Kadir Onur Dinçer

Kadir Onur Dinçer

kadironurdincer@hotmail.com

Tüm Yazıları

İNGİLTERE PANORAMA

30. HAFTA

Chelsea, Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray ile oynayacağı rövanş karşılaşmasının öncesinde son sınavına ligde Aston Villa karşısında çıktı. Lig lideri Maviler, sıralamanın doruğundaki pozisyonlarına karşın maç eksiği olan takipçilerine yakalanmamak adına mutlak galibiyet kovalıyorlardı. Ancak bordo-mavililere karşı deplasmanda bozguna uğradılar. Aston Villa'nın galibiyetine ek olarak, kırmızı kart gören oyuncuları ve tribüne gönderilen hocalarıyla ağır bir yara aldılar.

Haberin Devamı

Ligde orta sıralarda yer alan Villa bu maça bilenmiş, kazanmak için kenetlenmiş. Karşılaşmanın hemen öncesinde ev sahibi takımın oyuncularının birbirlerine sarılarak oluşturdukları dairede, voleybolcular misali galibiyet yemini etmeleri bunun açık işaretiydi. Nitekim bu hedeflerine 82. dakikada Fabian Delph'in kaydettiği golle ulaştılar.

Aslında Chelsea maça kötü başlamadı. Hatta ev sahibi ekipten daha diri olan, golü daha çok arayan taraftı. Ancak Willian’ın gördüğü kırmızı kart planları bozdu. Bu dakikadan sonra oyunun kontrolü ev sahibi ekibe geçti. 82’de sahneye çıkan Delph takımını öne geçirdi. Aston Villa’nın bu dakikadan sonra da atakları oldu. Başka gol bulamadılar ama sinirleri iyice gerilen konuk takımda önce Ramires kırmızı kart gördü ardından bu pozisyona itiraz eden Jose Mourinho hakem tarafından sahadan atıldı.

Portekizli teknik adam, karşılaşmanın ardından maçın hakemine yoğun eleştirilerde bulundu. Mourinho, hakem Chris Foy’un bundan böyle kendi maçlarına verilmemesini istedi. Mou, “Böyle bir şey talep etmeye hakkım yok. Ancak ben sadece komitenin durumu analiz etmesi gerektiğini anlatmak istiyorum. Böyle olması herkesin yararına olacaktır” dedi. Chelsea çalıştırıcısı maçın hakeminin belli olmasının ardından Cobham antrenman tesislerinde futbolcuların da hafta boyunca hakemi konuştuklarını söyledi.

Alınan yenilgi, iki oyuncusunun cezalı duruma düşmesi ve Mourinho’ya gelecek cezanın yanı sıra Chelsea’yi bir tehlike daha bekliyor. Londra ekibi şu an en yakın rakibinden dört puan önde olmasına karşın oldukça riskli bir durumda bulunuyor. Çünkü Maviler’in, kendisini takip eden Liverpool ve Arsenal’e göre 1 maçı fazla. Üstüne üstlük yalnız üç puan gerisindeki Manchester City’nin ise üç maçı eksik durumda. City bu karşılaşmaları kazandığı takdirde bir anda lig lideri durumuna gelecek.

Haberin Devamı

Liverpool ‘Şeytan’ dinlemedi

Haftanın maçı Manchester United ile Liverpool arasındaydı. Alex Ferguson’un ayrılmasının ardından sezona kötü bir giriş yapan Kırmızı Şeytanlar yollarına aynı şekilde devam ediyorlar. Brendan Rodgers’ın öğrencileri Old Trafford Stadı’nı rakibine adeta dar ederken, 3-0 gibi net bir skorla galibiyeti elde ederken, üst üste 5. galibiyetini elde etti. Kaptan Gerrard penaltıdan iki gol attığı maçta bir penaltıyı da direğe nişanladı. Diğer gol Luis Suarez’den geldi. Ligdeki gol sayısını 25’e çıkaran Uruguaylı forvet gol krallığının zirvesindeki yerini korudu. Suarez’i 18 golle Daniel Sturridge, 15 golle Sergio Aguero takip ediyorlar.

Zirve mücadelesi veren takımlardan Arsenal de haftayı galibiyetle kapadı. Londra derbisinde Tottenham’ın karşısına çıkan Topçular, 1-0’lık skorla sahadan üç puanla ayrıldı. Henüz 2. dakikada Tomas Rosicky’nin attığı muhteşem golle öne geçen Wenger’in takımı bu skor üstünlüğünü mücadelenin sonuna kadar sürdürdü. Puanını 62 yapan kırmızı-beyazlılar, lider Chelsea’nin dört puan gerisinde ve bir maçı eksik olarak takibini sürdürdü.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz hafta West Ham United’ı 1-0 mağlup eden Everton bu hafta da üç puanı cebine indirdi. Sahasında Cardiff City’yi ağırlayan Roberto Martinez’in ekibi uzatma dakikalarında bulduğu golle rakibini 2-1 yenerek, üst üste ikinci haftada galibiyet elde etti. Ev sahibi ekip, Deulofeu’nun golüyle öne geçti. Bu gole konuk takım Cala ile yanıt verdi. Herkes karşılaşmanın bu skorla sona ereceğini düşünürken 90+2’de sahneye çıkan Seamus Coleman maçın sonucunu tayin etti.

Southampton evinde Norwich City'yi 4-2 mağlup etti. Ara transfer döneminde Fenerbahçe'den Norwich'e giden Joseph Yobo bu karşılaşmada da ilk 11'de forma giydi. Yine Norwic City forması giyen eski Galatasaraylı Johan Elmander ise 65'te oyuna dahil oldu. Takımının iki golünden bir tanesinin altına imzasını attı. İsveçli forvet bu sezon ligdeki ilk golüne imza attı.

Öte yandan bu hafta gol çizgisi teknolojisine de birden çok maçta iş düştü. Ancak herhalde en önemlisi Fulham-Newcastle United karşılaşmasındakiydi. Ev sahibi ekibin 1-0 kazandığı maçın 54. dakikasında Heitinga'nın uzaktan şutunda top üst direğe çarpmasının ardından yere vurdu ve sonrasında dışarı çıktı. İlk bakışta, gol olduğu yönünde büyük endişelere yol açan pozisyonla ilgili teknoloji 'gol değil' kararı verdi.

Tamamının çizgiyi geçmesi gereken topun sadece yüzde 5'lik bir kısmının çizgiyle temas halinde olduğu saptandı. Çıplak gözle ayırt etmenin mümkün olmayacağı pozisyonun ardından herhalde teknolojinin Premier Lig'e girmesi kararını veren otoritelerin de göğsü kabarmıştır. Fulham'ın başında 4. maçına çıkan teknik direktör Felix Magath ilk galibiyetini aldı.

Tükürük kameralara yansıdı

Nicolas Anelka’nın ayrılığının ardından çıktığı ilk maçta West Bromwich galip geldi. Deplasmanda Swansea’nin karşısına çıkan ekip sahadan 2-1’lik skorla galip ayrıldı. Stoke City sahasında West Ham’ı 3-1 ile geçerken, Sunderland ise Crystal Palace ile 0-0 berabere kaldı.

Hull City’nin evinde Manchester City’yi konuk ettiği ve 2-0 galip ayrıldığı maça ise tükürük olayı damfa vurdu. Maç esnasında yaşanan bir pozisyon sonrası ev sahibi takımın oyuncusu George Boyd, Manchester City kalecisi Joe Hart’a tükürdü. Görüntü kameralara açık bir şekilde yansıdı. Boyd’un ceza alanında yere düşmesinin ardından tartışmaya başlayan Hart ile Boyd kafa kafaya gelirken, tatsız olay bu esnada yaşandı.

HAFTANIN KARMASI (4-3-3)

Joe Hart (Manchester City)

Seamus Coleman (Everton)

Martin Demichelis (Manchester City)

Laurent Koscielny (Arsenal)

Jon Flanagan (Liverpool)

Peter Odemwingie (Stoke City)

Fabian Delph (Aston Villa)

Jordan Henderson (Liverpool)

David Silva (Manchester City)

Luis Suarez (Liverpool)

Jay Rodriguez (Southampton)

HAFTANIN TAKIMI

Manchester City

Hull City ile deplasmanda oynadıkları maçı 2-0 kazandılar. Hull, ligin sahasında en az gol yiyen takımlarından bir tanesi. 10. dakikada Kompany atılınca 10 kişi oynadılar, buna karşın Silva ve Dzeko'nun golleriyle kazandılar.

HAFTANIN YILDIZI

David Silva

Bir gol, bir asistle 80 dakika 10 kişi oynayan takımına zorlu deplasmanda 3 puanı getiren isim oldu.

HAFTANIN GOLÜ

Tomas Rosicky (Arsenal)

Arsenal'in Çek futbolcusu, Tottenham'ı deplasmanda 1-0 yendikleri karşılaşmada şık bir gole imza attı. Ceza sahası çaprazından sert ve düzgün vuran oyuncu, rakip kalecinin refleksinden hızlı ilerleyen topunu filelerle buluşturdu.

HAFTANIN KURTARIŞI

De Gea (Manchester United)

Kırmızı Şeytanlar'ın kalecisi David de Gea, Liverpool maçının 83. dakikasında rakip forvetle karşı karşıya kaldı. Luis Suarez'in sert de vurduğu topu İspanyol kaleci iyi bir refleksle çıkardı.