Beşiktaş Kartal dediğin böyle uçar

Kartal dediğin böyle uçar

16.03.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Beşiktaş, Ankara'da Kayseri Erciyesspor'a gol yağdırdı, yeniden liderlik koltuğunu kaptı.

Kartal dediğin böyle uçar

SERDAR SARIDAĞ - MAÇIN ÖYKÜSÜ

Haberin Devamı

Siyah-beyazlı ekip daha ilk yarıda rakibin fişini çekti. Gökhan Töre ile skor avantajını ele geçiren ev sahibi, önce Demba Ba’nın penaltısı, ardından Olcay’ın klas vuruşu sonrası soyunma odasına üç farklı önde gitti. Konuk ekip Drenthe’nin müthiş frikiği ile biraz olsun ümitlense de Mustafa Pektemek ve Motta sürprize izin vermedi.

Slaven Bilic’in şu sıralar en çok istediği şey bir U dönüşüydü... Takım öyle bir kötü yola girmişti ki, kimi zaman çukura düşüyordu kimi zaman ise çamura saplanıyordu. Bilic’in, arabayı bir an önce şampiyonluk otobanına çıkarması gerekiyordu. İşte dün akşamki Erciyes maçı, Bilic için gerçek anlamda bir geri dönüş oldu. Zaten Hırvat hoca maç öncesi toplantılarında da bu dönüşü sık sık dile getirmişti.

Haberin Devamı

Mustafa Pektemek’in 12. dakikada auta giden şutuyla, maça hızlı başlayan ve liderlik koltuğuna oturmak isteyen Beşiktaş, aradığı golü 25. dakikada Gökhan Töre’nin ayağından buldu. Brugge maçında belki de turu getirecek golü atan Gökhan, dün yine çok önemli bir dakikada, o geri dönüşü sağlayacak golü attı. Caner’in, Olcay’ı düşürmesiyle kazanılan penaltıyı 34’te gole çeviren Demba Ba da, tıpkı takımı gibi kendi adına bir geri dönüş yaptı. Bu gol sadece maçın kırılma anına neden olmadı, ayrıca Beşiktaş’ı liderlik koltuğuna da oturttu.

Yağmur gibi goller

45+1’de Olcay’ın şahane golüyle devreyi 3-0 önde kapatan Beşiktaş, bir zamanlar transferinden vazgeçtiği Drenthe’nin ayağından 48’de yediği gole rağmen hiç panik yapmadı. 70’te Edinho’nun direkten dönen topu da keyifleri kaçırmadı.

Uzun süredir sessiz kalan Mustafa Pektemek 77’de durumu 4-1’e taşıyınca, geriye doğal olarak sadece formalite dakikaları kaldı. Bu zaman diliminde bile Beşiktaş, Motta’nın ayağından gol bulabildi. 79’da skoru 5-1’e getiren Beşiktaş’ta eleştirilecek bir şey var mı diye soracak olursanız, ben var derim. 5-1’e rağmen sarı kart sınırında bulunan Gökhan Töre’yi oyunda tutmak, Fenerbahçe derbisi öncesi risk almaktı.

Beşiktaş bu skordan sonra hem Avrupa’da hem de ligde eski hızına kavuşursa doğrusu hiç şaşırmam.

Yazarlar