Beşiktaş Kasımpaşa - Beşiktaş: 4-1

Kasımpaşa - Beşiktaş: 4-1

22.12.2018 - 20:45 | Son Güncellenme:

Spor Toto Süper Lig Lefter Küçükandonyadis Sezonu'nun 17. hafta maçında Beşiktaş deplasmanda Kasımpaşa'ya 4-1 yenildi.

Kasımpaşa - Beşiktaş: 4-1

Spor Toto Süper Lig Lefter Küçükandonyadis Sezonu'nun 17. hafta maçında Beşiktaş deplasmanda Kasımpaşa'ya 4-1 mağlup olarak kötü gidişatını sürdürdü. Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda oynanan mücadelede Kasımpaşa'ya farklı galibiyeti getiren goller Loret Sadiku, Mbaye Diagne (2) ve David Pavelka'dan gelirken, Beşiktaş'ın tek golünü ise Mustafa Pektemek kaydetti. Bu sonucun ardından ligde Beşiktaş 26 puanda kalarak 6. sıraya gerilerken, Kasımpaşa ise 29 puanla 2. sıraya yükseldi.

Haberin Devamı

Goller: Dk. 11 Loret Sadiku, Dk. 45 ve Dk. 75 (Penaltıdan) Mbaye Diagne, Dk. 83 David Pavelka (Kasımpaşa); Dk. 52 Mustafa Pektemek (Beşiktaş)

İLK YARI

2. dakikada Ljajic'in kullandığı serbest vuruşta kaleci direk dibinde topu kurtardı, dönen topu Dorukhan Toköz tamamlayarak filelere gönderdi. Hakem Cüneyt Çakır VAR incelemesinin ardından golü iptal etti.
11. dakikada Kasımpaşa 1-0 öne geçti. Beşiktaş savunmasında Gökhan Gönül'ün uzaklaştırmak istediği top kısa düşerek Sadiku'nun önünde kaldı, Kasımpaşalı futbolcunun şık vuruşunda meşin yuvarlak filelere gitti: 1-0
16. dakikada Kasımpaşa gole yaklaştı. Kaleci Ramazan Köse'nin atışında Necip Uysal topu ıskaladı. Sol kanatta topla buluşan Trezeguet çaprazdan ceza sahasına girerek şutunu çekti, Karius gole izin vermedi.
19. dakikada Kasımpaşa ikinci kez gol sevinci yaşadı. Sağ kanattan gelen ortaya arka direkte yükselen Diagne kafa vuruşuyla topu filelere gönderdi, VAR incelemesinin ardından gol geçerli sayılmadı.
29. dakikada Babel soldan çizgiye inerek topu dışarı çevirdi, Lens'in ceza sahası girişinden şutunda meşin yuvarlak üstten dışarı çıktı.
40. dakikada Trezeguet'in uzaktan şutunda Karius topu kornere çeldi.
45. dakikada Kasımpaşa skoru 2-0 yaptı. Sağ kanattan gelişen atakta Koita, Trezeguet ile paslaşarak ceza sahasına girdi ve topu içeri çevirdi, meşin yuvarlak Karius'tan sekerek tekrar Koita'nın önünde kaldı. Karius'tan dönen topu Koita kafayla, Diagne'ye bıraktı, Kasımpaşalı oyuncu rahat bir şekilde topu filelere gönderdi: 2-0
Mücadelenin ilk yarısı ev sahibi ekibin 2-0 üstünlüğü ile sona erdi.

Haberin Devamı

İLK YARI

52. dakikada Beşiktaş'ın golü geldi. Lens'in sağdan ortaladığı topu ceza sahası içinde Mustafa Pektemek kafayla filelere gönderdi: 2-1
70. dakikada savunmadan atılan uzun topu alan Babel, Ben Youssef'ten sıyrılarak ceza sahasına girdi, Beşiktaşlı oyuncunun sağ çaprazdan sert şutunda meşin yuvarlak yandan auta gitti.
73. dakikada sol taraftan yapılan ortada Sadiku'nun şutunda meşin yuvarlak üst direğe çarparak oyun alanına döndü. Pozisyon sonrasında Fatih Aksoy ve Diagne arasındaki mücadeleyi VAR'dan izleyen Cüneyt Çakır penaltı noktasını gösterdi.
75. dakikada Diagne penaltı vuruşunu gole çevirdi: 3-1
83. dakikada Kasımpaşa durumu 4-1 yaptı. Sadiku'nun sağdan ortaladığı topa ceza sahası girişinde Pavelka vurdu, meşin yuvarlak filelerle buluştu: 4-1

85. dakikada Gökhan Gönül'ün sağdan ortasında Güven Yalçın topa kafayla vurdu, meşin yuvarlak auta çıktı.
Karşılaşma Kasımpaşa'nın 4-1 üstünlüğü ile sona erdi.

Haberin Devamı

KASIMPAŞA: 4 - BEŞİKTAŞ: 1

Stat: Recep Tayyip Erdoğan
Hakemler: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun

Kasımpaşa: Ramazan Köse, Popov, Ben Youssef, Veysel Sarı, Veigneau, Josue Sa (Dk. 76 Tarkan Serbest), Sadiku, Pavelka (Dk. 87 Hakan Demir), Koita (Dk. 63 Eduok), Trezeguet, Diagne
Teknik Direktör: Mustafa Denizli

Beşiktaş: Karius, Gökhan Gönül, Necip Uysal, Vida, Medel, Hutchinson (Dk. 82 Güven Yalçın), Dorukhan Toköz (Dk. 5 Babel), Lens, Ljajic, Adriano (Dk. 45+2 Fatih Aksoy), Mustafa Pektemek
Teknik Direktör: Şenol Güneş

Haberin Devamı

Goller: Dk. 11 Loret Sadiku, Dk. 45 ve Dk. 75 (Penaltıdan) Mbaye Diagne, Dk. 83 David Pavelka (Kasımpaşa); Dk. 52 Mustafa Pektemek (Beşiktaş)
Sarı Kartlar: Dk. 19 Mbaye Diagne, Dk. 21 David Pavelka, Dk. 81 Samuel Emem Eduok (Kasımpaşa); Dk. 41 Adriano Correia, Dk. 45+2 Domagoj Vida, Dk. 74 Fatih Aksoy (Beşiktaş)

MAÇTAN NOTLAR

Şenol Güneş'ten 2 değişiklik

Spor Toto Süper Lig'in 17. haftasında Kasımpaşa'ya konuk olan Beşiktaş, geçen haftaki Trabzonspor karşılaşmasına iki değişiklikle sahada yer aldı.
Siyah-beyazlı takımın teknik direktörü Şenol Güneş, Trabzonspor karşılaşmasında ilk 11'de görev alan Portekizli oyuncu Ricardo Quaresma'yı Kasımpaşa karşısında yedek soyundurdu.
Güneş, son maçlarda beklentileri karşılayamayan Güven Yalçın'ı da yedeğe çekti.
Siyah-beyazlılarda bu oyuncuların yerine ilk 11'de Gökhan Gönül ile Mustafa Pektemek, şans buldu.

Ryan Babel kadroda yer aldı

Beşiktaş'ta sakat olduğu gerekçesiyle 6 maçta yer almayan Ryan Babel, eski takımı Kasımpaşa ile oynanan karşılaşmaya yedekler arasında başladı.
Babel, yaşadığı sorun nedeniyle Süper Lig'deki MKE Ankaragücü, Galatasaray, Aytemiz Alanyaspor ve Trabzonspor maçlarının yanı sıra UEFA Avrupa Ligi'ndeki Sarpsborg ile Malmö karşılaşmalarında görev alamamıştı.

Haberin Devamı

Oyun kurgusunda değişiklik

Teknik direktör Güneş, orta sahanın kanatlarında oynayan Quaresma ile Babel'i yedek soyundurduğu Kasımpaşa maçında saha içinde bazı değişiklikler yaptı.
Siyah-beyazlı ekipte orta sahanın sağında Jeremain Lens şans bulurken, orta sahanın solunda Adriano Correia oynadı.
Kalede Loris Karius'a görev veren ve savunma dörtlüsünü Gökhan Gönül, Necip Uysal, Domagoj Vida ile Gary Medel'den oluşturan tecrübeli çalıştırıcı, bu oyuncuların önünde Atiba Hutchinson ile Dorukhan Toköz'e şans verdi.
Kasımpaşa karşısında hücuma dönük görevi yine Adem Ljajic yerine getirirken, forvet hattında Mustafa Pektemek oynadı.
Beşiktaş'ta ayrıca Tolga Zengin, Utku Yuvakuran, Oğuzhan Özyakup, Fatih Aksoy, Gökhan Töre ve Cyle Larin, yedekler arasında yer aldı.

Caner Erkin sarı kart cezalısı

Siyah-beyazlı ekipte sarı kart cezalısı Caner Erkin, Kasımpaşa maçında oynayamadı.
Sakatlığı süren Enzo Roco da kadroda bulunmadı.
Güneş, Brezilyalı santrfor Vagner Love'ı ise Kasımpaşa mücadelesinin kadrosuna almadı.

Süper Lig'in ilk yarısını kötü bitirdi

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in 17. haftasında Kasımpaşa'ya 4-1 yenildi.
Sezonun ilk yarının son haftasına deplasmanda çıkan siyah-beyazlı takım, karşılaşmada kötü bir performans sergiledi ve ilk yarıyı 2-0 geride kapadı. İkinci yarıda Mustafa Pektemek'in golüyle umutlanan Beşiktaş, bu devrede de kalesini gole kapatamadı ve sahadan 4-1 mağlup ayrıldı.
Ligde 5. kez mağlup olan Beşiktaş, sezonun ilk yarısını 7 galibiyet ve 5 beraberlik ilk yarıyı 26 puanda tamamladı.

Üst üste 3. kez puan kaybı yaşadı

Beşiktaş, Süper Lig'de üst üste üçüncü kez puan kaybı yaşadı.
Geride kalan iki haftada Aytemiz Alanyaspor (0-0) ve Trabzonspor (2-2) maçlarını berabere kapatan siyah-beyazlı takım, Kasımpaşa'ya ise 4-1 yenildi. Beşiktaş, son 3 haftada 7 puan yitirdi.

Resmi maçlardaki galibiyet hasreti uzuyor

Beşiktaş'ın resmi maçlardaki galibiyet hasreti ise 4 maça çıktı.
Süper Lig'de yaptığı 3 maçta iki beraberlik ve bir yenilgi alan siyah-beyazlılar, Avrupa'daki bir mücadeleyi ise mağlubiyetle tamamladı.

5 sezon sonra ağır yenilgi

Siyah-beyazlı takım, 5 sezon sonra ağır bir yenilgi aldı.
Süper Lig'in 2012-2013 sezonunda deplasmanda Akhisarspor'a 4-1 yenilen Beşiktaş, 5 yıllık aranın ardından Kasımpaşa'ya aynı skorla mağlup oldu.

Kasımpaşa karşısında puan kayıpları sürüyor

Beşiktaş, Süper Lig'de Kasımpaşa karşısında yine istediğini elde edemedi.
Siyah-beyazlı takım, rakibiyle yaptığı ile yaptığı son 7 maçta beşinci kez puan kaybı yaşadı.
Bu süreçte rakibine 3 kez mağlup olan Beşiktaş, 2 maçı berabere tamamladı. Siyah-beyazlılar, söz konusu karşılaşmalarda iki kez kazanabildi.

Dorukhan Toköz'ün gol şansızlığı

Beşiktaş'ta Dorukhan Toköz, maçın henüz 2. dakikasında büyük şansızlık yaşadı.
Siyah-beyazlı takımın rakip ceza alanı içinde geliştirdiği pozisyonda topu filelere gönderen Dorukhan Toköz, iki şansızlık birden yaşadı. Maçın hakemi Cüneyt Çakır, pozisyonu görüntülerden bir kez daha değerlendirdi ve Dorukhan'ın meşin yuvarlağı elle filelere gönderdiği gerekçesiyle golü geçersiz saydı.
Attığı golün ardından büyük sevinç yaşayan Dorukhan ise yaptığı ters hareket sonrası yerde kaldı. Sağlık ekiplerinin ilk müdahaleyi yaptığı siyah-beyazlı oyuncu, maça devam edemedi ve sahayı sedyeyle terk etti. Bu oyuncunun yerine 5. dakikada Ryan Babel, oyuna dahil oldu.
Bu arada geçen hafta Trabzonspor'a attığı gol VAR kararıyla iptal edilen Dorukhan, üst üste ikinci kez VAR'a takıldı.

Beşiktaş'ın golü Mustafa Pektemek'ten

Siyah-beyazlı takımın maçtaki tek golünü Mustafa Pektemek, kaydetti.
Geçen hafta Trabzonspor karşısında fileleri havalandıran Mustafa, üst üste ikinci kez gol sevinci yaşadı. Mustafa Pektemek, bu sezon 5 gole ulaştı.

Adriano Correia cezalı

Beşiktaş'ta 42. dakikada sarı kart gören Adriano Correia, cezalı duruma düştü.
Bu oyuncu, ayrıca sarı kart gördüğü pozisyonda rakibine faul yaptığı sırada dizine aldığı darbe sonucu sakatlandı ve yerini Fatih Aksoy'a bırakmak zorunda kaldı.

Siyah-beyazlı taraftarlardan yönetime tepki

Siyah-beyazlı taraftarlar, takımlarının 3-1 geriye düşmesinin ardından yönetim aleyhine tezahüratta bulundu.
Taraftarlar, "Yönetim istifa" şeklinde tezahürat yaptı. Siyah-beyazlılar, maçın ardından futbolculara da tepki gösterdi.

Maçta 3 VAR kararı

Maçta hakem Cüneyt Çakır, atılan iki golü VAR kararıyla iptal etti.
Çakır, Dorukhan'ın golünün yanı sıra Kasımpaşalı oyuncu Diagne'nin 19. dakikadaki golünü de görüntülerden bir kez daha değerlendirdi. Çakır, lacivert-beyazlı oyuncunun rakibine faul yaptığı gerekçesiyle bu golü de geçerli saymadı.
Cüneyt Çakır, 73. dakikada ise VAR sonrası Kasımpaşa lehine penaltı kararı verdi.
Lacivert-beyazlı takımın hücumunda ceza alanı içinde Fatih Aksoy'un müdahalesiyle Diagne yerde kaldı. Çakır, pozisyonu izledikten sonra penaltı noktasını gösterdi.

Kasımpaşa, ligde üç maç sonra kazandı

Kasımpaşa, Beşiktaş'ı mağlup ederek Süper Lig'de 3 hafta sonra galibiyet elde etti.
Ligin 14. haftasında Fenerbahçe ile 2-2 berabere kalan lacivert-beyazlılar, sonrasındaki maçlarda Kayserispor'a 3-0 ve Atiker Konyaspor'a 3-2 yenilmişti.

Evinde Beşiktaş'a yine yenilmedi

Kasımpaşa, Süper Lig'de Beşiktaş ile evinde yaptığı son 4 maçta mağlup olmadı.
Lacivert-beyazlı takım, Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı'ndaki son 4 maçta Beşiktaş'a karşı 3 galibiyet ve bir beraberlik aldı. 2015-2016 ve 2016-2017'deki karşılaşmaları aynı sonuçla 2-1 kazanan Kasımpaşa, bu sezon ise 4-1 galip geldi. Lacivert-beyazlı takım, geçen sezonki müsabakayı ise 2-2 tamamlandı.
Kasımpaşa, Süper Lig'in yarısını 9 galibiyet, 2 yenilgi ve 6 yenilgi sonunda 29 puanla tamamladı.

Mbaye Diagne cezalı

Kasımpaşa'da Mbaye Diagne, 19. dakikada VAR kararıyla iptal edilen gol sonrası yaptığı sevinç nedeniyle sarı kart gördü.
Golü iptal edilen Diagne, gördüğü sarı kartla da cezalı duruma düştü.
Beşiktaş karşısında biri penaltıdan olmak üzere fileleri iki kez havalandıran Diagne, ilk yarı sonunda 20 gole ulaştı.

Yazarlar