Futbol Kafkas'tan transfer açıklaması!

Kafkas'tan transfer açıklaması!

26.12.2013 - 20:00 | Son Güncellenme:

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Kardemir Karabükspor'un teknik direktörü Tolunay Kafkas,transfere dair açıklamalarda bulundu.

Kafkastan transfer açıklaması

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Kardemir Karabükspor'un teknik direktörü Tolunay Kafkas, yaşadıkları birtakım problemlere rağmen takımın oyun anlayışından ve geldiği noktadan oldukça memnun olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Kafkas, kulübün idari menajeri Tarık Yurttaş ile Metin Türker Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, bir Anadolu takımı olarak 16 maçta 26 puan toplamanın sevincini yaşadıklarını belirtti.

Ligin ilk yarısını, Sivasspor gibi güçlü bir rakibe karşı oynayarak tamamlayacaklarını dile getiren Kafkas, "Sivas'tan puan alabilirsek hedeflediğimizin üstünde puanla ilk yarıyı bitirmiş olacağız" dedi.

Sıkıntılı bir süreç yaşadıklarına dikkati çeken Kafkas, ligde bulundukları konuma çok kolay gelmediklerini belirterek, "Sezon içinde yaşadığımız birtakım problemlere rağmen takımın oyun anlayışından ve geldiği noktadan oldukça memnunum. Oyuncularımın gösterdiği performanstan çok memnunum. Ortada bir başarı varsa, tamamıyla oyunculara aittir" diye konuştu.

Haberin Devamı

Ligin ikinci yarısında tedbiri elden bırakmamak gerektiğine işaret eden Kafkas, "Özellikle birkaç mevkide ciddi eksikliklerimiz var. Ayrılacak olan ve ayrılan oyuncular var. Bunların yerini doldurmak içinde transfer çalışmalarımız var" dedi.

Kafkas, şunları söyledi:

"Bazı oyuncular, aramızdan ayrılacak. Yabancı oyuncuların direkt oynaması Anadolu takımları için çok önemli. Faydalanamadığımız yabancı oyuncularımız var. Stoper, bir forvet arkası, orta saha ve sağ kenar oyuncusu mutlaka alacağız. Belirlediğimiz hem yabancı hem de Türk futbolcular var. Transfer çalışmalarımız bu yönde sürüyor."

Söylemlerinde her zaman çok samimi olduğunu belirten Kafkas, "Biz burayı gerçekten çok sevdik. Umarım, Allah bize burada uzun yıllar çalışmayı nasip eder" dedi.

- Fenerbahçe maçı sonrasındaki eleştiriler

Fenerbahçe maçı sonrasındaki eleştirilerin hatırlatılması üzerine Kafkas, şunları kaydetti:

"Fenerbahçe maçı sonrası, hakem ve sahayla ilgili çıkan dedikodular, canımı sıkmıyor. Türkiye'de dedikodular insanların malzemesi halinde. Fenerbahçe hocasının zaten açıklamaları var. Eğer saha zemini oynanmayacak durumdaysa, buna hakem karar verir. Biz kazansak da kaybetsek de doğruların peşindeyiz. Doğru neyse onu yapmak lazım. Hakem, zeminle ilgili böyle uygun gördü, oynadık. Yenilebilirdik de. Bir maç oynandı ve Karabükspor bunu kazandı. Bu maçı başka taraflara çekmenin çok doğru olacağını düşünmüyorum. Hakem de gayet iyi bir yönetim gösterdi."

Haberin Devamı

-Sivasspor maçı

Ligin ilk yarısının son haftasında Sivasspor ile deplasmanda karşılaşacaklarını hatırlatan Kafkas, "Sivasspor maçı, çok zor bir maç. Hücum yönünden çok etkili 2 kanat oyuncusu var. Forvet hattı çok iyi. Bir avantajımız, oyunu çok geniş alanda oynuyorlar. Geniş alanları kullanabilirsek eğer çok zevkli ve çekişmeli bir maç olacak. Sivasspor, bu ligin futboluyla zevk veren takımlarından biri. Tedbirli olmamız lazım" diye konuştu.

Kafkas, hedeflerinin ligi ilk 10 içinde tamamlamak olduğunu ancak Avrupa kupalarına da gitmeyi başarabilecek güçte olduklarını söyledi.

- Transfer çalışmaları

Kardemir Karabükspor Kulübü İdari Menajeri Tarık Yurttaş ise Sivasspor'dan Murat Akça ile anlaşma sağladıklarını, ilerleyen günlerde bu oyuncuyla 3 yıllık sözleşme imzalayacaklarını bildirdi.

Haberin Devamı

Devre arasında 4 ya da 5 transfer yapmayı planladıklarını belirten Yurttaş, "Pedersen, Puygrenier ve Eren Güngör ile görüştük, takıma verdikleri hizmetlerinden dolayı teşekkür ettik. Kendilerine kulüp bulmaları konusunu dile getirdik. Onlar için teklif gelirse değerlendirilecek. LuaLua için resmi bir teklif gelmedi. Resmi teklif gelirse yönetim tarafından değerlendirildir. İshak Doğan için de resmi olarak bir teklif yok. Oyuncularımızın adının büyük kulüplerle anılması bizi mutlu ediyor" diye konuştu.