Milli Takım Karadağ - Türkiye: 1-2

Karadağ - Türkiye: 1-2

16.11.2021 - 21:02 | Son Güncellenme:

2022 FIFA Dünya Kupası G grubu son maçında A Milli Takım deplasmanda Karadağ'ı 2-1 mağlup etti ve Dünya Kupası'na gidebilmek için play-off'larda mücadele etmeye hak kazandı. A Milliler'in gollerini 22. dakikada Kerem ve 60. dakikada Orkun kaydetti. Grubumuzdaki diğer maçta Hollanda, Norveç'i 2-0 mağlup ederek grubu lider bitirdi.

Karadağ - Türkiye: 1-2

A Milli Futbol Takımı’nın 2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu son maçında Karadağ ile karşılaştı.

Haberin Devamı

Podgorica Şehir Stadyumu'nda oynanan ve saat 22.45'te başlayan karşılaşma adeta golle başladı. Mücadelenin henüz 4. dakikasında Karadağ, Beciraj'ın attığı golle 1-0 öne geçti. Gol sonrası toparlanan milli takım 22. dakikada Abdülkadir'in müthiş ortasında çok güzel vuran Kerem Aktürkoğlu maça beraberliği getirdi. İlk yarıda başka gol olmazken takımlar sahaya 1-1'lik eşitlikle gitti.

Karşılaşmanın 2. yarısına daha iyi başlayan taraf olan A Milliler, 60. dakikada Orkun Kökçü'nün ceza sahası dışından müthiş şutu rakip savunamya da çarpıp Karadağ ağlarına gitti ve skoru 2-1'e getirdi. 64. dakikada ise Çağlar Söyüncü son derece kritik bir müdahale yaparak Karadağ'ın şutunu çizgiden çıkarttı ve mutlak golü engelledi.

Haberin Devamı

Mücadelenin kalan dakikalarında başka gol olmayınca A Milli Takım sahadan 2-1'lik galibiyetle ayrıldı ve Hollanda'nın da Norveç'i 2-0 yenmesiyle play-off biletini kaptı.

KARADAĞ - TÜRKİYE: 1-2 

GOL: Beciraj 4' - 22' Kerem Aktürkoğlu, 60' Orkun Kökçü

İLK 11'LER

Karadağ: Sarkic, Vesovic, Savic, Vujacic, Radunovic, Jovovic, Jankovic, Haksabanovic, Tomasevic, Beciraj, Osmajic

Türkiye: Uğurcan, Zeki, Merih, Çağlar, Caner, Berat, Hakan Çalhanoğlu, Abdülkadir, Kerem, Halil Dervişoğlu, Burak

MAÇTAN DAKİKALAR

 

4’üncü dakikada Karadağ öne geçti. Burak’ın hücuma çıkarken kaptırdığı topa sahip olan Savic, arapasıyla Beciraj’ı hareketlendi. Bu oyuncunun ceza sahası içerisinden yaptığı sert vuruşta meşin yuvarlak ağlara gitti: 1-0.
13’üncü dakikada Kerem’in pasıyla ceza sahası içi sol çaprazında topla buluşan Burak’ın vuruşunda meşin yuvarlak kalecide kaldı.
22’nci dakikada Türkiye beraberliği yakaladı. Ceza sahası çizgisinin hemen önünde sağ çaprazda topla buluşan Abdülkadir Ömür, ceza sahası içerisine ortaladı. Topla buluşan Kerem’in meşin yuvarlağı kontrol ettikten sonra sağ ayağıyla yaptığı vuruşta top ağlarla buluştu: 1-1.
41’inci dakikada hızlı gelişen Karadağ atağında orta sahada topla buluşan Beciraj’ın arapasıyla savunma arkasına hareketlenen Osmajic’in sert vuruşunda kaleci Uğurcan, meşin yuvarlağı kornere çekdi.
44’üncü dakikada gelişen Türkiye atağında Hakan’ın arapasıyla ceza sahasında topla buluşan Burak’ın vuruşunda meşin yuvarlak kalecide kaldı.
İlk yarı 1-1 sona erdi.
60’ıncı dakikada Türkiye öne geçti. Ceza sahası yayı önünde topla buluşan Hakan pasını Orkun’a verdi. Bu oyuncunun ceza sahası yayı önünde sağ ayağıyla yaptığı sert vuruşta meşin yuvarlak kalecinin müdahalesine rağmen yan direğe çarparak filelerle buluştu: 1-2.
Karşılaşmada başka gol olmadı ve Türkiye, sahadan 2-1 galip ayrıldı.

Haberin Devamı

STAT: Podgorica Şehir
HAKEMLER: Daniel Siebert, Jan Seidel, Christian Gittelmann
KARADAĞ: Sarkic - Vesovic, Savic (Dk. 57 Simic), Vujacic, Radunovic, Jovovic (Dk. 67 Bozovic), Jankovic (Dk. 74 Raickovic), Haksabanovic (Dk. 57 Vukotic), Tomasevic, Beciraj (Dk. 66 Vujnovic), Osmajic
TÜRKİYE: Uğurcan Çakır - Zeki Çelik (Dk. 90+1 Kaan Ayhan), Çağlar Söyüncü, Merih Demiral, Caner Erkin, Berat Özdemir (Dk. 46 Orkun Kökçü), Hakan Çalhanoğlu, Kerem Aktürkoğlu (Dk. 79 Barış Alper Yılmaz), Halil Dervişoğlu (Dk. 69 Kenan Karaman), Abdülkadir Ömür (Dk. 79 Berkan Kutlu), Burak Yılmaz
GOLLER: Dk. 4 Beciraj (Karadağ), Dk. 22 Kerem Aktürkoğlu, Dk. 60 Orkun Kökçü (Türkiye)
SARI KARTLAR: Osmajic, Vukotic (Karadağ)

Haberin Devamı

MAÇTAN NOTLAR

2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu onuncu maçında Karadağ'a konuk olan A Milli Futbol Takımı'nda teknik direktör Stefan Kuntz, son oynanan Cebelitarık karşılaşmasına göre ilk 11'de 2 değişiklik yaptı.

 Kuntz, Cebelitarık maçında ilk 11'de yer alan Orkun Kökçü ve Barış Alper Yılmaz'ın yerine Berat Özdemir ile Abdülkadir Ömür'e şans verdi.

Ay-yıldızlı ekip mücadeleye, Uğurcan Çakır, Zeki Çelik, Merih Demiral, Çağlar Söyüncü, Caner Erkin, Berat Özdemir, Abdülkadir Ömür, Hakan Çalhanoğlu, Halil Dervişoğlu, Kerem Aktürkoğlu ve Burak Yılmaz ilk 11'iyle çıktı.

Milli takımda Sinan Bolat, Ersin Destanoğlu, Tolga Ciğerci, Berkan Kutlu, Kenan Karaman, Serdar Dursun, Rıdvan Yılmaz, Taylan Antalyalı, Barış Alper Yılmaz, Yusuf Sarı, Orkun Kökçü ve Kaan Ayhan ise yedekler arasında yer aldı.

Haberin Devamı

Aday kadroya sonradan davet edilen Tolga Ciğerci ile Yusuf Sarı maç kadrosuna alındı.

Sakatlıktan dönen Abdülkadir Ömür ilk 11'de

Teknik Direktör Stefan Kuntz, sakatlığı nedeniyle Cebelitarık maçında forma giyemeyen Abdülkadir Ömür'ü ilk 11'de sahaya sürdü.

Abdülkadir, ay-yıldızlı ekibin dün akşamki idmanının tamamında takımla çalışmıştı.

Bakan Kasapoğlu tribünde

Podgorica Şehir Stadı'nda oynanan maçı Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu da izledi.

Bakan Kasapoğlu karşılaşmayı, eski Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Spor Toto Teşkilat Başkanı Bünyamin Bozgeyik, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir ve TFF Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte takip etti.

Türk taraftarlar milli takımı yalnız bırakmadı

 

Karadağ'daki mücadelede Türk taraftarlar tribünde yerlerini aldı.

Türkiye'den ve çevre ülkelerden gelen yaklaşık 500 taraftar, tribünde kendilerine ayrılan yerden yaptıkları tezahüratlarla milli futbolculara destek verdi.

 

TÜRKİYE'NİN GRUPTAN ÇIKMA İHTİMALLERİ

Karadağ-Türkiye maçı için heyecanlı bekleyiş devam ediyor. 2022 FIFA Dünya Kupası G grubunda mücadele eden A Milli takımımız oynanan son maçların ardından grupta oldukça iddialı bir konuma geldi.

Cebelitarık karşısında alınan 6-0'lık galibiyet ve sonrasında Norveç'in sahasında Letonya engelini aşamaması ve sahadan golsüz beraberlikle ayrılması Karadağ'ın Hollanda ile 2-2 berabere kalması ile grupta kartlar yeniden dağıtıldı. 

Hollanda'nın deplasmanda Karadağ ile 2-2 berabere kalmasının ardından Türkiye, direkt olarak Dünya Kupası'na katılabilir. Eğer Milliler Karadağ'ı Norveç de Hollanda'yı aynı gol farkıyla mağlup ederse, Türkiye grupta liderlik koltuğuna oturarak Katar vizesi alacak.

Son maçta deplasmanda Karadağ ile karşılaşacak A Milli Takım'a Hollanda-Norveç maçının skoruna göre beraberlik ve mağlubiyet bile yeterli olabilir.

Eğer Hollanda ile Norveç berabere kalırsa, Karadağ'dan Millilerin alacağı 1 puan da play-off'u getirecek. Hollanda, Norveç'i mağlup ederse, Milliler, Karadağ'dan daha az fark yiyerek mağlup olsa da play-off'lara kalan taraf olacak.