Beşiktaş Kagawa'nın tek eksiği maç

Kagawa'nın tek eksiği maç

01.02.2019 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bild Gazetesi muhabiri Johannes Ohr, Beşiktaş'ın Japon yıldızını Milliyet için tartıya koydu, çarpıcı yorumlarda bulundu.

Kagawanın tek eksiği maç

ONUR DİNÇER

Haberin Devamı

Alman gazeteci, Kagawa’nın Borussia Dortmund’da bu sezon Reus ve Sancho gibi yıldızlar nedeniyle fazla şans bulamadığını söyledi, “Buna rağmen takımın antrenman performansı en yüksek isimlerinden biriydi. Düzenli oynamaya başlarsa Manchester United forması giydiği zamanlar ya da Almanya’daki ilk günlerine geri dönebilir” dedi.

Beşiktaş’ın sürpriz biçimde 6 aylığına kadrosuna kattığı Shinji Kagawa, siyah-beyazlı taraftarları hem heyecanlandırdı hem de düşündürdü. Japon futbolunun yetiştirdiği gelmiş geçmiş en önemli futbolculardan bir olan Kagawa’nın ismi bir marka durumundayken, son dönemde neredeyse hiç forma giyemeyişi kafalarda soru işareti oluşturdu.

Bundesliga’da bu sezon sadece iki maçta oynamasına rağmen 29 yaşındaki oyuncunun form durumunun son derece iyi olduğu öğrenildi. Bild gazetesinden Johannes Ohr, Milliyet’e yaptığı özel değerlendirmede Marco Reus ve Jadon Sancho gibi yıldızlar nedeniyle yedek kaldığına dikkat çektiği Kagawa’nın, maç eksiğini antrenmanlardaki çalışma azmiyle kapattığını ifade etti.

Haberin Devamı

Kagawa’nın kısa sürede form tutabileceğine vurgu yapan Alman muhabir şunları söyledi:

“Borussia Dortmund’da antrenman performansı en yüksek isimlerden bir tanesi olan Kagawa’nın, maç eksiği dışında başka hiçbir eksiği bulunmuyor. Beşiktaş’ta düzenli bir şekilde forma giymeye başlamasıyla Kagawa’nın kısa bir süre içerisinde üst düzey performans sergileyeceğini düşünüyorum. Kendisi de yeni kulübü Beşiktaş’ta bunu gerçekleştirebileceğini düşünüyor. Manchester United forması giydiği zamanlar ya da Borussia Dortmund’daki ilk dönemindeki günlerine geri dönebilir.”

Japonlar akın edecek

Shinji Kagawa’nın transferi, Beşiktaş Kulübü açısından güncel bir proje olan Uzakdoğu’ya açılma anlamında da büyük bir kolaylık sağlayacak. Kagawa’nın, İstanbul’a gelişi dahi ülkesinde geniş yankı uyandırdı. Japon gazeteciler Atatürk Havaalanı’na giderek dünyaca ünlü futbolcunun Türkiye’ye gelişiyle ilgili gelişmeleri ülkelerine dakika dakika aktardı.

Onlardan bir tanesi olan Aki Yasuo, Milliyet’e yaptığı açıklamada önümüzdeki süreçte yaşanacakları anlattı. Japon muhabir, “Japonya’da Beşiktaş’a ve Türkiye ligine yönelik ilgi kısa süre içerisinde büyük oranda artacak. Bir çok Japon futbolsever, Vodafone Park’a Kagawa’yı izlemeye gelecek” dedi.

Haberin Devamı