Fenerbahçe Kasımpaşa - Fenerbahçe: 1-3

Kasımpaşa - Fenerbahçe: 1-3

04.05.2019 - 21:00 | Son Güncellenme:

Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasında Fenerbahçe deplasmanda Kasımpaşa'yı 3-1 mağlup etti.

Kasımpaşa - Fenerbahçe: 1-3

Spor Toto Süper Lig'in 31'inci haftasında Fenerbahçe, deplasmanda Kasımpaşa'nın konuğu oldu. Fenerbahçe mücadeleyi 3-1 kazandı.

Haberin Devamı

Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda Fenerbahçe'nin gollerini 20. dakikada Eljif Elmas, 72. dakikada frikikten Valbuena ve 74. dakikada Soldado kaydetti. Kasımpaşa'nın tek golünü Fenerbahçe kalecisi Harun Tekin kendi kalesine attı.

Bu sonuçla Fenerbahçe puanını 37'ye yükseltti ve 12. sırada yer aldı. Kasımpaşa ise 38 puanla 10. sırada yer aldı.

VAR'la 2 gol bir de iptal kararı

Karşılaşmanın 22. dakikasında Fenerbahçe, Eljif Elmas'la beraberliği sağladı. Yardımcı hakem Kemal Yılmaz ilk etapta bayrağını kaldırdı ve ofsayt kararı verdi. Ancak orta hakem Halis Özkahya, VAR odasının kararını bekledi. Uzun bir süre VAR odasının izlemelerinin sonucu için duruldu. Halis Özkahya gol kararını duyunca, santra noktasına gidildi.
Bir VAR kararı da 43. dakikada geldi. Yine Fenerbahçe'nin Isla ile bulduğu gol uzun süre ofsayt mı değil mi diye incelendi. Halis Özkahya uzun süre VAR odasını bekledi. Daha sonra ise izleme tavsiyesiyle kenara gelen Özkahya, golü iptal etti, ofsayt kararı verdi.
74. dakikada Solado'nun attığı gol ofsayt olduğu gerekçesiyle geçerli sayılmamıştı. VAR incelemesi sonrası kararını değiştiren hakem Halis Özkahya golü verdi.
Önemli pozisyonlar

Haberin Devamı

9. dakikada Fenerbahçe'de ceza sahası içinde topla buluşan Soldado'nun şutu direkten döndü

Stat: Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan
Hakemler: Halis Özkahya, Kemal Yılmaz, Aleks Taşcıoğlu
Kasımpaşa: Scuffet, Popov, Josue Sa, Sadiku, Veigneau, Pavelka (Dk. 86 Hajradinovic), Khalili (Dk. 35 Veysel Sarı), Tarkan Serbest (Dk. 76 Karim Hafez), Koita, Trezeguet, Perica
Fenerbahçe: Harun Tekin, Isla, Neustaedter, Serdar Aziz, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal, Jailson, Eljif Elmas (Dk. 61 Moses), Dirar (Dk. 89 Ayew), Valbuena (Dk. 73 Mehmet Ekici), Soldado
Goller: Dk. 13 Neustaedter (Kendi kalesine) (Kasımpaşa), Dk. 20 Eljif Elmas, Dk. 72 Valbuena, Dk. 74 Soldado (Fenerbahçe)
Sarı kartlar: Dk. 25 Perica, Dk. 60 Pavelka, Dk. 70 Veysel Sarı, Dk. 82 Veigneau, Dk. 90 Sadiku (Kasımpaşa)

Haberin Devamı

MAÇTAN NOTLAR

Savunmada Neustadter-Serdar
Fenerbahçe'de Martin Skrtel ve Sadık Çiftpınar'ın cezalı olması nedeniyle savunma hattında Roman Neustadter ile Serdar Aziz yer aldı.
Sakatlığını atlatan Serdar ilk 11'deki yerini alırken Neustadter de formasını giydi. Rus futbolcu son olarak 21. haftada 1-0 kaybedilen Kayserispor mücadelesinde oynamıştı. Aynı zamanda Serdar-Neustadter ikilisi yine daha önce Kayserispor'a karşı şans bulmuştu. Öte yandan cezası biten Mehmet Ekici de kadroya döndü ve yedekler arasında oturdu.
Taraftar desteği
Ligde oldukça sıkıntılı bir süreçten geçen Fenerbahçe'ye taraftar desteği kesilmedi. Kasımpaşa deplasmanında da sarı-lacivertli taraftarlar kendilerine ayrılan bölümü tamamen doldurdu.
2021 hedefi
Kasımpaşa'da ilginç bir pankart dikkat çekti. Stada asılan pankartta kulübün 100. yılına vurgu yapıldı. Lacivert-beyazlı bir pankart üzerinde 1921-2021 yazılarak, "100. yıla bir kupa, gönlümüzden geçen Avrupa" yazılması gözlerden kaçmadı.
Volkan yalnız bırakmadı
Trabzonspor maçı sonrası yaptığı açıklamalar nedeniyle cezalı duruma düşen Volkan Demirel, takımını yalnız bırakmadı. Kaptan Volkan, mücadeleyi tribünden izledi.
Sural unutulmadı
Geçtiğimiz hafta trafik kazasında hayatını kaybeden Alanyaspor'un futbolcusu Josef Sural için saygı duruşunda bulunuldu. Çekyalı yıldız her iki takımın taraftarları tarafından alkışlandı ve unutulmadı.
Stopersiz yedek
Sarı-lacivertlilerde yedek kulübesinde ilginç bir ayrıntı dikkat çekti. Sadık ve Skrtel'in yokluğunda yedek kulübesinde stoper yer almadı. Neustadter ve Serdar'ın sahada olması nedeniyle başka bir alternatif kalmadı.
52 dakika ilk yarı
Kasımpaşa-Fenerbahçe maçının ilk yarısı tam 52 dakika sürdü. VAR kararları nedeniyle uzun süre beklendiği için Halis Özkahya tam 7 dakika uzatma istedi. Uzatmalarda da zaman zaman duraksamalar yaşandı ve uzun bir ilk yarı oynandı.
Kasımpaşa'da şanssızlık
Karşılaşmada henüz 30. dakikada hava topu kapma mücadelesine çıkan Kasımpaşa'lı Khalili, yerde kaldı. Sakatlanan tecrübeli orta saha oyuncusu ayağa kalkamadı.
Sağlık ekibinin müdahalesiyle kenara alınan futbolcu oyuna devam edemedi. Veysel Sarı yerine oyuna girdi.
MAÇTAN DAKİKALAR
5. dakikada Koita'nın orta sahadan gönderdiği uzun pasla sol kanatta topla buluşan Veigneau, çizgiye yakın bir noktadan orta yaptı. Perica'nın penaltı noktası yakınından yaptığı kafa vuruşunda, meşin yuvarlak üstten auta çıktı.

9. dakikada Dirar'ın orta sahadan savunmanın arkasına gönderdiği uzun topu kontrol eden Soldado'nun altıpasın önünden yaptığı vuruşta, meşin yuvarlak direkten döndü.

12. dakikada Veigneau'nun sol çaprazdan ceza sahasına ortasında arka direkte iyi yükselen Trezeguet'nin kafa vuruşunda meşin yuvarlak az farkla dışarı gitti.

13. dakikada Kasımpaşa öne geçti. Neustaedter'in ceza sahası dışı sol çaprazdan geri pasında kaleci Harun Tekin, topu kontrol etmek isterken sol ayağının altından kaçırdı ve meşin yuvarlak filelerle buluştu: 1-0.

20. dakikada Fenerbahçe beraberliği sağladı. Valbuena'nın sol kanattan ortasında Eljif Elmas'ın ceza sahasında yaptığı kafa vuruşunda top filelerle buluştu fakat yardımcı hakem ofsayt bayrağını kaldırınca gol geçerli sayılmadı. VAR incelemesinin ardından pozisyonun ofsayt olmadığı tespit edildi ve maçın hakemi Halis Özkahya gol kararı verdi: 1-1.

40. dakikada Valbuena ile yaptığı verkaçın ardından sol kanattan ceza sahasına giren Hasan Ali, pasını arka direğe gönderdi. Soldado'yu geçen top, Isla'nın arka direkte müsait durumda yaptığı vuruşta filelerle buluştu. Hakem Halis Özkahya'nın yaptığı VAR incelemesinin ardından Soldado'nun ofsaytta olması gerekçesiyle gol kararı iptal edildi.

45 7. dakikada ani gelişen Kasımpaşa atağından Pavelka'nın sol çaprazdan pasında Trezeguet ceza sahası içinde topu kontrol etti. Bu oyuncunun ortasında Perica'nın altıpasın önünden uçarak yaptığı kafa vuruşunda meşin yuvarlak dışarı çıktı.

Karşılaşmanın ilk yarısı 1-1 berabere tamamlandı.

51. dakikada hızlı gelişen Kasımpaşa atağında Trezeguet'nin savunmanın arkasına pasında topla buluşan Perica'nın ceza yayı üzerinden yaptığı vuruşta, meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

63. dakikada Dirar'ın ceza yayının sağından yaptığı şık vuruşta, kaleci Scuffet topu güçlükle kornere çeldi.

72. dakikada Fenerbahçe öne geçti. Valbuena'nın ceza yayı üzerinden kullandığı serbest vuruşta meşin yuvarlak, kaleci Scuffet'nin sağından filelere gitti: 1-2.

74. dakikada Mehmet Topal'ın ceza sahası dışından yaptığı vuruşta kaleci Scuffet topu güçlükle çeldi. Dönen topta Mehmet Ekici, bekletmeden pasını ceza sahası içine gönderdi. Soldado'nun boş pozisyonda şutunda meşin yuvarlak filelerle buluştu fakat yardımcı hakem ofsayt bayrağını kaldırdı. Ancak yapılan VAR incelemesinin ardından hakem Halis Özkahya, gol kararı verdi: 1-3.

83. dakikada Karim Hafez'in sağ kanattan ortasından Trezeguet'nin altıpasın önünden yaptığı kafa vuruşunda meşin yuvarlak direkten döndü.

Karşılaşma Fenerbahçe'nin 3-1 üstünlüğüyle tamamlandı.

Haberin Devamı



Yazarlar