Kayserispor Kayserispor'da Prosinecki farkı!

Kayserispor'da Prosinecki farkı!

23.05.2013 - 11:58 | Son Güncellenme:

Kayserispor’da ligin 8. haftasında göreve başlayan teknik direktör Robert Prosinecki, performansıyla 15. sırada teslim aldığı takımının sezonu 5. bitirmesini sağladı.

Kayserisporda Prosinecki farkı

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, sezona Kayserispor’da başlayan teknik direktör Şota Arveladze, ligin 6. haftasında takımının deplasmanda Gençlerbirliği’ne 4-0 yenilmesinin ardından istifa etti. Bunun üzerine sarı-kırmızılı yönetim, Gürcü teknik adamdan boşalan koltuğa 8. hafta öncesinde Hırvat Prosinecki’yi getirdi.

Kayserispor’u 2 galibiyet, 1 beraberlik, 4 mağlubiyetle 7 puanda 15. sırada teslim alan Prosinecki, kalan haftalarda 45 puan toplayan sarı-kırmızılı ekibin sezonu 5. sırada tamamlamasında önemli rol oynadı.

Prosinecki’nin ekibi bu dönemde çıktığı 27 maçta, 13 galibiyet, 6 beraberlik, 8 mağlubiyetle 45 puan elde etti. Kayseri temsilcisi 1.66 puan ortalamasına ulaştığı 27 maçta, 40 gol atıp, kalesinde 30 gol gördü.

"Önümüzdeki sezon bulunduğumuz pozisyondan daha iyi noktalarda olacağız"

AA muhabirine açıklamada bulunan Prosinecki, zorlu maçların ardından sezonu ilk 5 takım arasında bitirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Ekip halinde başarıya ulaştıklarını vurgulayan Prosinecki, şunları kaydetti: "Geldiğim zaman 15. sırada olan bir takım ve maalesef öz güvenini kaybetmiş futbolcular vardı. Çalışmalara başlayarak oyuncuların kendilerine güvenmelerini sağladık ve bunun sonucunda başarı gelmeye başladı. Sonuç olarak takım halinde güzel bir başarı elde ettik. İyi futbol oynayıp, iyi mücadele ederek ligi 5. sırada bitirdik. Futbolcularımla gurur duyuyorum. Kendi açımdan da başarılı, tatmin edici bir sezon geçirdiğimi düşünüyorum." Gelecek sezon daha üst sıraları hedeflediklerini belirten Prosinecki, sözlerini şöyle tamamladı: "Kadromuzdaki futbolcular bu başarının ötesine de geçebilecek kapasiteye sahip. Gelecek sezon bu potansiyeli ortaya koymaya çalışacağız. Bu takım 1-2 transferle daha kaliteli futbol oynayan bir ekibe dönüşecektir. Ümit ediyorum ki önümüzdeki sezon bulunduğumuz pozisyondan daha iyi noktalarda olacağız."

Yazarlar