Kadir Onur Dinçer

Kadir Onur Dinçer

kadironurdincer@hotmail.com

Tüm Yazıları

16. HAFTA

Charlton’dan Rooney’ye...
Haftanın maçı şüphesiz Manchester derbisiydi. City’nin sahası Etihad Stadı’nda oynanan karşılaşma keyifli bir 90 dakikaya sahne oldu. Rooney’nin 2 golüyle öne geçen Kırmızı Şeytanlar’a City, Toure ve Zabaleta ile karşılık verdi. Artık herkes maçın böyle biteceğini düşünüyordu. Ne var ki uzatma anlarında Persie biraz da şansının yardımıyla frikikten ağları bulunca United bu haftayı da 3 puanla kapadı. Bu sezon kazandığı maçların 7’sini geriden gelerek alan Manchester United bu kez yenik duruma düşmese de 2-0 öne geçtiği karşılaşmanın 2-2’ye gelmesine izin vererek benzer bir karakteristiği tekrarladı.
City’ye geçtiğimiz yıl içinde attığı röveşata golü akıllardan çıkmayan Wayne Rooney ezeli rakibe karşı yine iyi bir oyun sergiledi. Bu kez ayağı yerden kesilmeden attığı gollerle galibiyette önemli pay sahibi oldu. Maçta 2 gol kaydeden İngiliz forvet istatistiksel olarak da önemli iki başarının altına birden imzasını attı: Hem Manchester derbilerinde en çok gol atan United oyuncusu oldu, hem de Premier Lig tarihinde 150 gole ulaşan en genç oyuncu. 27 yaşındaki yıldız, City karşısında 10. golünü atarak, 9 gollü M. United efsanesi Bobby Charlton'ı geride bıraktı. Ne var ki geride bırakamadığı biri vardı. Messi de aynı günün ilerleyen saatlerinde iki gol atıp, Gerd Müller’in rekorunu kırınca tüm gözler o tarafa çevrildi, Rooney’nin kayda değer başarısı biraz ötelendi.

Benitez siftah yaptı

Rafael Benitez yaklaşık 3 hafta önce başına geçtiği Chelsea’de ilk lig galibiyetini bu hafta elde etti. Londra ekibi başkentten yaklaşık 400 kilometre uzakta Sunderland’i 3-1 mağlup ederken İspanyol hoca da derin bir nefes aldı. Ancak Benitez bu derin nefes ile yetinmedi. Kendine ait resmi internet sitesi üzerinden taraftar için bir de ‘açık mektup’ yayınladı. Genel özeti ‘Güzel günler göreceğiz..’ olan online bildirimde Rafa, ilk galibiyetini aldığı için çok mutlu olduğunu söyledi, herkesi tebrik etti ve tüm kulvarlarda başarı için savaşacakları sözünü verdi.

*

Son haftaların formda takımı Swansea bu hafta ummadığı bir darbe yedi. 6 haftadır yenilmeyen, teknik direktör Laudrup ile iyi bir hava yakalayan rakibini deplasmanda 4-3 deviren Norwich City önemli bir iş başardı. Bu maçta bir kez daha tribünlerde ırkçılık rüzgarı esti. Konuk ekibin siyahi oyuncusu Bassong’a ırkçı hareketlerde bulunduğu tespit edilen bir taraftar gözaltına alındı. Türkiye’de nasıl her pazar günü mutlaka bir amatör lig maçından kavga haberi geliyorsa, Ada’da da ırkçı hakaretler futbol karşılaşmalarının olmazsa olmazı oldu.

Wenger ‘ucuz’ kurtuldu

Arsenal’in başına geçtiği zamandan bu yana, Londra ekibinde en kötü lig başlangıcına imza atan teknik direktör Arsene Wenger bu hafta soluklandı. Emirates Stadı’nda West Bromwich’i ağırladıkları maçı 2-0 kazanıp 3 hafta sonra galibiyetle tanıştılar. Ama nasıl? İlk golü penaltıdan attılar. Burada penaltıyı gole çeviren Arteta’dan çok penaltının yaratıcısı Cazorla‘nın teatral yeteneklerine minnettar olmaları gerekir. Rakip savunmacı bir tekme sallıyor evet ama bu İspanyol oyuncuya değiyor mu? Hayır. Pozisyonun ardından kızgın rakip oyuncular Cazorla’nın üzerine yürürken, onun kendini savunmak için yaptığı hareket adeta ‘Ne yapalım 3 haftadır kazanamıyoruz. Buna ihtiyacımız var’ der gibiydi. Aynı hakem ilerleyen bölümlerde Mertesacker’in elle oynamasını es geçti ve West Brom’un mutlak bir penaltısını vermedi. Sonrasında Chamberlain ceza sahasında yerde kaldı ve Arsenal bir penaltı daha kazandı. İkinci golü de penaltıdan attılar. Sonuçta Arsenal 2 penaltı golüyle rakibini 2-0 mağlup etti.
Hakem yanlış görebilir ve hatalı bir karar da verebilir. Belki şahin gözü ya da başka bir teknoloji ilerde bunların da önüne geçecek. Ama herhalde pek çok sorunu olan futbolun en önemli sorunu da futbolcuların art niyeti olsa gerek. Stoke City’li Shotton da bu hafta yok yere oyundan atıldı. Gördüğü ilk sarı kart yerindeydi ancak ikincisi rakibinin rol kesmesinin ürünüydü. Yeşil sahayı tiyatro sahnesine çeviren ve ‘haksız kazanç’ elde eden oyuncu mantalitesi için şahin gözü de yeterli olamayacaktır. Bunun için olsa olsa öküzgözü gerekir. Bir yudum içip biraz düşünmek için…

HAFTANIN KARMASI
(4-4-2)


Asmir Begovic (Stoke City)
-----------
Glen Johnson (Liverpool)
Shawcross (Stoke City)
Sebastien Bassong (Norwich City)
Leighton Baines (Everton)
----------------------
Robert Snodgrass (Norwich City)
James McCarthy (Wigan)
Joe Cole (Liverpool)
Steven Pienaar (Everton)
-----------------------
Fernando Torres (Chelsea)
Wayne Rooney (M.United)

HAFTANIN TAKIMI
Norwich City


Swansea iyi gidiyordu. 2 hafta önce West Brom’u geçen hafta da Arsenal’i yenmişlerdi. Tam seyircisi önünde bu zaferi taçlandıracakken ummadıkları bir mağlubiyet aldılar. Norwich formda rakibini deplasmanda 4-3 yenerek kolay olmayan bir işi başardı.

HAFTANIN GOLÜ
James McCarthy


Wigan ile QPR’nin 2-2 berabere kaldığı müsabakada ev sahibi ekipten McCarthy’nin perdeyi açan golü… Ceza alanı önünde havalanan topa yaptığı şık vuruş.

HAFTANIN KURTARIŞI
Robert Green


Queens Park Rangers kalecisi Green maçın ikinci yarısında karşı karşıya pozisyonda başarılı bir kurtarışa imza atıyor. Belki de takımına 1 puanı getiriyor.