Basketbol Kayseri KASKİ bu sezon mutlu!

Kayseri KASKİ bu sezon mutlu!

05.05.2014 - 13:48 | Son Güncellenme:

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi (TKBL) takımlarından Kayseri KASKİ'nin başkanı Ömer Yağmur, kulüp olarak başarılı bir sezonu geride bırakmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Kayseri KASKİ bu sezon mutlu

Yağmur, yaptığı açıklamada, 2013-2014 sezonunda ligde, Türkiye Kupası'nda ve Avrupa'da iyi neticeler aldıklarını belirtti.

Haberin Devamı

Bu başarıyla gurur duyduklarını vurgulayan Yağmur, şöyle devam etti:

"Koyduğumuz tüm hedeflere fazlasıyla ulaşmak bizleri çok memnun etti. Sezon başında son 3 senenin en düşük bütçesiyle yola çıkmamıza rağmen kulüp tarihinin en başarılı sezonunu yaşadık. Hatta bütçe başarı endeksine bakarsak TKBL ve Avrupa'nın en başarılı takımlarından biri olduk demek yanlış olmaz. Tabi kulüp olarak başarı kriterimiz sadece aldığımız derecelerle sınırlı değil. Türk kadın basketboluna yaptığımız katkı da bizleri çok gururlandırmıştır. Hemen hemen tüm sezonu devşirmesiz, 1991 doğumlu ve daha alt yaştaki yıldız-genç, ümit ve A milli aday kadrolarında yer almış toplam 5 sporcuyla mücadele ederek geçirmiş olmamız, mutluluk verici diğer bir gelişmedir."

Haberin Devamı

Yabancı sporcu transferi

Geleceği hedefleyerek transfer yapıldığını, bunun da başarıya yansıdığını belirten Yağmur, şunları kaydetti:

"Kayseri KASKİ olarak Avrupa'da son 3 sezondur 2 final ve bir 8'li final oynamak tabi ki gurur verici ancak asıl hedeflerimiz, yaptığımız akılcı ve uzun vadeli transfer politikalarının semeresini önümüzdeki 2 sezonda almaktır. Bugün itibarı ile kulübümüz 2014-2015 ve hatta 2015-2016 sezonu yabancı sporcu transferini bitirmiştir. Belki zaman içinde 1-2 takviye daha yapabiliriz. Ayrıca genç Türk oyuncularımızın kontratlarını 2-3 sezon uzattık. Son olarak kaliteli ve tecrübeli bir Türk oyuncu takviyesi ile kadromuzu şekillendireceğiz."

Yağmur, büyük başarılar için yoğun çalıştıklarına değinerek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Kulüp olarak amacımız belli, TKBL'de hep ilk 3 içinde yer alan, Avrupa kupalarındaki başarısı ortada olan, Türk kadın basketboluna oyuncu kazandıran ve Avrupa seyirci rekorunu 11 bin taraftarıyla elinde bulunduran bu yapıyı artık daha yukarılara taşımak. Yani TKBL şampiyonluğu ve önümüzdeki 2 sezonda bir 4'lü final ve bir FIBA Kadınlar Avrupa Ligi şampiyonluğu yaşamak. Gelecek sezon itibarı ile şehri, salonu, taraftarı, yönetimi ve takımıyla çok daha keyifli ve başarılı bir takım izlettireceğimizin sözünü şimdiden camiamıza verebiliriz."

Yazarlar