Galatasaray Kenara alıp ödüllendirmem!

Kenara alıp ödüllendirmem!

19.03.2019 - 02:30 | Son Güncellenme:

Galatasaray teknik direktörü Terim'in Bursa maçının devre arasında yaptığı konuşma ortaya çıktı.

Kenara alıp ödüllendirmem

NEVZAT DİNDAR

Haberin Devamı

Sarı-kırmızılı futbolcuları uyararak kendilerine gelmesini sağlayan Fatih Terim, oyuncu değişikliği yapmayacağını belirtip öğrencilerini ateşledi. Cim-Bom’un teknik patronu, “Kimseyi kenara alıp ödüllendirmeyeceğim! Size inanmasam sahaya sürmez, transferinizi istemezdim. Böyle bir oyun ne size ne de bu formaya yakışıyor” dedi
Galatasaray, Bursa’da soyunma odasına 2-1 geride giderken, sezonun en kötü futbolu sergileniyor ve maçın dönüşü mümkün görünmüyordu.
İşte ne olduysa soyunma odasında geçen 15 dakikada oldu. Peki ne oldu, neler konuşuldu?
Kayseri-Başakşehir maçında son dakika gelen golün futbolcularını sahada olumsuz etkilemiş olabileceğini düşünen tecrübeli hocanın, “Size kaç kere söyledim. Kendi maçlarımız önemli. Biz hepsini kazanırsak şampiyon oluruz. Ancak benim taşıdığım inanca sahip olmayanlar var. Burası Galatasaray... Kariyeriniz, tecrübeniz veya tecrübesizliğiniz ne olursa olsun, eğer bu forma ile oynuyorsanız bunu bilerek oynamak zorundasınız. Galatasaray bir yarışın içinde varsa sonunu getirmek için elinden geleni yapar, sonunu getirir de... İlk yarı ne ruhen ne fiziken sahadaydınız. Şimdi ikinci yarıya çıkın ve bu maçı kazanın” dediği öğrenildi.
Terim’in ilk yarı kötü oynayan oyuncularına, “Kimseyi kenara alıp ödüllendirmeyeceğim! Size inanmasam sahaya sürmem, transferinizi istemezdim. Böyle bir oyun ne size ne de bu formaya yakışıyor” şeklinde çıkıştığı belirtildi.
Tecrübeli hocanın bu eleştirileri üzerine futbolcuların kendi aralarında özeleştiri yaparak, “Böyle bir futbol bize yakışmıyor. İlk devre sahada yoktuk. Şampiyon olmak için bütün maçlarımızı kazanmamız gerekirken biz yeniliyoruz. Haydi çıkıp bu maçı çevirelim” diye konuşmalar yaptıkları bildirildi.
2. yarıya futbolcu değişikliği ile girmeyen ama oyun anlayışı değişen sarı-kırmızılılarda, soyunma odasındaki bu diyalogların etkisiyle şampiyonluk yolundaki kritik 3 puanın temelleri atıldı.

Yazarlar