Kadir Onur Dinçer

Kadir Onur Dinçer

kadironurdincer@hotmail.com

Tüm Yazıları

İNGİLTERE PANORAMA

24. HAFTA

Uzun süre ligi zirvede götüren ancak sonrasında geriye düşen Arsenal bu hafta tekrar liderliğe yükseldi. Manchester City ile Chelsea arasında oynanan karşılaşmadan çıkan sonuç, sahasında Crystal Palace'ı mağlup eden Arsene Wenger'in ekibinin yüzünü güldürdü.

Kırmızı-beyazlılar C. Palace'ı 2-0 ile geçti. Her iki gol de Alex Oxlade-Chamberlain'den geldi. Sezon başında asist de yaptığı Aston Villa maçında oynayan, ardından geçirdiği sakatlıkla birlikte sahalardan uzun süre uzak kalan 20 yaşındaki futbolcu son üç maçtır kısa kısa süreler alarak tekrar forma giymeye başlamıştı. İlk kez ilk 11'de çıkıp 90 dakika oynadığı karşılaşma ise tam anlamıyla patlamasına sahne oldu.

Haberin Devamı

Yaz transfer sezonunun son gününde Mesut Özil'i kadrosuna katarak bombayı patlatan Arsenal, kış dönemini de boş geçmedi. Yine bir son dakika bombasıyla bu kez Kim Kalström'ü renklerine bağladı. Spartak Moskova'dan alınan oyuncu ile gerçi kiralık olarak anlaşıldı. Ancak yine de takıma sezon sonuna kadar katkı sağlayabilecek potansiyeli var. Hatta Avrupa transfer piyasasında, şu ara transfer döneminde kiralık giden isimler arasında Atletico Madrid'e transfer olan Diego'dan sonra en çok katkı verecek oyuncu da olabilir İsveçli orta saha.

***

Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki rakibi Chelsea, her geçen gün daha da güçleniyor. Haftaya lider giren Manchester City'ye konuk oldular. Jose Mourinho ve ekibi formda rakibini deplasmanda 1-0 mağlup etti. Premier Lig'de puanını City ile eşitleyen Chelsea'ye galibiyeti getiren gol Branislav Ivanovic'ten geldi. Zorlu deplasmandan galibiyetle dönen Maviler, Manchester City'ye bu sezon evindeki ilk mağlubiyetini yaşattı ve zirve yarışında oldukça kritik bir virajı döndü.

Mourinho karşılaşmanın ardından yaptığı konuşmada, "Her geçen gün daha iyi bir seviyeye geliyoruz. Manchester City'yi bu sezon iki kez mağlup ettik. Ancak oynadığımız en iyi takım olduklarını da itiraf etmeliyim. Hazard kendi jenerasyonunun dünyadaki en iyi oyuncusu. Ondan memnunum" dedi. Portekizli teknik adam ayrıca maç öncesi takım konuşmasını masör Billy McCulloch'a yaptırdığını da sözlerine ekledi, "Oyunculara İskoç diliyle bağırıp durdu. Son derece ciddiyim bu konuda" diye konuştu.

Haberin Devamı

Öte yandan Chelsea'nin yıldızı Samuel Eto'o, Galatasaraylı Didier Drogba ile ilgili övgü dolu ifadeler kullandı. İki takımın Devler Ligi'nde karşılaşmalrından hemen önceye denk gelmesi nedeniyle zamaanlaması manidar bulunan ifadelerinde Kamerunlu forvet şunları söyledi: "Bugüne dek yaptıklarından dolayı Drogba bir yaşayan efsanedir. Benzersiz işlere imza attı. Tüm Afrikalı oyuncular ona büyük saygı duyuyor. Ben de ona hayranım."

***

Son şampiyon Manchester United yeni bir darbe daha yedi. Şeytan'ı bu kez çarpan 'Çömlekçiler'di. Stoke City sahasında ağırladığı kırmızı beyazlıları 2-1 mağlup etti. Charlie Adam'ın iki gol atarak yıldızlaştığı mücadelede konuk ekibin tek golü Robin van Persie'den geldi. Sekizinci mağlubiyetini alan Kırmızı Şeytanlar zirve yarışından her geçen gün biraz daha kopuyor. 24. haftayı yedinci sırada geçtiler.

Haberin Devamı

***

İki ezeli rakip Newcastle United ve Sunderland'in mücadeleleri de merakla bekleniyordu. Sezonun flaş ekiplerinden Newcastle sahasında rakibine 3-0 gibi farklı bir skorla boyun eğdi. Böylece Sunderland düşme hattının iki puan üzerine çıkarak rahat bir nefes aldı. Ve kanımca sezonun da en iyi futbolunu bu maçta oynadılar. İlk on haftada yalnız bir galibiyetleri vardı. Son yedi haftadaki ise dördüncü galibiyetlerini aldılar. Çıkışlarını sürdürdüler. Trabzonsporlu Ondrej Celustka son haftalarda sıklaşan oynamama durumunu, bu hafta da kadroda bulunmayarak sürdürdü.

***

Bu arada Beşiktaş'tan ayrılarak sezon başında Premier Lig'in yolunu tutan Allan McGregor bu hafta Hull City'nin Tottenham ile 1-1 berabere kaldığı maçta forma giymedi. Ancak Türkiye'de geçirdiği zamanları anlatan ilgi çekici bir röportajla gündeme geldi. İskoç kaleci, "İstanbul çok iyi bir deneyim oldu. Çok güzel bir şehir ancak trafik tam bir kabustu. Ben Londra trafiğini kötü sanırdım, İstanbul trafiğini görene kadar. İnsanlar ise çok yardımseverdi" dedi.

Deneyimli file bekçisi şöyle devam etti: "İngilizce çok konuşan yoktu. Sadece bazı yabancı oyuncular ve Türk kökenli olup başka ülkelerde doğan oyuncular iyi derece İngilizce biliyordu. Türk futbolunun standartları çok iyi. Bir Premier Lig olamaz gerçi. Ama Türkiye'de de kaliteli takımlar ve futbolcular var. Türk liginde futbol bize göre daha yavaş oynanıyor. İklim koşullarından dolayı böyle olabilir" ifadelerini kullandı.

HAFTANIN KARMASI (4-4-2)

Asmir Begovic (Stoke City)

Branislav Ivanovic (Chelsea)

Wes Brown (Sunderland)

Per Mertesacker (Arsenal)

James Tomkins (West Ham United)

Charlie Adam (Stoke City)

Adam Lallana (Southampton)

Kevin Nolan (West Ham United)

Oxlade-Chamberlain (Arsenal)

Andy Carroll (West Ham United)

Fabio Borini (Sunderland)

HAFTANIN TAKIMI

Chelsea

Newcastle United'ı deplasmanda yenen Sunderland, Manchester United'ı deviren Stoke City büyük iş becerdiler. Ama Chelsea sonuçta lideri, hem de onun seyircisi önünde mağlup etti.

HAFTANIN YILDIZI

Kevin Nolan (West Ham United)

Alt sıralardan kurtulmaya çalışan West Ham sahasında Swansea'yi 2-0 mağlup etti. İki gol de 31 yaşındaki orta saha oyuncusu Nolan'dan geldi.

HAFTANIN GOLÜ

Charlie Adam (Stoke City)

Stoke City'nin Manchester United'ı mağlup ettiği karşılaşmada C. Adam'ın ikinci golü, ceza sahası dışından gelişine bir vuruştu. Top, futbol argosunda '90' diye bilinen yere gitti.

HAFTANIN KURTARIŞI

Simon Mignolet (Liverpool)

West Bromwich ile Liverpool 1-1 berabere kaldı. 55. dakikada konuk takımın kalecisi Mignolet, köşe vuruşundan gelen topa yakın mesafede kafayı vuran McAuley'in bu şutunu müthiş bir refleksle çıkardı.