Trabzonspor Kasımpaşa-Trabzonspor maçı sonrası sert eleştiri: Bu soruların yanıtını iki kişi biliyor

Kasımpaşa-Trabzonspor maçı sonrası sert eleştiri: Bu soruların yanıtını iki kişi biliyor

09.04.2023 - 09:02 | Son Güncellenme:

Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasında Trabzonspor deplasmanda Kasımpaşa'ya 2-0 mağlup oldu. Spor yazarları Trabzonspor'un Kasımpaşa mağlubiyetini değerlendirdi.

Kasımpaşa-Trabzonspor maçı sonrası sert eleştiri: Bu soruların yanıtını iki kişi biliyor

Trabzonspor'da düşüş sürüyor. Bordo-mavililer, Süper Lig'in 28. haftasında Kasımpaşa'ya 2-0 mağlup oldu. Spor yazarları, Trabzonspor'un Kasımpaşa yenilgisi sonrası sert eleştirilerde bulundu.

Haberin Devamı

İşte Kasımpaşa-Trabzonspor maçı sonrası spor yazarlarının görüşleri

CEMAL ERSEN - TRABZON'U HER TAKIM YENEBİLİR!

Abdullah Avcı 2.5 yıl önce Trabzonspor’un başına geldiğinde ilk teşhisi, takım savunmasındaki zaaflar olmuştu. Önce bu sıkıntıyı giderdi, sonra yarışmacı bir ekip yarattı, geçen sezon da bordo-mavili camianın şampiyonluk özlemini bitirdi.
Lakin Trabzonspor’un kazanımlarını bu kadar kısa sürede yitireceği kimin aklına gelirdi ki? En önemlisi, bir takım bu kadar kişilik değiştirebilir miydi? Olmaz denen her şey oldu. Fırtına dindi, rüzgar tersine, takım üç sene öncesine döndü.
Kadro planlamasında yapılan yanlışlar, vasat oyunculara ödenen ve bütçeyi paramparça eden maaşlar, motivasyonunu kaybeden bir başkan ve teknik direktörle birleşince, ortaya sürpriz sayılmayacak bir hayal kırıklığı çıktı.
Bakın abartmıyorum; bu ligde Trabzonspor’u yenemeyecek takım kalmadı artık. Daha iyi olduklarından mı? Elbette hayır, çünkü Karadeniz temsilcisi sıradan, öz güvensiz ve ruhsuz bir kişiliğe dönüştü. Dün akşam da bu fırsatı değerlendirmek Kasımpaşaspor’a nasip oldu. Sıkıntılı günler geçiren emektar Kemal Özdeş’in öğrencileri istekli, kararlı ve üstündü. Karşılığını alırken yapması gerekenleri yaptı sadece. Aklını kullandı, haddini bilerek oynadı, fırsatları değerlendirdi.
Trabzonspor’un bu sezon maalesef bir oyun planı ve karakteri yok. Reaksiyon veremiyor, bir kabullenmişlik ve bıkkınlık hali hakim. Düzelmesi mümkün mü? Vallahi bu psikolojiden kurtulması ve ayağa kalkması kolay görünmüyor.
Yenilerden söz etmiyorum bile. Başta kaptan Uğurcan olmak üzere Abdülkadir Ömür, Bakasetas, Siopes, Visca, Hüseyin Türkmen, Hamsik. Soruyorum; hangisine son şampiyonun aktörleri dersiniz? Kaçı o özel yetenekleri sergileyebiliyor son dönemlerde?
Gomez, Trezeguet ve Umut Bozok, forvet diye alınmadı mı? Üçünün gollerini toplayın, bir Cornelius ediyor mu? Kanatlar derseniz, uçamayan kuş. Geçen sezonun aynı döneminde savunmasıyla ayakta kalan Trabzonspor’un yediği gol sayısının şimdilik (!) iki katına çıkması, çok mu normal acaba? Suçlular ayağa kalkacak mı?
Dahası bu kadroyu kim kurdu, kim onay verdi, karşılığı olmayan transferler hangi bütçe ile yapıldı? Bu soruların yanıtını iki kişi biliyor. Onlar da şu an ya tatilde veya izlerinin silinmesi için dua ediyorlar.
Dün akşamki maçın özelinde söylemiyorum; hani öyle çaresiz hissedersiniz ve “bitse de gitsek” dersiniz ya. Bu defa durum çok farklı; Trabzonsporlu oyuncular maç bitse de gitsek demiyor, “sezon bitse de kurtulsak bu işkenceden” diyor.
Sonuçta Trabzonspor’un yeni başkanı ve enkazın altına elini sokan yönetimi var. Doğrusu, cesaretlerinden dolayı kutluyorum hepsini. Böyle bir ortamda ne düşündüler, nasıl bir hesap yaptılar ve ateşten gömleği giydiler anlamıyorum?
Sabır, umut, hoşgörü sözcüklerini unutsun Trabzonspor camiası. Çünkü istifaya davet edilecek yönetim ve teknik direktörü yok kulübün. Sabır taşı da çatladı, söz dinlemiyor!

Haberin Devamı

Kasımpaşa-Trabzonspor maçı sonrası sert eleştiri: Bu soruların yanıtını iki kişi biliyor

Haberin Devamı

AKSAL YAVUZ - MUM GİBİ ERİMEYE DEVAM EDİYOR...

Trabzonspor, iki buçuk yıl içerisinde İhsan Derelioğlu’nu ikinci kez göreve çağırdı. Yani bir nevi seferberlik emri! İlki 2020 yılının kasım ayında bir haftalığına Alanya maçı, diğeri Kasımpaşa karşılaşmasıyla bu hafta başladı.
İki yılda neler oldu neler; 3 kupa. Devamı mı? Başa dönelim, macerayı özledik!
Yeri gelmişken; hiç kimse gelecek yeni teknik direktörden kısa sürede mucize beklemesin, o bir defa olur, o da Avcı döneminde futbolun kitabını yazanların beynini yakan sonuçların alınarak yaşandığı! Avcı, devamını getiremedi, o da ayrı bir konu.
Trabzonspor’un 2020-2023 yıllarında yakaladığı havayı, başarıyı tekrar yakalaması, bunu şampiyonlukla taçlandırması o kadar kolay değil. O bir rüya idi, enfes bir film gibiydi; izlendi, yaşandı ve bitti! Rüyadan uyanmalarını, filmin o şekil bitmesini Trabzonsporluların kendisi istedi, rakiplerinin bir şey yaptığı yoktu!
Dememiz o, Trabzonsporlular bir müddet bekleyecek, zira yeniden bir yapılanmaya girecekler ki, kaç yıl süreceğini yine Trabzonsporluların belirleyeceği?
Maça gelince…
Rakipler için Trabzonspor’un defansı bulunmaz nimet, elini kolunu sallayarak devam et. Orta sahayı da vizesiz geçebilirsiniz. İlk yarı takımını bir eksik oynatan, yaptığı her hamlede ağır kalan Doğucan, öyle bir yerde faul yaptı ki, Chouiar, attığı frikik golüyle adeta şapkadan tavşan çıkardı!
Ya Denswil’in yaptığı acemi harekete ve o pozisyona penaltı veren hakeme ne demeli?
Mental olarak dip yapmış Trabzonsporlu oyuncular rakibe iki duran topla teslim oldular, tepki veremediler. Galibiyet ile mağlubiyet akrabadır, sakız gibidirler; yapıştı mı kurtulamazsınız! Nasıl ki şampiyon olduklarında galibiyet serisi yakalayıp devam etmişlerse, şimdi de mağlubiyetlerle devam ediyorlar. E, insanın kendi kendine ettiğini başkaları yıllarca uğraşsa yapamazmış! Her geçen hafta mum gibi erimeye devam ediyor Trabzonspor!

Haberin Devamı

Kasımpaşa-Trabzonspor maçı sonrası sert eleştiri: Bu soruların yanıtını iki kişi biliyor

Haberin Devamı

ERKAN AYRAÇ - NE YAPSA BİT TÜRLÜ OLMUYOR

Spor Toto Süper Lig’de Trabzonspor, Kasımpaşa deplasmanında da umduğunu bulamadı. Sahadan 2-0 mağlup ayrılan bordo-mavililer 44 puanda kaldı.
Abdullah Avcı’nın ardından Orhan Ak dönemi de çok erken kapanan Trabzonspor’un öncelikle prestij için galibiyete ihtiyacı vardı. Süper Lig’deki 26. maçına da farklı 11 ile çıkan bordo-mavili takımda bu kez de Peres ile Visca kulübeye çekilirken, Bakasetas ve Eren sahadaydı. Kasımpaşa’da 3. dönemine başlayan Kemal Özdeş de kadroda birkaç dokunuş yaptı.
Bordo-mavililerde kadroda değişiklik vardı, ama konuk ekip yine üretkenlik anlamında sıkıntı yaşayacağının sinyallerini verdi. 20’de Eysseric’in şutunu Uğurcan güçlükle kornere çeldi. 29’da ise Kasımpaşa’nın golü geldi. Kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Chouiar harika bir şutla golünü attı: 1-0. Golden sonra topun kontrolü tamamen bordo-mavililere geçse de Gomez sadece 9 kez topla buluştu, tek heyecan yaratan atak Abdülkadir şutuydu, onu da Günay çeldi.
Daha üretken bir takım hedefleyen İhsan Derelioğlu, ikinci yarıda Doğucan-Visca değişikliğiyle 4-2-3-1’den 4-1-4-1’e döndü. Bu değişiklik Trabzonspor’un pozisyon bulması kadar, rakibe de açık alan vereceği anlamına geliyordu ki öyle de oldu. Fall’ın iki şutunda Uğurcan geçit vermedi. 58’de Kasımpaşa Mustafa ile skoru 2-0’a getirdi. VAR’da pozisyonu tekrar izleyen Burak Şeker golü iptal etti.
Günün kahramanı Chouiar, 68’de zor olanı yaptı ve topu dışarı yolladı. 76’da Fall’ın düşürülmesiyle penaltı kazanan ev sahibi Eysseric ile farkı ikiye çıkardı: 2-0.

Kasımpaşa-Trabzonspor maçı sonrası sert eleştiri: Bu soruların yanıtını iki kişi biliyor