Kadir Onur Dinçer

Kadir Onur Dinçer

kadironurdincer@hotmail.com

Tüm Yazıları

16. HAFTA

Haftanın maçı Manchester City-Arsenal’di. Adına yakışır bir mücadele oldu. Stada giden seyircilerin verdiği paraya değdi. Tam dokuz gol gördüler. City, Etihad Stadı’ndaki mücadeleyi 6-3 kazandı. Pellegrini’nin takımı Aguero’nun golüyle öne geçti, Walcott cevap verdi. Negredo’nun attığı gol City’yi tekrar öne geçirdi. İlk yarı 2-1 ev sahibi üstünlüğü ile sona erdi. İkinci yarı Fernandinho’nun golü farkı ikiye çıkardı. Walcott’ın golü farkı bire indirdi. Silva tekrar arayı açtı. Sonra Fernandinho bir daha attı. Arsenal’den de Mertesacker bir tane attı. Son dakikada Toure’nin golü skoru belirledi.

Haberin Devamı

Lider Arsenal böylece önemli bir puan kaybı yaşadı. Sezona çok iyi başlayan ve zirveye kurulan Londra ekibinin balonu yavaş yavaş sönmeye başladı. Başlangıçta görece kolay fikstürünün de yardımıyla hızlı yükselen kırmızı beyazlılar, zor maçlar geldikçe duraklama evresine girdi. Manchester United’a yenildiler, Everton ile berabere kaldılar ve Manchester City’ye de yenildiler. Önümüzdeki hafta da zor bir maç onları bekliyor. Londra derbisinde Chelsea ile karşılaşacaklar. Bu kez de işleri hiç kolay değil. Arsenal 35 puanda kaldı, Liverpool bu hafta kazanınca aradaki farkı ikiye indirdi. Chelsea de Liverpool ile aynı puanda üçüncü sırada.

Mesut’a yakışmadı

Manchester City-Arsenal karşılaşmasında kırmızı beyazlıların yıldızı Mesut Özil’in başrolünde olduğu iki olay maçta epey bir öne çıktı. Öncelikle maç içinde bir pozisyonda sinirlenen Türk asıllı Alman oyuncu, yan hakeme Türkçe küfür ederken kameralara yansıdı. Karşılaşmanın bitiminde ise bu kez deplasmana kendilerini desteklemeye gelen taraftarları selamlamaya gitmedi. Oyuncunun bu hareketine takım arkadaşı Per Mertesacker çok sinirlendi. Alman futbolcu, vatandaşının yanına giderek kendisine çıkıştı. Mesut’u fırçalayan Mertesacker’in gösterdiği tepkinin fotoğrafları Ada’da kare kare yayınlandı.

Mesut Özil ise facebook hesabından yaptığı açıklama ile özür dileklerini iletti. Mesut şu ifadeleri kullandı: "Karşılaşmanın ardından taraftarlara bizi izlemeye gelmelerinden dolayı teşekkür etmediğim için özür dilerim. Uzak yollardan para vererek maça geldiklerini biliyorum. Maçın sonucundan büyük üzüntü duydum ancak yine de taraftarımızın yanına gidip onlara teşekkür etmem gerekiyordu ve Arsenal'in geleneği kazanmaktır, kaybetmek ya da berabere kalmak değil" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

McGregor göze girdi

Premier Lig’in yeni ekibi Hull City bu sezon savunmadaki performansıyla önemli bir başarı yakaladı. Bu hafta Stoke City ile 0-0 berabere kalan ‘Kaplanlar’, kendi evinde kalesini gole kapadı. Stoke mücadelesi her iki takımın kalecisinin başarılı kurtarışlara imza attığı bir karşılaşmaydı. Sezon başında Beşiktaş’tan transfer edilen Allan Mc Gregor’un kalesini koruduğu Hull City, evinde oynadığı sekiz maçta sadece üç gol yedi.Liverpool (5), Manchester City (5), Stoke City (5), Arsenal (6) ve Southampton’ı (6) geride bırakarak Premier Lig’de iç sahada en az gol yiyen takım olmayı başaran Steve Bruce’un ekibi, defansif rekor kırdı ve büyük takdir topladı.

Haberin Devamı

Takımın bu başarısında kaleci McGregor’un büyük payı oldu. Yaptığı kurtarışlarla takımına hayat veren İskoç file bekçisinin ne kadar doğru bir transfer olduğunu kanıtladığı vurgulandı. Deneyimli file bekçisinin Beşiktaş’tan 1.8 milyon pounda alındığını hatırlatan İngiliz basınındaki haberlerde, bu transfer için ‘sudan ucuz’ ifadesi kullanıldı. McGregor 16. haftası geride kalan ligde, sakatlığı nedeniyle 3 maçta forma giyemezken; 13 karşılaşmada takımının kalesini 90 dakika korudu. McGregor sekiz iç saha maçının yedisinde de kalede olan isimdi.

*****

Son şampiyon Manchester United, son haftalardaki kayıplarının ardından bu hafta kazanarak rahatladı. Deplasmanda Aston Villa ile karşılaşan Kırmızı Şeytanlar sahadan 3-0 galip ayrıldı. Yeşil sahada, bir yaban domuzunun bayırdaki koşuşu gibi penetreler yapan Danny Welbeck takımı adına öne çıkan isim oldu. Maçın ilk yirmi dakikasında iki gol birden kaydeden 23 yaşındaki oyuncu rakibi çözdü. İkinci yarı ise Tom Cleverly bir gol kaydetti. Geçen hafta Newcastle United’a yenilen, ondan önceki hafta da Everton’a boyun eğen kırmızı beyazlılar, bu iki maçtan önceki iki haftada da Cardiff City ve Tottenham ile berabere kalmıştı. ManU beş maç sonra kazanmayı başardı.

Chelsea, Fernando Torres ve Ramires’in attığı gollerle Crystal Palace’ı 2-1 mağlup etti. Everton, Fulham’ı 4-1 mağlup etti. Leon Osman, Coleman, Gareth Barry, Mirallas’ın golleri ev sahibini galibiyete taşıdı. Mavi formalılar liderin sadece dört puan gerisinde beşinci basamakta yer aldılar. Liverpool ise Tottenham deplasmanında rakibini bozguna uğrattı: 0-5. Suarez yine öne çıkan isimdi. İki gol ondan gelirken, Henderson, Flanagan ve Sterling diğer golleri kaydettiler. Liverpool puanını 33 yaptı, zirveye bir adım daha yaklaştı. Cardiff, West Brom’u 1-0 yendi. West Ham Sunderland ile 0-0 berabere kaldı. Norwich City de Swansea ile 1-1 berabere kaldı. Cardiff’e yenilen West Brom’da teknik direktör Steve Clarke’ın görevine son verildi. Geçen yıl takımın başına geçen 50 yaşındaki teknik adamın yönetimindeki takım, bu sezon 16 lig maçında yalnızca 3 galibiyet elde ederek, 15 puan toplamış ve son 6 haftadır ise 3 puan alamamıştı.

HAFTANIN KARMASI (4-4-2)

Jussi Jaaskelainen (West Ham)

Pablo Zabaleta (Manchester City)

Phil Jones (Manchester United)

Martin Skrtel (Liverpool)

Jon Flanagan (Liverpool)

Fernandinho (Manchester City)

Jordan Henderson (Liverpool)

Wayne Rooney (Manchester United)

Danny Welbeck (Manchester United)

Sergio Aguero (Manchester City)

Luis Suarez (Liverpool)

HAFTANIN TAKIMI

Liverpool

Çekişmeli geçmesi beklenen Tottenham-Liverpool karşılaşması pek de öyle olmadı. Liverpool deplasmanda 5-0’lık farklı galibiyetle üç puanı cebine indirdi. Manchester City de her ne kadar kendi seyircisi önünde de olsa lideri yenerek bir diğer önemli başarıyı elde etti.

HAFTANIN YILDIZI

Luis Suarez (Liverpool)

Cezaları nedeniyle sezonun ilk maçlarını kaçıran Uruguaylı forvet gol krallığında zirvede bulunuyor. Bu hafta Tottenham maçını da boş geçmeyen ve iki gol atan Suarez yaptığı asistlerle de farklı galibiyetin mimarı oldu.

HAFTANIN GOLÜ

Jay Rodriguez (Southampton)

Kontratak golü nasıl olur denildiğinde, 1-1 biten Newcastle-Southampton maçında örnek olarak gösterilebilecek bir gol oldu. Steven Davies ile Jay Rodriguez’in orta sahadan paslaşarak rakip kaleye gitmeleri ve sonunda gelen bitirici vuruş, şık bir gol olmasının dışında bir puanı getirmesiyle de ayrıca önemliydi.

HAFTANIN KURTARIŞI

Allan McGregor (Hull City)

İskoç file bekçisi Stoke City karşısında 71. dakikada müthiş bir kurtarış yaptı. Sağdan gelen ortada Premier Lig’in en meşhur kafacılarından biri olan Peter Crouch, altı pas içinde karşı karşıya kafayı vurdu, McGregor soluna giden topu uzanarak çıkardı.