Trabzonspor Kelepir yıldız Kucka

Kelepir yıldız Kucka

09.07.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Milan Kulübü, Kucka’yı değerinin altında bir fiyata bırakmayı yeni sezonda giriştiği transfer harekatı nedeniyle mecbur kaldı. Oyuncu satması gereken kırmızı-siyahlılar, elini çabuk tutmak adına Trabzonspor’un önünü açtı.

Kelepir yıldız Kucka

ONUR DİNÇER

Haberin Devamı


Trabzonspor, Juraj Kucka’yı, oldukça uygun şartlarda transfer etti. Transfermarkt verilerine göre tahmini bonservis bedeli 9 milyon euro olarak gösterilen Slovak futbolcu için Milan’a 5 milyon ödendi.

Serie A’da geçtiğimiz sezon 30 maçta forma giyerek takımının en istikrarlı isimlerinden olan 30 yaşındaki futbolcunun gidişine, kulübün neden onay verdiği ortaya çıktı.Çinli sahiplerin kulübü satın almasıyla İtalyan devi bir transfer harekatına girişti. Andre Silva, Conti, Mateo Musacchio, Ricardo Rodriguez ve Hakan Çalhanoğlu gibi isimleri kadrosuna katan İtalyan devinin, transfer henüz sonlanmadığı, yeni isimlerle takviyelerin süreceği ancak bunun için oyuncu satılması gerektiğine dikkat çekildi.

Haberin Devamı

Milan’ın mevcut kadrosu içinde talipleri olan, maddi kazanç getirebilecek bir kaç oyuncudan biri olduğu için Kucka’yı istemeden elden çıkardığı, bordo-mavililerin daha çok fiyat artırmadığı için değerinin altındaki bu rakama satmaya mecbur kaldığı öğrenildi.

Inter keşfetti

Kucka, İtalyan devi Inter’in keşfettiği bir futbolcu. Slovakya’ya gönderdiği scoutlarından oyuncu ile ilgili olumlu bir rapor alan Interli yetkililer ardından oyuncunun haklarının yüzde 50’sini alsa da sonrasında bunları Genoa’ya devretmişti.

121. yabancı
Bordo-mavililerin Milan’dan kadrosuna kattığı Kucka, kulübün 121. yabancı oyuncusu oldu. Başkan Muharrem Usta ise 14. yabancı oyuncu transferini gerçekleştirdi. Usta döneminde İlk olarak pilot takım 1461 Trabzon’dan Akakpo’yu renklerine bağlayan Karadeniz ekibi, Castillo, Hyun Jun Suk, Durica, Ibanez, Bero, Onazi, Sheidaev, Mas, Pereira, Medjani, Rodallega, Bongonda ve Kucka olmak üzere 14 yabancı oyuncu transferi yaptı.