Basketbol Kartal Özmızrak: Hayatım boyunca unutamam! Çok garip hissettim

Kartal Özmızrak: Hayatım boyunca unutamam! Çok garip hissettim

15.11.2022 - 20:50 | Son Güncellenme:

Bahçeşehir Koleji forması giyen Kartal Özmızrak, açıklamalarda bulundu.

Kartal Özmızrak: Hayatım boyunca unutamam Çok garip hissettim

Bahçeşehir Koleji'nin başarılı oyuncusu Kartal Özmızrak, Asist Analiz'den Ümit Avcı'ya özel açıklamalarda bulundu. Kartal, A Milli Takım'dan Beşiktaş yıllarına; çalıtşığı en iyi antrenörlerden devşirme oyunculara kadar birçok konuda önemli ifadeler kullandı.

Haberin Devamı

Kartal Özmızrak'ın Ümit Avcı'ya verdiği röportajdan satırbaşları şu şekilde;

KARİYERİNDEKİ EN ÖNEMLİ ANLAR

"Zor bir soru. Hepsinin yeri farklı. Beşiktaş'la kazandığımız ilk kupa ve Avrupa deneyimi müthiş bir şeydi. Darüşşafaka ile kazandığımız Eurocup mutluluk vericiydi. Son olarak Bahçeşehir Koleji ile kazandığımız kupa da gurur vericiydi. Hepsinin farklı hikayeleri var. Hepsi benim için çok özel. Allen Iverson ile sahaya çıktığım an hayatımda en heyecanlandığım anlardan biriydi. Iverson'u bir anda karşımda görünce garip hissetim kendimi. Hayatım boyunca hiç unutamadığım bir anı oldu."

DEVŞİRME OYUNCU

"Elinizde Scottie Wilbekin'i devşirme şansınız varsa devşirmeniz gerekiyor. Aynı şekilde Shane Larkin ve Bobby Dixon da öyle. Eğer insanların oyunculuklarını tartışıyorsak hiçbir Türk oyuncunun elde edemediği kariyere sahipler."

Haberin Devamı

A MİLLİ TAKIM'A SEÇİLMEMEK ÜZDÜ MÜ?

"Milli formayı giyememek herkesi üzer. Hocamız bir karar aldı ve bize saygı duymak kaldı. Çok konuşmadık bunun üzerine. En son A Milli Takım'la ne zaman maç yaptığımı hatırlamıyorum. Sanıyorum 3-4 yıl oldu. A Milli Takım'da farklı bir yapı var."

ÇALIŞTIĞI EN İYİ ANTRENÖRLER

"Ben çok iyi isimlerle çalıştım. Bu bir seçimdi. Ergin Ataman'la çalışmıştım. Onun kariyerimi yönledirmesinde büyük katkısı oldu. David Blatt, basketbola bakış açımı değiştirdi. Çok fazla çalışmaya inanan bir insandım. Çok fazla çalışmayla değil akıllı çalışmayla daha iyi olabileceğimizi gösterdi bize. Unuttuğum isimler varsa kusura bakmasın ama bahsettiğim isimler çok özel isimler. Selçuk Ernak var bu arada. Benim belki de en iyi oynadığım sezondur. Selçuk Ernak ile çok sorumluluk almıştım. Kendimi en çok geliştirdiğim sezondu. Sonrasında kariyerim yukarı doğru gitti."

Yazarlar