Kadir Onur Dinçer

Kadir Onur Dinçer

kadironurdincer@hotmail.com

Tüm Yazıları

27. HAFTA

Premier Lig’de heyecan 27. hafta mücadeleleri ile devam ederken, zirvedeki ekipler yine kazanmayı başardı. Galatasaray'ın rakibi Chelsea, sahasında Everton’ı ağırladığı karşılaşmada rakibi karşısında oldukça zorlandı. 90 dakika golsüz eşitlikle geçilirken, uzatmalarda kaptan gemisini kurtardı. Frank Lampard’ın ortaladığı topa dokunan John Terry, 90+3'te fileleri havalandırdı.

Bu golle puanını 60’a çıkaran Maviler zirvedeki yerini korudu. Rakibine büyük üstünlük kuramadığı maçta, bu sezonki üçüncü golünü atan deneyimli savunmacı sayesinde haftayı kayıpsız kapadı.

Haberin Devamı

Manchester City de haftayı takılmadan geçti. Sahasında Stoke City’yi ağırlayan Pellegrini’nin takımı üstün bir oyun sergilediği karşılaşmayı Toure’nin golüyle 1-0 önde tamamladı. Manchester’ın bir diğer temsilcisi United da kazandı. Van Persie ve Rooney’nin golleri Kırmızı Şeytanlar’ı sonuca götürdü.

Manchester United’da kalıp kalmayacağı büyük merak konusu olan Wayne Rooney sözleşmesini uzattı. Sezon başında ve ara transfer döneminde Chelsea’ye transfer olacağı belirtilen ancak takımda kalan milli futbolcu kendisini 2019’a kadar United’a bağlayan sözleşmeye imza attı. Yeni sözleşmeyle Rooney’nin haftalık ücretinin 500 bin sterlin olacağı ifade edildi.

Liverpool ile Swansea City arasındaki karşılaşma ise nefesleri kesti. Karşılıklı gollerle gidip gelen maçta son gülen 4-3’lük skorla ev sahibi Liverpool oldu. Galler ekibi Swansea ise teknik direktör Michael Laudrup’un ayrılmasının ardından ilk kez yenildi. Garry Monk yönetiminde Cardiff City’yi yenen, Stoke City ile berabere kalan Swansea güçlü Liverpool’a karşı koyamadı.

Laudrup demişken bu sezon Premier Lig’de tam bir hoca kıyımı yaşandı. Eylül ayında Sunderland’den Paolo di Canio, Ekim ayında Crystal Palace’dan Ian Holloway, Aralık’ta Fulham’dan Martin Jol, West Bromwich Albion’dan Steve Clarke, Tottenham’dan Andre Villas Boas, Cardiff City’den Malky Mackay ve Şubat’ta ise Swansea City’den Michael Laudrup ile kulüplerinin yolları ayrıldı.

Zirve mücadelesindeki ekiplerden Arsenal de haftayı kayıpsız geçti. Sunderland’i misafir eden Londra temsilcisi sahadan 4-1 galip ayrıldı. İki gol birden atan ve bir de asist yapan Giroud haftanın önemli performanslarından bir tanesini sergiledi. Puanını 59 yapan Topçular zirve takibini sürdürdü.

Haberin Devamı

Arsenal’in kazandığı karşılaşma kadar takım içindeki gelişmeler de gündemdeydi. Mesut Özil'in teknik direktör Arsene Wenger tarafından Sunderland maçının kadrosuna alınmaması çok konuşuldu. Bayern Münih ile oynanan Şampiyonlar Ligi karşılaşmasında penaltı kaçırmasıyla tartışma konusu olan Türk asıllı Alman futbolcunun kadroya alınmamasının gerekçesi 'dinlendirilme' olarak yansıdı.

Kaçırdığı penaltı sonrasında taraftardan özür de dileyen Mesut için hafta içerisinde eski futbolcu Michael Ballack çarpıcı açıklamalarda bulundu. Alman yıldız, Arsenalli futbolcuların Mesut'u takım arkadaşı olarak bir türlü kabullenemediklerini dile getirdi. Bunun bir sebebinin de oyuncunun beklentileri karşılayamaması olduğunu söyleyen Ballack, yüksek bir ücretle gelmesine karşılık performansının aşağı seviyelerde kaldığına dikkat çekti.

Haberin Devamı

Öte yandan bu haftaki diğer maçlarda Newcastle United 90 dakika boyunca golü aradığı karşılaşmada, uzatmalarda Loic Remy’nin attığı golle Aston Villa’yı 1-0 yenmeyi başardı. Fenerbahçe’den kiralık olarak Norwich City’ye giden Joseph Yobo da haftayı mutlu kapadı. Sahasında Tottenham’ı ağırlayan sarı-yeşilliler Snodgrass’ın golüyle rakibini yenerek 3 puanı cebine indirdi. Nijeryalı savunmacı maçta 90 dakika forma giydi.

HAFTANIN KARMASI (4-3-3)

John Ruddy (Norwich City)

Branislav Ivanovic (Chelsea)

John Terry (Chelsea)

Sylvain Distin (Everton)

Liam Rosenior (Hull City)

Jordan Henderson (Liverpool)

Yaya Toure (Manchester City)

Jack Wilshere (Arsenal)

Nikica Jelavic (Hull City)

Daniel Sturridge (Liverpool)

Olivier Giroud (Arsenal)

HAFTANIN TAKIMI

Hull City

Küme düşme hattından kurtulmak için çabalayan Cardiff City’ye konuk olan Hull City rakibini bozguna uğrattı. Howard Webb’in yönettiği karşılaşmada Jelavic iki gol birden atarken, Huddlestone ve Livermore da ona eklendi. Allan McGregor kalesini gole kaparken Hull rakibini 4-0 mağlup etti. Son üç haftada 4 puan toplayarak ümitlenen Cardiff’in hayallerine darbe indi.

HAFTANIN YILDIZI

John Terry (Chelsea)

Chelsea’de kaptan gemisini kurtardı. 90+3’te sahneye çıktı. Bir diğer kaptan Lampard’ın topuna dokundu, kritik 3 puanı getirdi. Maçtan sonra yaptığı açıklamalarda yeni sözleşme için yönetime mesaj gönderdi.

HAFTANIN GOLÜ

Tomas Rosicky (Arsenal)

Jack Wilshere getirdi, Rosicky’ye verdi. Çek futbolcu Giroud ile ver kaça girdi. Ceza sahasında kaleciyle karşı karşıya plaseyle fileleri havalandırdı.