Demir Grup Sivasspor Kale kilit!

Kale kilit!

20.03.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bordo-mavili ekip, ligde tehlikeli bölgeden kurtulma mücadelesi veren rakibi önünde vasat bir futbol ortaya koymasına rağmen Aytaç’ın golüyle üç puanı almasını bildi. Konuk takım ise çok net pozisyonları değerlendiremedi

Kale kilit

Spor Toto Süper Lig’in 26. hafta mücadelesinde Trabzonspor, Sivasspor’u 1-0 yendi.

Haberin Devamı

7 gün içinde evinde 3. maçına çıkan Trabzonspor, cezalı oyuncuların dönmesiyle ideale yakın kadrosuna kavuştu. En dikkat çeken ayrıntı, Cavanda-Bosingwa ikilisinden kurulan hızlı sağ kanat oldu.

Ligde kalma mücadelesi veren Sivasspor ise Beykan, Aatif, Texeira ve Tanase gibi hücumcularıyla ofansif bir takım çıkardı. 34’de savunmada ilk kez açık veren Trabzonspor, Cicinho’nun ceza saha içinden ortasında Aatif’in kafa vuruşuyla sıkıntı yaşadı ancak top Esteban’dan döndü.

44’te Beykan’ın ceza yayı önünde akıllı tek topu, rakip savunmayı kilitleyince Texeira çok net bir fırsat yakaladı. Hücumda açık alanlar bulan Sivasspor, devre sonunda tam 4 net pozisyon buldu.

İkinci yarıda tutuk başlayan oyunda, 55’ten sonra ön alana çıkan bordo-mavililer, sürpriz bir golle rahatladı. 61. dakikada inisiyatif alan Aytaç, uzaktan bir şutla ağları sarstı: 1-0.

Haberin Devamı

67’de bu sefer rakip savunmada Boye’un bireysel hatasıyla pozisyona giren Trabzonspor’da Cardozo golü bulamadı. Sivasspor’un üzerine gelmesiyle boş alanlar bulan ev sahibi, 77’de Cardozo’nun pasında hareketlenen Özer’le net şansı harcadı.

Bordo-mavili savunmanın 78’deki hatalarını Burhan ve Texeira’nın şutlarında devleşen Esteban telafi etti. 82’de savunma arkasına kaçan Hasan Kabze ve 90’da Texeira’nın vuruşunda da Esteban izin vermedi. 90 dakikada 12 gol girişimi olan Sivasspor, kötü bir yenilgi aldı.

Kale kilit

Asker selamı
Trabzonspor’un golünü atan Aytaç Kara, golden sonra özel olarak asker selamı verdi. Korner bayrağına giden Aytaç, tribünlere dönerek, asker selamını gösterdi ve son dönemde yaşanan olaylara tepkisini gösterdi.
Tribünler ve takım arkadaşları genç oyuncuyu alkışladı.
1
Trabzonspor’da Aytaç Kara, bordo-mavili formayla ligdeki 1. golünü kaydetti. Genç futbolcu, bu sezon sadece kupada gol bulmuştu. Aytaç ayrıca son lig golünü Şubat 2014’te Eskişehirspor’da iken yine Sivasspor’a atmıştı.
Dev Kosta Rikalı
Trabzonspor’da Sivasspor karşısında alınan 1-0’lık galibiyette en büyük pay kaleci Esteban Alvarado’nun oldu. Onur Kıvrak’ın sakatlığında formayı giyen Esteban, takımını ayakta tuttu.
Beşiktaş derbisinde de iyi oynayan ancak yenilgiyi önleyemeyen tecrübeli file bekçisi, bu kez 3 puana doğrudan etki etti. 16 şut çeken rakip karşısında 4 net kurtarış yapan ve 3 puanı getiren Kosta Rikalı file bekçisi devleşti. Özellikle 89’da Texeira’nın volesinde çıkardığı top ile başarılı kaleci yıldızlaştı.
Sezon başından beri eleştiriler alan 26 yaşındaki oyuncu, ilk defa tam not aldı. Maç sonrası tribünler de Esteban’ı ayakta alkışladı. Öte yandan, Esteban Alvarado, bu sezon 9. lig mücadelesinde 3. kez kalesini gole kapatmayı başardı.
‘Başrol Esteban’ın’
Trabzonspor Teknik Direktörü Hami Mandıralı, kalecisi Esteban Alvardo’ya övgülerde bulundu. Galibiyette başrolü Esteban’ın oynadığını aktaran Mandıralı, “Zor bir maçı kazandık. Esteban için söylenecek bir şey var mı, bilemiyorum. Bizi oyunda tuttu. Galibiyetin başrol oyuncusu. Esteban, olağanüstü bir performans gösterdi” dedi.
Gençlere şans verdiğini anlatan genç hoca, “Arkadan oyuncular gelecek. Gençler gelecek. Ramazan bugün oyuna girdi, takım dirildi. Ben gençlere şans vermeye çalışıyorum” diye konuştu.
Anlamlı pankart
Karşılaşmaya Trabzonspor ve Sivassporlu oyuncular, Çanakkale pankartı ile çıktı. Her iki takım oyuncuları birlikte tuttukları, “Çanakkale geçilmez. 18 Mart Şehitler Günü” yazılı pankartla çıktılar. Ayrıca karşılaşma öncesi Çanakkale şehitleri için saygı duruşu yapıldı. Tribünler de, “Şehitler ölmez vatan bölünmez” sloganları attı.
Milli görev
Trabzonspor Kulüp Doktoru Ufuk Şentürk, A milli takım kampına davet edildi. Bordo-mavili kulüpten yapılan açıklamada, “Kulüp doktorumuz Ufuk Şentürk, milli takımımızın İsveç ve Avusturya ile oynayacağı maçlar için Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim tarafından milli takıma davet edildi. Dr. Ufuk Şentürk milli takımımızın Antalya kampına katılarak görevine başlayacak” ifadeleri kullanıldı.
Teröre tepki
Karşılaşma öncesinde ve esnasında Avni Aker tribünleri teröre tepki gösterdi. Ankara ve İstanbul’da yaşanan olayları unutmayan taraftarlar, ‘Türkiye’ tezahüratları yaptı.
Efsanelere vefa
Avni Aker Stadı’nın son sezonunda Trabzonspor tarihine adını yazdıran efsane oyuncular Ali Yavuz, Ahmet Ceyhan, Aziz Öğütcen, Metin Bak, Sinan Ünal, Raci Özkara, Orhan Kaynak, Hasan Şengün, Osman Nuri Şahinoğlu, Selami Güven, Mustafa Gedik, Bülent Gürsoytrak ve Galip Değerli’ye plaketleri Başkan Muharrem Usta tarafından verildi.

Yazarlar