Fenerbahçe Kartal pes etti, Fenerbahçe duvara çarptı

Kartal pes etti, Fenerbahçe duvara çarptı

12.01.2020 - 08:00 | Son Güncellenme:

Tahkim Kurulu, Fenerbahçe’nin harcama limiti, Beşiktaş’ın ise harcama limitine uygulanan faiz oranına yaptığı itirazı reddetti. Sarı-lacivertli yöneticilerin önceki akşam federasyonun Riva’daki tesislerine giderek Başkan Nihat Özdemir ve yönetim kurulu üyeleriyle bir görüşme yaptıkları ortaya çıktı.

Kartal pes etti, Fenerbahçe duvara çarptı

Milliyet Spor Servisi

Haberin Devamı

Ara transferde tüm umutlarını kuruldan çıkacak olumlu bir karara bağlayan iki büyük adeta köşeye sıkıştı. Siyah-beyazlı ekibin Futbol Şube Sorumlusu Erdal Torunoğulları, “Bizim için transfer konuları kapanmıştır” derken, sarı-lacivertli yetkililer, hukuki ayak neticelense de finansal sürecin TFF Lisans Kurulu ile devam ettiğini belirttiler

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kurulu, Fenerbahçe’nin “takım harcama limiti” ve Beşiktaş’ın “takım harcama limitine uygulanan faiz oranı” kararına ilişkin yaptıkları itirazları reddetti.
TFF’den yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi;
“Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin Kulüp Lisans Kurulu’nun 31.12.2019 tarihli ‘Takım Harcama Limitine uygulanan faiz oranına’ ilişkin kararına itirazı incelendi. Dosyada yapılan inceleme ve değerlendirme kapsamında, kurulumuzun 09.01.2020 tarihli ara kararı doğrultusunda; TFF Kulüp Lisans Kurulu’ndan takım harcama limitlerine ilişkin dosya, ilgili tüm belgeler celp edildi. Yapılan müzakere neticesinde; itirazın reddine, oy birliği ile karar verildi.

Eli kolu bağlandı
Fenerbahçe Futbol AŞ’nin Kulüp Lisans Kurulu’nun 31.12.2019 tarihli ‘Takım Harcama Limitine’ ilişkin kararına itirazı incelendi. Dosyada yapılan inceleme ve değerlendirme kapsamında, kurulumuzun 09.01.2020 tarihli ara kararı doğrultusunda; TFF Kulüp Lisans Kurulu’ndan takım harcama limitlerine ilişkin dosya, ilgili tüm belgeler celp edildi. Yapılan müzakere neticesinde; itirazın reddine, oy birliği ile karar verildi...”
Tahkim Kurulu’nun bu kararı hem Beşiktaş hem de Fenerbahçe cephesinde şok etkisi yarattı. Transferde tüm umutlarını Tahkim’den çıkacak olumlu bir karara bağlayan iki büyük kulübün bu gelişmeyle eli-kolu bağlandı.
Beşiktaş Futbol Şube Sorumlusu Erdal Torunoğulları, “Limit başvurumuz reddedildi. Transferi kapattık. Transfer konuları bizim için kapanmıştır” açıklamasını yaparken, Fenerbahçe cephesi sürecin henüz tamamlanmadığını belirtti.

Daha bitmedi
Sarı-lacivertli yöneticiler transferde nihai kararı verecek olan kurumun Lisans Kurulu olduğunu vurguladı. Hukuki ve finansal açıdan konunun iki ayağı olduğunun altı çizildi. Tahkim kararı ile hukuki ayak neticelense de finansal sürecin lisans kurulu ile devam ettiği belirtildi.
Mevcut borçlarla ilgili iki banka ile temas halinde olan sarı-lacivertliler, bu borçların yapılandırılması durumunda sorun kalmayacağını ifade ediyor. Bu nedenle Fenerbahçe cephesi için Lisans Kurulu’nun kararı önemi büyük önem taşıyor. Zaten sarı-lacivertli yetkililerin atılan finansal adımlarla ilgili gerekli bil gilendirmeleri bu kurula sürekli yaptığı ve iletişim halinde olduğu belirtildi.
Sarı-lacivertlilerin transfer yapabilmeleri için şu an gözüken 85 milyon liralık açığı futbolcu satarak kapatmaları, ardından da alacağı oyuncu maliyeti kadar artı bir para sağlaması gerekiyor.

Haberin Devamı

Riva’ya çıkarma
Fenerbahçeli yöneticilerin önceki akşam Futbol Federasyonu’nun Riva’daki tesislerine giderek Başkan Nihat Özdemir ve yönetim kurulu üyeleriyle bir görüşme yaptıkları ortaya çıktı.

Toplantıda limit aşımı konularının masaya yatırıldığı, sarı-lacivertlilerin bu konuda yaptıkları çalışmaları aktardığı ve bir çıkış yolu aradıkları öğrenildi. Ancak TFF’nin Fenerbahçe cephesine kuralların açık ve net olduğunu, belirlenen koşulları yerine getirmekten başka çarelerinin bulunmadığını hatırlattığı vurgulandı.

Haberin Devamı

TFF’yi hedef gösteren çabalar!
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), kulüplerin takım harcama limitlerinde sapma tutarının daha önce yüzde 30’dan 40’a yükseltildiği ve 15 Süper Lig kulübünün yazılı talebiyle yürürlükten kaldırıldığını hatırlattı.
Transfer konusunda kulüplerin TFF’yi hedef gösterdiğinin savunulduğu açıklamada, “TFF Yönetim Kurulu’nun talimatı ilk hale döndürmesinin üzerinden çok zaman geçmeden özellikle faiz oranlarının güncellenmesine ilişkin yeniden bir tartışma başlatılmasını ilginç bulmaktayız. Bunun yanında yapılacak transfer ya da transferlere mevcut uygulamalar ile engel olunduğu yönündeki değerlendirmeleri ise Türkiye Futbol Federasyonu’nu hedef gösteren çabalar olarak gördüğümüzün bilinmesini isteriz” ifadeleri kullanıldı.
Açıklamada, talimatlarda yapılan değişikliklerin resmi sitede herkesin ulaşımına açık olduğu vurgulanarak, şunlar kaydedildi:
“TFF talimatlarında yapılan her değişiklik anında TFF.org’ da yayınlanmakta olup, kıymetli yöneticilerimiz ve kulüplerimizin profesyonellerinin rahatlıkla ulaşımına açıktır. Buna bir de söz konusu çalışmaların, kulüplerimizin bilgisi ve yazılı talepleri dahilinde yapıldığını eklediğimizde konunun daha iyi anlaşılabileceğini belirtmek isteriz.”