Basketbol KAF-KAF'tan süper start

KAF-KAF'tan süper start

20.10.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Spor Toto Basketbol Ligi'ndeki ilk galibiyetini hafta sonu alan Karşıyaka, Avrupa'ya da iyi başladı.

KAF-KAFtan süper start

ÜMİT AVCI - MAÇIN ÖYKÜSÜ

Haberin Devamı

Pınar Karşıyaka, FIBA Şampiyonlar Ligi’ndeki ilk maçında Romanya deplasmanında rahat kazandı. Oredea’ya konuk olan temsilcimiz, üstün oynadığı karşılaşmada 12 oyuncusunun 11’inden skor katkısı aldı.

FIBA Şampiyonlar Ligi B Grubu’ndaki temsilcimiz Pınar Karşıyaka, ilk maçında Romanya’nın Oredea takımını deplasmanda 69-56 yenmeyi başardı.
Karşılaşmanın ilk dakikalarında topu daha çok Ponitka’ya teslim eden temsilcimiz, dış atışlarla etkili olsa da, rakibi de kolay basket şansı tanıdı. Ancak savunmasını sertleştirdiği anda öne fırlayan Karşıyaka, ilk periyodu 21-15 galip tamamladı.
İyi savunma
Tempoyu çok iyi kontrol edip, ev sahibine hücum şansı tanımayan, boyalı alanı da çok iyi savunarak, rakibini dış şutlara zorlayan temsilcimiz arayı açmaya başladı. Oredea’nın alan savunmasına çok iyi hücum eden ve 36-26’da çift haneli farklara ulaşan Kaf Kaf, Brown’ın 13 sayı ürettiği devreyi 40-30 galip bitirdi.
İkinci yarıda da kontrolü hiç elinden bırakmadı temsilcimiz. Son transferi Owens’ın savunmadaki başarısı ile rakibi düşük skorda tutmaya devam etti, son çeyreğe de 53-43 üstün girdi.
İlk 5 başladığı maçın son çeyreğinde oyuna bir kez daha girdiğinde beklentileri daha net karşılaşan ve boyalı alanda etkili bir oyun sergileyeren Egemen ile üstünlüğünü devam ettiren ve ribauntlarda da hakimiyetini bırakmayan Pınar Karşıyaka, genç oyuncularıyla tamamladığı maçta farkı 19 sayıya kadar çıkardı, süre alan 12 isimden 11’inin skora katkı yaptığı mücadeleyi 69-56 kazanarak, Avrupa macerasına süper bir giriş yaptı.

Yazarlar