Voleybol Kaptan Eda Erdem dünyada saygı uyandırdı! Canlı yayında övdü

Kaptan Eda Erdem dünyada saygı uyandırdı! Canlı yayında övdü

15.06.2023 - 12:05 | Son Güncellenme:

Milletler Ligi'nde yoluna doludizgin devam eden Filenin Sultanları'nda kaptan Eda Erdem, uluslararası arenada büyük saygı uyandırdı. Spikerlerin canlı yayında Eda Erdem hakkındaki yorumu dikkat çekti.

Kaptan Eda Erdem dünyada saygı uyandırdı Canlı yayında övdü

Voleybol Milletler Ligi’nde ilk hafta maçlarında 4'te 3 yapan Daniele Santarelli yönetimindeki Filenin Sultanları, Hollanda'yı set vermeden devirdi. Tüm gözlerin çevrildiği isim ise Eda Erdem oldu. Kaptan, uluslararası arenada büyük saygı uyandırdı

Haberin Devamı

HANDE VE EDA ERDEM İLK SETTE YILDIZLAŞTI
İlk sette Hollanda'ya karşı zorlanan Filenin Sultanları'nda sorumluluk alan 2 isim Eda Erdem ve Hande Baladın oldu. Eda Erdem setin son bölümde yaptığı tek ayak hücumuyla kritik bir sayıyı takımına kazandırdı. Hande ise 7 sayı ile oynadı.

İKİNCİ SETTE MÜTHİŞ DÖNÜŞ
15-9 geriye düştüğümüz sette blok ve Saliha Şahin'in sayılarıyla geri döndü ve skoru 16-16'ya getirerek sete ortak olduk. Setin sonunda da üstünlüğümüzü kaybetmedi ve 25-21 ile önde tamamladık.

EDA PASÖRLÜK YAPTI
Milli takımın kaptanı Eda Erdem dünkü performansıyla alkış alan isimler arasında yer aldı. Eda Erdem Hollanda maçını 2 blok, 1 ace toplamda 11 sayıyla tamamladı ve galibiyette önemli rol oynadı. Santarelli maçın bir bölümünde Eda'yı pasör pozisyonunda oynatırken kaptan, son sette Vargas'a hazırladığı pozisyon sonrası rakip hocaya mola aldırdı.

Haberin Devamı

Kaptan Eda Erdem dünyada saygı uyandırdı Canlı yayında övdü

SPİKERLERDEN EDA ERDEM ÖVGÜSÜ
Dünkü Hollanda maçının uluslararası yayınında VBtv spikerinin "Erdem gibi bir oyuncu itiraz ettiğine göre kesin bir şeyler biliyordur" demesi dikkat çekti.

Aynı zamanda NCAA'de koçluk yapan Salima Rockwell, mücadele öncesinde Kaptan Eda için, "O benim all-time favori ortalarımdan biri çünkü oyunu neredeyse bildiğiniz herkesten daha iyi okuyor. Harika bir blokör, olağanüstü bir hücumcu ve takımı için korkusuz bir lider." ifadelerini kullandı.

'BU FORMAYI GİYMEYİ SEVİYORUM'
Maç sonunda konuşan Eda Erdem, tecrübesiyle ilgili soruya şu yanıt verdi: "Takım arkadaşlarımı, bu formayı giymeyi seviyorum ve ülkem için takımım için en iyimi vermeye çalışıyorum. Molalarda rallilerde birbirimizi iyi anlıyoruz, iyi bir ilişkimiz var. Onlara yardım etmeye çalışıyorum ve bunun için çok mutluyum."

"Bu galibiyet bizim için çok önemliydi, Hollanda çok hızlı oynuyor. İlk set çok zorlandık. Bir oyun planımız vardı ama ne yapmamız gerektiğini bilemedik, ritmimizi bulmamız gerekiyordu. Sonra şükürler olsun set sonu ritmimizi bulduk ve oyun böyle devam etti. Onlara çok saygı duyuyoruz. tehlikeliler, iyi hücumcuları var ama blokta, savunmada, kontra ataklarda harika bir iş çıkardık. Bugün koçumuz bizden en istediyse sahada yaptık. Bunun için çok mutluyuz."

Haberin Devamı

Yazarlar