Kadir Onur Dinçer

Kadir Onur Dinçer

kadironurdincer@hotmail.com

Tüm Yazıları

36. HAFTA

Speedy Gonzales… Türkçe olarak ‘Hızlı Gonzales’ diyebiliriz. Bir zamanlar ülkemizde de severek izlenen bir çizgi film karakteriydi. Sürati ile kedilerin elinden kurtulmayı başaran, onları faka bastıran bir fareydi. Yıllar boyu hep aynı kelimelerin kullanılmasından doğan bıkkınlık, belli dönemlerde popüler olan figürlerin bu sıfatların yerine kullanılmasına yol açıyor. Bir işi ivedilikle yapan, elini çabuk tutan insanlara bir dönem (hatta belki hala) ‘Speedy Gonzales’ diye seslenildi.

Speedy Wallcott


Premier Lig’in 36. haftasında bir fubolcu da bu yakıştırmayı hayli hayli haketti. Arsenal, Queens Park Rangers ile deplasmanda karşı karşıya geldiği mücadelede sahadan 1-0 galip ayrılırken, maçın tek golü karşılaşmanın 20. saniyesinde Theo Walcott’tan geldi. 90 dakikalık mücadelenin kalan 89 dakika 40 saniyelik bölümünde başka gol olmadı, bu gol müsabakanın da kaderini tayin etti. ‘Speedy Walcott’ santranın hemen akabinde fileleri bulan vuruşuyla takımına 3 puanı getirdi. Sahadaki süratiyle rakiplerinin yanından rüzgar gibi geçen Walcott yine hızlı bir işe imza attı, Londra ekibi ligin ilk üç sırası için olan iddiasını son iki haftaya taşıdı.

Walcott’ın attığı gol sezonun rekoru olarak kayıtlara geçti. 2012-13’ün en çabuk sayısını kaydeden 24 yaşındaki kanat oyuncusu, Manchester United-West Ham karşılaşmasının 33. saniyesinde fileleri havalandıran Robin van Persie’yi geride bıraktı. Kasım ayındaki o maç da tıpkı QPR-Arsenal mücadelesi gibi 1-0 sona ermişti. Premier Lig tarihinin en çabuk golü ise 2000-2001 sezonunda atıldı. Tottenham Hotspur takımından Ledley King, Bradford City karşılaşmasının henüz 10. saniyesinde bulduğu golle adını tarihe yazdırmıştı.
*
Haftanın önemli mücadelelerinden bir tanesi Manchester United ile Chelsea arasında Old Trafford Stadı’nda oynandı. Şampiyonluğunu çoktan ilan eden Kırmızı Şeytanlar’da bu durum –doğal olarak- biraz rehavet yaratmışa benziyor. Son haftalarda futbol olarak düşüşte oldukları görülüyor… ManU, Chelsea karşısında da taraftarının görmek isteyeceği oyunu oynayamadı. Her ne kadar kaleci Lindegaard başarılı bir performans sergilese de son dakikalarda Juan Mata’nın golüne engel olamadı ve sahadan 1-0 yenik ayrıldı. Chelsea bu sonuçla puanını 68’e yükseltirken ligi ilk 3 sıra içinde bitirmek için de önemli bir avantaj yakaladı.

Karşılaşmanın öncesinde Manchester United Teknik Direktörü Alex Ferguson’un yaptığı açıklamalar yankı buldu. Deneyimli çalıştırıcı Chelsea’nin deneyimli futbolcusu Frank Lampard ile bir itirafta bulundu. Kaydettiği 201 golle mavi forma altında en çok gole imza atan ikinci futbolcu konumunda olan Lampard bu yönüyle gündemdeyken rakip takımın hocasının övgüsünü topladı. 2 kez daha ağları havalandırması halinde 1959-1970 yılları arasında Londra ekibinde ter döken Bobby Tambling’in 202 gollük kıracak olan Chelsea kaptanı için Ferguson, “Lampard müthiş bir kariyere sahip, mükemmel bir oyuncu. Tambling'in rekorunu geçerek tarihe adını yazıdrmak üzere. Sanırım bundan sonra 200 ve üzeri gol atan başka bir orta saha oyuncusuna rastlayamayacağız. O bir fenomen. İtiraf etmem gerekirse, Lampard West Ham United'da oynadığı zamanlar kendisini izlemiş ve transfer girişiminde bulunmuştum. Ama bu konuda çok kararlı adımlar atmadığımız için şimdi biraz pişmanlık duyuyorum" dedi.

Yeni Drogba: Carroll

Son haftalara küme düşme tehlikesi yaşamadan rahat giren West Ham United, Newcastle United ile karşı karşıya geldi. Boleyn Ground Upton Park’ta oynanan mücadelede 90 dakika boyunca her iki takım da ataklar geliştirse de bunlardan sonuç alamadı ve karşılaşma başladığı gibi 0-0 sona erdi. West Ham United’ın golcü futbolcusu Andy Carroll’a takım arkadaşı Joe Cole’dan övgü geldi. Sezon başında Liverpool’dan 1 yıllığına kiralık olarak Londra ekibine gelen 24 yaşındaki forvet bu sezon ortaya koyduğu oyunla takdir topladı. Attığı goller ve asistleri ile takımına önemli bir katkı yapan Carroll için Cole, “O, yeni Drogba’ dedi. West Ham’ın oyuncuyu bonservisi ile almak için girişimlere başladığının altını çizen Joe Cole, "Andy müthiş bir oyuncu. Bana Didier Drogba'yı hatırlatıyor. Uzun saçları ve geniş omuzlarıyla rakiplerine korku saçıyor. Onunla oynamak güzel. Özgüvenle oynadığında onu durdurmak zor" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

HAFTANIN KARMASI (4-4-2)

Jose Reina (Liverpool)
------------------------------------
Ashley Williams (Swansea)
Winston Reid (West Ham)
Fabricio Coloccini (Newcastle Unt)
Ashley Cole (Chelsea)
-----------------------
Shaun Maloney (Wigan)
Juan Mata (Chelsea)
Gareth Bale (Tottenham)
Theo Walcott (Arsenal)
---------------------------------
Gabby Agbonlahor (Aston Villa)
Callum McManaman (Wigan)

Haberin Devamı

HAFTANIN TAKIMI
Wigan

Sezonun başarılı ekiplerinden West Bromwich karşısında oyunu hiç bırakmadan son dakikaya kadar mücadele etmeleri, 2 kez geriye düştükleri mücadelede bu zorlu deplasmandan 3-2’lik skorla istedikleri sonucu almaları onları kümede kalma yolunda ümitlendirdi.

Haberin Devamı

HAFTANIN GOLÜ
Gabriel Agbonlahor

Aston Villa deplasmanda Norwich City’yi 2-1 mağlup etti. Takımının iki golüne birden imza atan Agbonlahor’un ilk golü görülmeye değerdi. Orta sahadan aldığı topla rakip ceza alanına doğru ilerleyen oyuncu uzaktan yaptığı sert ve düzgünvuruşla kalenin köşesini buldu.

HAFTANIN KURTARIŞI
Alex McCarthy

Fulham-Reading arasında oynanan ve Reading’in 4-2 galibiyeti ile son bulan karşılaşmada konuk ekibin kalecisi McCarthy, ilk yarıda mutlak bir golü önledi. Fulham forveti Rodallega ceza sahasında kaleye sadece 3-4 metre uzaklıkta topu göğsünde yumuşattı, vuruşunda kaleciyi geçemedi.