeck, Januzaj ve Young’un golleri kırmızı beyazlıları galibiyete taşıdı. United böylece kötü bir periyodun ardından üst üste ikinci galibiyetini alarak rahatladı. Manchester kentinin diğer takımı City ise deplasmanda Fulham’ı geçti. Yaya Toure, Vincent Kompany, Jesus Navas ve James Milner’ın golleri konuk ekibi galibiyete götürdü.Yaya Toure bu maçta golünü frikikten attı. Fildişi Sahilli böylece önemli bir istatistiğe imza attı. Bu sezon beş frikik atışında topun başına geçen oyuncu bunlardan dört tanesinde fileleri havalandırmayı başardı.

Liverpool da Cardiff City’yi rahat geçti. Gollerine aralıksız devam eden Suarez iki gole imzasını atarken, diğer gol ise Sterling’den geldi. Liverpool haftayı da 36 puanla lider tamamladı. Kırmızılar’ın zirvede bulunduğu lig tablosunda ilginç bir manzara da ortaya çıktı. Birbirini çok yakından takip eden takımlardan Arsenal liderle aynı puan ve averajla ikinci, Manchester City bir puan gerilerinde ikinci, onun da bir puan gerisinde Chelsea ve Everton sıralandılar.

HAFTANIN KARMASI(4-3-3)

Vito Mannone (Sunderland)

Seamus Coleman (Everton)

Mathieu Debuchy (Newcastle United)

Vincent Kompany (Manchester City)

Michael Turner (Norwich City)

Ross Barkley (Everton)

Jordan Henderson (Liverpool)

Adam Lallana (Southampton)

Emmanuel Adebayor (Tottenham)

Wayne Rooney (Manchester United)

Luis Suarez (Liverpool)

HAFTANIN TAKIMI

Tottenham

Southampton ligde Manchester United ile aşağı yukarı aynı sıralarda geziniyor. Manchester City bu deplasmanda pian kaybetmişti. Ancak Tottenham geriye düştüğü maçı kazanmayı bildi ve zorlu deplasmandan galibiyetle döndü.

HAFTANIN YILDIZI

Emmanuel Adebayor (Tottenham)

Bu sezon ilk kez 90 dakika forma giydi. Southampton’ı 3-2 geçen takımına iki golle üç puanı getirdi. Sahalardan uzak kaldığı araya karşın performansıyla alkışlandı.

HAFTANIN GOLÜ

Ross Barkley (Everton)

Everton deplasmanda Swansea’yi 2-1 mağlup etti. Coleman ile öne geçen konuk ekibe Tiendalli yanıt verdi. 84’te Ross Barkley frikikten rakip fileleri salladı. Üst direğe çarparak giren topa uçan kaleci çıkarmayı başaramadı. Hem çok güzel bir goldü hem de Everton’ı galibiyete taşıdı.

HAFTANIN KURTARIŞI

Tim Howard (Everton)

Everton kalecisi uzatma dakikalarında Lamah’ın uzaktan sert ve isabetli şutunu çıkarmayı başardı. Bu kritik kurtarış belki de karşılaşmanın beraberlikle sona ermesini engelledi.