Beşiktaş Kartalların savaşı

Kartalların savaşı

13.09.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Beşiktaş, daha önce 5 kez mücadele verdiği Devler Ligi’ne bir kez daha katılıyor. Lizbon deplasmanında puan mücadelesi verecek olan siyah-beyazlılar, kendisi gibi simgesi “Kartal” olan bir takım karşısında taraftarını sevindirmek isteyecek. Kritik Benfica mücadelesi öncesi Siyah-beyazlı ekipte kadro da netleşiyor. Buna göre Şenol Güneş, sağ bekte Gökhan Gönül'ün yerine Beck'e görev verecek. Sol kanatta ise Caner Erkin görev yapacak. İşte maç öncesi muhtemel 11...

Kartalların savaşı

Süper Lig’in son şampiyonu Beşiktaş, Avrupa’daki ilk mücadelesini bugün Lizbon deplasmanında Benfica karşısında verecek.

Haberin Devamı

Luz Stadı'ndaki karşılaşma 21:45'te başlayacak. Mücadeleyi Skorer'den an be an takip edebilirsiniz...

DEV MAÇ SAAT KAÇTA HANGİ KANALDA? ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN...

OĞUZHAN İLE BECK SAHAYA
Ligde son olarak Kardemir Karabükspor ile oynayan ve o maçta Quaresma ile Atiba’yı dinlendiren teknik direktör Şenol Güneş’in, bugünkü zorlu maçta bu iki oyuncuya ilk on birde görev vermesi bekleniyor.
Deneyimli hocanın, kadronun geniş olması nedeniyle, Kardemir Karabükspor maçına göre bugün daha farklı bir kadroyla sahaya çıkacağı ifade edildi. Güneş’in, Atiba ve Quaresma’nın yanı sıra, Oğuzhan ile Beck’e de, Benfica karşısında forma vermesi bekleniyor.
MUHTEMEL 11'LER
BENFİCA: Julio Cesar, Nelsinho, Victor Lindelöf, Lisandro Lopez, Alex Grimaldo, Eduardo Salvio, Ljubomir Fejsa, Andre Horta, Pizzi, Gonçalo Guedes, Carrillo
BEŞİKTAŞ: Fabri, Beck Beck, Marcelo, Rhodolfo, Caner, Gökhan İnler, Atiba Hutchinson, Quaresma, Oğuzhan Özyakup, Olcay, Cenk

Haberin Devamı

Siyah-beyazlılar, 6 yıl aradan sonra katıldıkları Şampiyonlar Ligi’ne iyi bir başlangıç yapmak için Benfica deplasmanından mutlaka puanla dönmek istiyor.

Kartal, daha önce 5 kez katıldıkları Şampiyonlar Ligi’nde gruptan çıkma başarısı gösteremedi. İlk olarak 1997-1998 sezonunda Şampiyonlar Ligi’ne katılan Siyah-beyazlılar, Bayern Münih, Paris Saint Germain ve Göteborg takımlarının arasında 6 puan ile 3. olarak gruptan çıkamamıştı.

2000-2001 sezonunda Milan, Leeds United ve Barcelona’nın olduğu grubu 4 puan ile son sırada bitiren Beşiktaş, 2003-2004 sezonunda ise Chelsea, Lazio ve Sparta Prag ile mücadele etti. Bu kez 7 puana

ulaşan Siyah Beyazlılar, yine 3. oldu ve gruptan çıkamadı.

2007-2008 sezonunda Porto, Liverpool ve Marsilya arasında 4. olan Beşiktaş, son atıldığı 2009-2010 sezonunda da Manchester United, CSKA Moskova ve Wolfsburg’un olduğu grubu yine 4. bitirdi ve safdışı kaldı.

Her iki takımın sembolü olan Kartal, hem UEFA, hem de takımlar tarafından sıklıkla gündeme getiriliyor ve maç anonslarında Beşiktaş ile Benfica’nın Kartal resimleri karşılıklı olarak kullanılıyor.

Haberin Devamı

185. randevu
Beşiktaş, Avrupa kupalarında bugün 185. maçını oynayacak. Siyah-beyazlılar, geride kalan 184 maçta 68 galibiyet ve 79 mağlubiyet alırken, attığı 231 gole karşılık kalesinde 260 gol gördü. Dış sahada bugüne dek 92 maça çıkan Kartal, bu karşılaşmalarda 20 galibiyet, 17 beraberlik ve 55 yenilgi yaşadı. Beşiktaş, Avrupa kupalarında daha önce Portekiz takımlarıyla oynadığı 9 maçın 2’sini kazanabildi.
Maçı Mazic yönetecek
Şampiyonlar Ligi’ne Benfica maçıyla başlayacak olan Beşiktaş’ın Portekiz’deki mücadelesini Sırp hakem Milorad Mazic yönetecek. Real Madrid ile Sevilla arasında oynanan UEFA Süper Kupa’nın da hakemi olan Mazic, geçen sezon Galatasaray’ın Benfica’ya 2-1 mağlup olduğu, Fenerbahçe’nin de Portekiz ekibiyle oynayıp, 1-0 galip geldiği maçlarda düdük çalmıştı. Sırp hakem, Kartal’ın Dinamo Kiev deplasmanındaki karşılaşmasını da yönetmiş, Beşiktaş 1-0 yenilmişti.
ŞAMPİYONLAR LİGİ’NDE DİĞER MAÇLAR
21.45 PSG- Arsenal
21.45 Basel- Ludogorets
21.45 Dinamo Kiev-Napoli
21.45 Barcelona- Celtic
21.45 M.City- B. M’Gladbach
21.45 Bayern Münih - Rostov
21.45 PSV - Atletico Madrid