Fenerbahçe Kadlec gördüklerine inanamadı!

Kadlec gördüklerine inanamadı!

29.04.2014 - 12:14 | Son Güncellenme:

Sarı-lacivertli forma ile yaşadıklarını, ülkesine anlatan Çek futbolcu çarpıcı açıklamalar yaptı

Kadlec gördüklerine inanamadı

Onur Dinçer / Skorer Dış Haberler

Haberin Devamı

Fenerbahçe'nin Çek futbolcusu Michal Kadlec, sarı lacivertli forma altında ulaştığı şampiyonluk, Türkiye'de geçen ilk sezonu ve gelecek planlarını anlattı. Çek Cumhuriyeti Futbol Federasyonu'nun internet sitesine konuşan 29 yaşındaki oyuncu şampiyonluk kutlamaları için 'Böylesini daha önce yaşamamıştım. Burada olduğum için şanslıyım" dedi.

Fenerbahçe şampiyon olarak iki yıllık Galatasaray hakimiyetini sona erdirdi. Neler yaşandı?

Maçtan sonra olanlar muazzamdı. Otobüsle stadı terk ettiğimizde on binlerce insanın sokaklarda olduğunu gördüm. Otoyolun girişini bile kapatmışlar, şehrin adeta altı üstüne gelmişti. Türkiye'de insanlar futbola aşıklar. Ancak şunu söylemeliyim ki şampiyonluktan sonra olanları daha önce yaşamamıştım. Dünya çapında 25 milyon taraftarımız var. Her yerde kutlamalar oluyor. Bu yaşadıklarımın bir parçası olmak tek kelimeyle muhteşem. Daha ligin bitmesine üç hafta var. Kutlamalar daha sürecek gibi görünüyor. Kupayı aldığımızda en büyük kutlama olacak.

Yıllar sonra Fenerbahçe'yle şampiyon olduğun günü hatırladığında aklına neler gelecek?

Rizespor maçında stattaki atmosfer oldukça ilginçti. Cezamızdan dolayı tribünlerde yalnızca kadın ve çocuk taraftarlar vardı. Ancak böyle bile olsa muazzam bir atmosfer vardı. Elbette her zaman statta görmeye alışık olduğunuzdan farklı bir durum. Daha kulak tırmalayıcı, tiz bir sesle karşılaşıyorsunuz. Tribünlere baktığımda ağzında emzikli birçok çocuk gördüm (gülüyor). Kalenin 10 metre uzağından dışarı giden topa aşırı tepki verilebiliyor. Ancak öyle bile olsa stadyum tıklım tıklımdı. 50 bin kadın ve çocuk taraftar maç boyu bizi desteklediler.

Sparta Prag'da da bunu yaşadın. Takım arkadaşlarınla kutlamalarında Çek Cumhuriyeti ile Türkiye arasında farklılık var mı?

Türkiye'de gerçekten her şey 'enlerde' yaşanıyor. Bu, futbolun insanlar için ne ifade ettiğiyle alakalı. Prag'da sağlam kutlamalar oluyor. Türkiye'de ise bu daha aşırı. Maçtan sonra takım arkadaşlarımla diskoya gittik, orda da büyük coşku vardı. Herşey sarı-lacivert renklere büründürülmüştü. Herkes üzerlerinde formayla gelmişti. Meşaleler yakıldı. Mekan sahibinin Galatasaraylı olduğu söyleniyordu, bu çok eğlenceli. Muhtemelen pazar günü elde ettiği kazanca bakmış, taraftarlığını bir kenara koymuştur.

Avrupa kupalarından ihraç kararının ardından ligde şampiyonluğa ulaşmak nasıl bir duygu?

Bizim için gerçekten zor bir sezondu. Avrupa'nın dışında kaldık. Türkiye Kupası'na sürpriz bir şekilde erken veda ettik. Elimizde bir tek lig kalmıştı. Ona çok iyi odaklanmamız gerekiyordu. sezonu kurtarmak için tek şansımız buydu. Şükür ki işler yolunda gitti. Ancak şimdi yazın ne olacağıyla ilgili büyük bir soru işareti karşımızda duruyor. Çünkü Avrupa kupalarından ihraç cezası gelecek sezonu da etkiliyor. Bu kararın değişip değişmeyeceğini merakla bekliyoruz. Ligde şampiyon olup da Şampiyonlar Ligi'ne gidememek çok can sıkıcı bir durum.

Sezon boyunca ligde yalnız yedi maçta forma giymen, takım başarısının keyfini gölgeliyor mu?

Şampiyonluktan dolayı büyük bir sevinç yaşıyorum. Hiç bir şey bunu değiştiremeyecek. Evet istediğim kadar forma şansı bulamadım. Bir nebze hayal kırıklığı yaşadım. Önceki iki maç 90 dakika forma şansı buldum ancak Rize maçında kadroda yoktum. Kolay bir durum değil. Ancak yalnızca oturup da sızlanacak bir tip değilim. Futbolda her zaman her şey güllük gülistanlık olmuyor.

Yazın Fenerbahçe'den ayrılmayı düşünüyor musun?

Şu anda bununla ilgilenmiyorum. Bu işlere sezon sonunda konsantre olmak istiyorum. Mümkün olduğunca çok forma şansları bulmak istiyorum. Yazın olacakları konuşmak için hala çok erken.