Galatasaray "Kara bir leke"

"Kara bir leke"

17.08.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Olağanüstü Divan Kurulu sonrasında isyan etti ve şöyle dedi: "Kara bir leke"

Kara bir leke

NEVZAT DİNDAR

Haberin Devamı

Ağır eleştiriler ve yaşanan olaylar karşısında söz alan Dursun Özbek, “Bu kadar mı aklımız tutuldu. Ne kadar döverseniz, Galatasaray bundan ne fayda görecek ki? Kulübün tarihine kara leke olarak geçecek bir toplantı oldu. Bu toplantıyı bu hale getirenleri kınıyorum” dedi.

Galatasaray’da dün yapılan Olağanüstü Divan Kurulu’nda bugüne kadar hiç görülmemiş olaylara sahne oldu. Gayrettepe Dedeman Oteli’ndeki toplantıda, Sportif AŞ eski üyesi Levent Nazifoğlu’nun konuşması sırasında salonda tansiyon yükselince toplantıya 10 dakika ara verildi.

Nazifoğlu, futbol takımına yapılan takviyeler hakkında yönetimi başarılı bulduğunu dile getiren Mehmet Helvacı’yı hedef alıp, “Neden 1 aydır başkanı ziyarete gittiğiniz belli oldu. Herkes kendi uzman olduğu konu hakkında konuşsun” deyince ilk gerginlik çıktı. Transfer maliyetlerini ve ödenen bonservis bedellerini barkovizyonla anlatan Nazifoğlu, başkan Özbek’e, dönerek “Neden 34 milyon euro diyorsunuz? 41 milyon euro ödeyeceğiz. Var mı yanlış başkanım?” dedi. Başkan Özbek ise kürsüden kendisine dönen Nazifoğlu’na, “Sen konuşmanı yap, ondan sonra yanıt veririz” dedi.

Haberin Devamı

Nazifoğlu, daha sonra bu sene futbol takımı için ödenecek paranın 99 milyon 250 bin euro olduğunu belirtip tekrar Özbek’e dönüp “Başkanım cevap verirsiniz” dedi. Bunun üzerine Başkan Özbek, “Sen konuşuyorsun zaten” deyip salonun dışına doğru yöneldi. Levent Nazifoğlu’nun, “Size de bu yakışır” çıkışı ortalığı karıştırdı.

Galatasaraylı yönetici Burçin Aslan, başkan Özbek’e kürsüden bu ifadeyi kullanan Nazifoğlu’na, “Terbiyesizlik etme” diye çıkıştı. Nazifoğlu da genç yöneticiye, “Terbiyesizleşme” diye yanıt verince başkan Özbek, tansiyonu düşürmek adına geri döndü. Yönetici Alper Narman da sinirlenip Levent Nazifoğlu’na tepki gösterdi. Yaşanan tartışmalar nedeniyle Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar, tansiyonun düşmesi adına toplantıya 10 dakika ara verdi. Aranın ardından kürsüye gelen Levent Nazifoğlu, “Ali Sami Yen’in koltuğunda oturan başkana böyle bir şey dediğim için özür diliyorum” diyerek söze başladı.

Haberin Devamı

‘Dışarı gel’

Ancak Galatasaray Divan Kurulu devam ederken Levent Nazifoğlu, konuşması sırasında “ Terbiyesizlik yapma” diye çıkışan yönetici Burçin Aslan’ı salondan çıkarken üzerine yürüdü. Nazifoğlu, Aslan’a, “Sana mı kaldı bana terbiyesizlik yapma demek. Burada da söylesene bakalım” derken, çevredekiler olayı yatıştırdı.

Salondan çıkmadan önce ayağa kalkan Levent Nazifoğlu, yönetim kurulu masasına dönerek Narman’a, “dışarı gel” anlamında el hareketi yaptı. Bir anda ayağa kalkan Narman’ı Başkan Özbek ve yöneticiler durdurdu. Bu olay sonrası sabrı taşan Özbek ayağa kalkıp divan başkanı İrfan Aktar’dan son kez söz isteyip “Yeter artık... Ger ger nereye kadar” çıkışını yaptı. Özbek, kürsüde “Bu kadar mı aklımız tutuldu. Ne kadar döverseniz, Galatasaray bundan ne fayda görecek ki? Bana her zaman vurabilirsiniz, ben her zaman buradayım. Toplantıyı germek için her şey yapıldı. Kulübün tarihine kara leke olarak geçecek bir toplantı oldu. Bu toplantıyı bu hale getirenleri kınıyorum. Değerli Galatasaraylılardan özür diliyorum” dedi.

Haberin Devamı

‘En kritik yıl 2018’

150 milyon TL’lik faiz yükünü 50 milyon TL’ye indirmek istediklerini söyleyen Özbek, “En kritik yıl 2018 yılıdır. Eğer Galatasaray, taraftarıyla, Divan kurulu ile kenetlenirse bu işin içinden çıkar” diye konuştu.

Divan Kurulu öncesinde söz alan ve şeffaf olduklarını dile getiren Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, transferi ve diğer olaylarla ilgili konuların bir kez daha üzerini çizdi.

Özbek şöyle konuştu:

“Seçildiğimiz ilk dönemde kucağımızda UEFA problemi bulduk. Bu yönetim miydi, Galatasaray’ı bu duruma düşüren? Biz hiçbir zaman bir şey söylemedik. Devam ettik. Galatasaray’ın 2 sezon UEFA yarışmalarından men edilmesi, ancak katılma hakkı elde ettikten sonra bunun bire düştüğünü hepiniz biliyorsunuz. Bu cezanın, gerek futbolcular gerek camia üzerindeki travmasını hatırlayın. Futbolcular bu turnuvalarda kendilerini göstererek, kariyerlerine devam etmek isteyecek. Taraftarlarımız geçmiş başarıların daha ileri taşınması için stada gelecek. Bunların hepsi mali tablolara ve genele yansıdı.”

Haberin Devamı

Geçen hafta sonu itibariyle 34 milyon euroya yakın bonservis ödeyerek oyuncuları kulübe kazandırdıklarını dile getiren Özbek, “İşimiz daha bitmedi. Hâlâ Galatasaray’da oynamak istemeyen, ya da bizim istemediğimiz oyuncular var. Bunlardan 4-5 milyon Euro kazanmak istiyoruz. Kurulan takımın da performansı geçen gün gözlerinizin önünde. Şampiyon olmak istiyorsak böyle bir revizyonu yapmamız gerekiyordu. Biz seçilip görevi devraldıktan sonra 48 kontratlı futbolcumuz vardı. 21 kişiyi maça sokabiliyoruz. Gerisi? Ya tribünde ya da 3 kuruşu falan yerde kiralık. Bizim yaptığımız şey ya tek taraflı ya karşılıklı anlaşarak fesih ettik. Amacımız 48 kişiye ödenen parayı 28 kişiye ödemekti” dedi.

Geçmişte gelen borçlar nedeniyle ödenen 150 Milyon TL’lik faiz yükünü, 50 milyon TL’ye indirmek istediklerine vurgu yapan Özbek, “En kritik yıl 2018 yılıdır. Eğer Galatasaray, taraftarıyla, Divan kurulu ile kenetlenirse bu işin içinden çıkar. Camia bölünürse ne olur? Biz yönetim olarak B planına hazırız” ifadesini kullandı.

Özyalçın: Böyle bir şey görmedim

Galatasaray 2. Başkanı Cengiz Özyalçın, olaylar sırasında toplantıya ara verilirken üyelere, “Hayatım boyunca böyle şeyler görmedim. 1958 yılından bu yana Galatasaray toplantılarına katılırım. Ben böyle bir şey hiç görmedim” dedi.
Nazifoğlu’nun ardından söz alan isimlerden eski 2.başkan Taner Aşkın ise toplantıda yaşananları protesto etmek adına kürsüye çıkıp, “Yaşananlardan ötürü 1 dakika susma hakkımı kullanıyorum” dedi.

Kara bir leke