Galatasaray Karabağ - Galatasaray maçında 'kardeşlik' kazandı

Karabağ - Galatasaray maçında 'kardeşlik' kazandı

27.03.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Galatasaray, depremzedeler yararına Bakü’de oynanan maçta, Azeri ekibi Karabağ karşısında galip gelirken, skordan çok, dostluk konuşuldu. Daha 4. dakikada Gomis attı, Xhixha 19. dakikada eşitliği buldu. 87’de Icardi’nin penaltısı galibiyete kavuşturdu.

Karabağ - Galatasaray maçında kardeşlik kazandı

G.Saray ile Karabağ arasında geliri depremzedelere bağışlanacak olan özel maçı sarı-kırmızılılar 2-1 aldı. Bakü Olimpiyat Stadı’nda 60 bini aşkın kişinin izlediği maçta, 4. dakikada Gomis’le öne geçen Cim-Bom, 19’da Xhixha’ya ‘dur’ diyemedi. Dubois’nın yenilen golde hatası büyüktü. İkinci yarıda Karabağ’ın yakaladığı fırsatlar vardı ama Okan Kocuk kalesinde devleşti. Son bölümde oyuna giren Icardi, 87’de kendisine yapılan penaltıyı gole çevirdi ve karşılaşma 2-1 bitti.

Haberin Devamı

"İYİ BİR ANTRENMANDI"

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Karabağ’ın iyi bir takım olduğunu söyledi, “Gerçekten çok iyi oyunculara ve çok iyi bir hocaya sahipler. İyi bir maç çıkardılar. Bir Avrupa maçı oynar gibi oynadılar” dedi. Kendilerinin son karşılaşmaya göre 8-9 farklı isimle maça çıktığını hatırlatan Buruk, “Birçok oyuncumuza şans verdik. Bu maç bizim için iyi bir antrenman oldu. Özellikle Zaniolo’nun buna çok ihtiyacı vardı” diye konuştu.

"BİR AĞABEYİM VAR ARTIK"

Geliri, depremzedelere bağışlanacak maçta rekor bilet satışı gerçekleştiği, 1 milyon manat (11.1 milyon lira) üzerinde gelir elde edildiği açıklandı. Buna yayıncı gelirleri de eklenecek. Galatasaray ile Karabağ’ın artık kardeş olduğunu dile getiren Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, “Önümüzdeki hafta Karabağ ile kardeş kulüp lansmanımızı yapacağız. Mağazalarımızda Karabağ formalarını satıp Karabağ’ı anlatacağız. Karabağ’da da Galatasaray formaları satılacak” dedi. Karabağ Başkanı Tahir Gozel de, “Dursun Özbek adında bir ağabeyim var artık” diye konuştu.

Haberin Devamı

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile eşi Mihriban Aliyeva ve Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ile eşi Mesude Özbek, şeref tribünden maçı izledi.

ÖDÜNÇ FUTBOLCUYLA ÇIKTILAR

Karabağ takımında 10 futbolcu Azerbaycan ve diğer ülke milli takımlarına gidince, Galatasaray karşısına ödünç futbolcularla çıktı. Siyah-beyazlılar, kadrosuna Azeri Ligi takımı Zire Kulübü’nden Wilde-Donald Gerye ve Anar Nezirov ile Shamakhi kulübünden Nihat Quliyev ve Rauf Hüseynli olmak üzere 4 futbolcuyu kadrosuna aldı.

Yazarlar