Skorer Kasapoğlu: Dopingle mücadelede kararlıyız!

Kasapoğlu: Dopingle mücadelede kararlıyız!

19.11.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Dünya Dopingle Mücadele Ajansı (WADA) Mütevelli Heyeti’nde yer alan eski Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, “Türkiye olarak dopingle mücadele konusunda çok kararlı adımlar attık, atmaya da devam edeceğiz” diye konuştu.

Kasapoğlu: Dopingle mücadelede kararlıyız

Dünya Dopingle Mücadele Ajansı (WADA) Mütevelli Heyeti Toplantısı Kanada’da Montreal kentinde yapıldı. Toplantıya, WADA Mütevelli Heyeti Üyesi, 28. Dönem İzmir Milletvekili, eski Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu katıldı. Kasapoğlu toplantıda, Avrupa Konseyi’nin tek kamu otoritesi temsilcisi olarak katıldı.

Haberin Devamı

Toplantının gündemi ile ilgili konuşan Dr. Kasapoğlu, “WADA’daki Avrupa Konseyi temsili pozisyonumuza ilave olarak, Taraf Devletler 9. Konferansında (COP 9), Batı Avrupa ülkeleri, ABD ve Kanada’yı temsilen Büro Başkan Yardımcılığına seçildik. Dopingle mücadelede uluslararası tecrübemizi sürekli geliştirme gayreti içindeyiz. Türkiye olarak dopingle mücadele konusunda çok kararlı adımlar attık, atmaya da devam edeceğiz. Bunun yanında, uluslararası standartlarla uyumlu bir şekilde WADA başta olmak üzere ilgili bütün paydaşlarla istişare içinde ulusal mevzuatımızı oluşturma sürecini yürütüyoruz” dedi.

Toplantıda, Avrupa Konseyi’nin tek kamu otoritesi temsilcisi olarak söz alan Kasapoğlu, yönetişim reformlarını şeffaf bir şekilde uygulayan WADA’ya memnuniyetini dile getirirken, temsiliyetin daha geniş bir çerçevede uygulanmasına yönelik beklentisini de açıkladı.

Spor hareketi ve kamu otoritelerinin temsil edildiği 42 üyeden oluşan Mütevelli Heyeti, WADA’nın en yüksek politika yapıcı organı olarak dikkat çekiyor. Heyet, WADA’nın yönetim ve yürütme işlerini İcra Komitesi’ne havale ediyor ve bu komite, önemli faaliyetlerin yerine getirilmesi için Mütevelli Heyeti’ne tavsiyelerde bulunuyor.

Yazarlar